dijous, 7 de gener del 2016

"David Querol ja ha igualat els tres gols fets la temporada passada ". Article de @diaridegirona

David Querol ja ha igualat els tres gols fets la temporada passada

El jugador de Reus, tot i haver estat unes jornades fora de l'equip per lesió, és un dels homes clau per a Oriol Alsina

07.01.2016 | 08:25
David Querol es prepara per xutar en el partit davant l´Oviedo, on va marcar un gol.
David Querol es prepara per xutar en el partit davant l´Oviedo, on va marcar un gol.
El davanter reusenc David Querol ja ha igualat després d'haver-se disputat 19 jornades de Lliga els seus registres golejadors de la temporada passada. L'ex Nàstic ha fet tres gols, el mateix nombre de dianes que va aconseguir en l'anterior campanya en el debut dels gironins a la Lliga Adelante i també en la seva primera participació a la categoria de plata del futbol estatal. Aquest curs i, de fet, com va passar en el passat, els gols del davanter del Llagostera s'han fet esperar. La temporada 2014-15 no va ser fins en l'últim partit de la primera volta quan el seu primer gol a Segona Divisió A va servir per tombar a un candidat a l'ascens com era el Valladolid, que finalment acabaria disputant el play-off d'ascens a Primera Divisió. Aquell dia els blaugrana s'acabarien imposant per 2 a 0. Posteriorment, l'espigat i veloç davanter dels gironins faria dos gols més, també a Palamós i sempre dianes importants ja que van contribuir a sumar dues victòries més, en aquelles ocasions, davant l'Alabès (3-1) i el Lugo (3-2).
Aquesta temporada, l'ex Betis B, seguint el fil del curs passat, va foradar per primera vegada la porteria rival força tard, concretament va ser en la tretzena jornada en el partit a casa davant el Numància (2-1), confirmant l'estadística que diu que quan David Querol marca a Palamós, els tres punts es queden a casa. Aquell dia i després de deixar enrera una lesió, David Querol era un home feliç per tornar a fer allò que volen tots els davanters: gols. I més si aquests venien acompanyats d'un valor afegit molt important: punts. En aquella ocasió, davant els sorians, es va convertir en l'autèntic heroi i home clau per entendre el triomf dels d'Alsina ja que ell va obrir la llauna, va provocar el penal que va suposar el 2 a 0, i a més a més, el reusenc va provocar l'expulsió d'un rival, Juanma.
Després de la seva destacada actuació davant el Numància, Querol va ser titular en el seu retorn al Nou Estadi de Tarragona, la seva antiga llar abans de recalar a les files llagosterenques i rival d'aquests en el polèmic play-off d'ascens de fa tres temporades.
Com va quedar demostrat la temporada passada amb més de 2500 minuts jugats, la confiança d'Alsina envers Querol és total i després de la lesió que va patir a Montilivi en el derbi davant el Girona (2-2), de mica en mica, ha anat recuperant protagonisme i titularitats.
Els gols que marca a casa són sinònim de victòria llagosterenca. Hi ha una diferència substancial i molt important respecte als gols del davanter quan aquests els anota a Palamós o lluny de la Costa Brava. Com és sabut l'equip no rutlla a domicili: cap victòria i nou derrotes, i ni els gols que David Querol ha estat capaç d'aconseguir en els darrers desplaçaments, han servit per puntuar. En els dos últims partits a fora, el dorsal número set del Llagostera havia estat capaç d'igualar el marcador favorable dels rivals, però, pocs minuts després, l'alegria dels gironins per l'esperançador gol de Querol quedava en un no-res. Fa quatre jornades, a Oviedo, va igualar el matiner gol dels asturians al minut 19, però, Koné, sis minuts més tard feia el definitiu 2 a 1. A Almeria si fa no fa, la mateixa pel·lícula, Querol, el millor del Llagostera en l'últim matx, igualava l'1 a 0 dels andalusos al minut 54, però, l'alegria dels visitants només va durar quatre minuts, el temps que va trigar Fatau en fer el 2 a 1.
El davanter de Reus, però, seguirà treballant amb la mateixa intensitat per tal d'aconseguir que els seus gols facin sortir de les places de descens als d'Oriol Alsina i el proper diumenge (17.00) davant el Leganés, espera que amb el seu encert l'equip pugui sumar tres punts molt importants de cara a poder iniciar la segona volta de la Lliga fora de la zona de descens.
Per Reis a Llagostera
L'equip d'Oriol Alsina ja prepara el transcendental partit de diumenge davant el Leganés. Ahir els llagosterencs van rememorar vells temps tornant al Municipal de Llagostera per fer un entrenament a portes obertes coincidint amb la diada de Reis, entrenament que havia de servir per acostar els jugadors a l'afició en unes jornades tan assenyalades. La sessió preparatoria es va iniciar a les onze del matí amb nombrosos seguidors presents.
El Llagostera, així, comença a preparar el matx de diumenge davant el Leganés. El conjunt madrileny ocupa la vuitena posició amb vint-i-vuit punts, onze més que els gironins, penúltims amb disset, a tres del Mallorca, el primer que aconseguiria la permanència.
Llegir mes / Leer mas...

"Un període ben aprofitat". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Un període ben aprofitat

Amb el filial. Des de la seva arribada al club, Quesada ha agafat ritme de competició amb el segon equip blaugrana que competeix a segona catalana. Sota les ordres de Pep Triadú, el mig ha tingut un paper força destacat

Quesada en una acció contra el Guíxols Foto: J.RIBOT/ICONNA.
1
Tot i no poder jugar amb el primer equip, Nando Quesada ha pogut agafar ritme de competició amb partits oficials; això sí, jugant amb el filial llagosterenc que competeix en la segona catalana. Tot i el seu passat en el futbol d'elit, al jove sabadellenc no li va fer res baixar quatre categories per sota de la que teòricament havia de competir per poder tenir minuts i anar adquirint bones sensacions: “M'ha anat molt bé jugar amb el filial. Òbviament, el canvi de categoria es nota molt, però jo entrenava al ritme de 2a A, i quan anava amb el segon equip ho donava tot. M'he trobat un vestidor amb molt bons jugadors i grans companys”, remarca el jugador.
Paper destacat
Conscient que el seu objectiu era agafar la forma per poder competir a un bon nivell en la segona divisió, Quesada no s'ha guardat forces jugant a segona catalana, i això s'ha traduït en un magnífic rendiment sota les ordres del tècnic del filial, Pep Triadú. Des de la seva arribada al club, a principis d'octubre, el migcampista tan sols s'ha perdut un enfrontament. En total, ha participat en nou jornades, amb un balanç de sis victòries, un empat i dues derrotes.
En aquestes nou participacions, el futbolista del Llagostera ha acumulat 713 minuts, i la seva importància en l'esquema de joc del filial llagosterenc ha quedat ben clara en el fet que en totes les seves aparicions ha sigut titular. Pel que fa l'aspecte golejador, Quesada ha aportat dos gols durant el seu pas per la segona catalana: va marcar en la desena jornada de lliga el gol que donava els tres punts al seu equip contra el Bisbalenc (2-1) i va repetir encert contra el Vilamalla en la tretzena jornada (3-2).
L'objectiu del filial és pujar a primera catalana, i de moment es camina en la direcció correcta, ja que l'equip és líder sòlid. Fins a final de curs caldrà veure si Quesada hi torna de manera puntual, com ho van fer homes com ara Nico Ratti, Álex Moreno i Masó el curs 2012/13, quan el repte del segon equip llagosterenc era fer el pas des de la tercera catalana cap a la segona.
QUESADA AMB EL FILIAL
Partits jugats
9
Titularitats
9
Partits sencers
4
Minuts jugats
713
Gols marcats
2
Darrera actualització ( Dijous, 7 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Quesada, un repte doble". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Quesada, un repte doble

Estrena. Amb l'obertura del mercat, Nando Quesada ja ha pogut ser inscrit en la primera plantilla i ara espera debutar en la segona divisió i ajudar el club llagosterenc

Nando Quesada jugant amb el filial llagosterenc aquest curs Foto: M. LLADÓ.
1
Entre els diversos fitxatges que ha fet el Llagostera en aquest mercat d'hivern –fins ara s'han confirmat tres noves cares en la primera plantilla– n'hi ha un que reuneix unes condicions especials: Nando Quesada. El migcampista sabadellenc va arribar a l'entitat de la Costa Brava a principi d'octubre, però no va poder ser inscrit en la primera plantilla i s'ha estat entrenant sota les ordres d'Oriol Alsina sense possibilitat de ser utilitzat en la segona divisió A. Des d'aquest dilluns, amb l'obertura de la finestra hivernal del mercat de fitxatges, Quesada ja pot jugar amb el primer equip, i està a punt per complir un repte per partida doble: d'una banda ajudar el Llagostera a sortir de la zona baixa de la classificació des del terreny de joc, i de l'altra estrenar-se en el futbol professional de l'Estat espanyol, on ha tornat després de la seva marxa cap al futbol holandès quan tot just acabava l'etapa de formació. “És un repte personal i professional molt gran. Ara ja puc jugar amb el primer equip, i espero fer-ho. Vull ajudar l'equip a sortir de la part baixa de la classificació, i debutar en la segona divisió A”, destaca el futbolista, que als seus 22 anys ha jugat en la primera divisió holandesa però no ho ha fet en el futbol professional espanyol, ja que després de tancar l'etapa de juvenil amb el Barça ja va marxar cap a l'estranger.
Fer-se un lloc
Des d'aquesta setmana, Nando Quesada està a la disposició d'Oriol Alsina però l'objectiu de debutar no serà fàcil per al jove migcampista, ja que en la seva posició la competència ha augmentat d'allò més en les últimes setmanes: “El tècnic ha fet una gran feina i ha reforçat molt bé una part de l'equip que és molt important, com és el mig del camp. Hi ha molts jugadors que hi poden jugar. Els que ja hi eren; Emilio, que es recuperarà ben aviat; s'ha fitxat Tébar, que és un jugador molt fort, i també hi sóc jo. La meva intenció és ajudar en el que faci falta i aportar coses a l'equip.”
Sobre la posició en què es podrà veure actuar Quesada, el sabadellenc té clar que ha de ser una zona on pugui entrar en contacte amb la pilota: “Pot variar en funció del sistema que utilitzem. Si és el 4-4-2, clarament en el doble pivot, i si juguem amb tres migcampistes, podria actuar per davant de la defensa, però el meu físic em podria condicionar. D'interior puc oferir un millor rendiment”, remarca l'exjugador del Barça.
En els tres mesos que fa que Quesada forma part de la família llagosterenca, ha hagut de fer front a la situació d'haver-se d'entrenar amb l'equip sense tenir la possibilitat de jugar en la categoria de plata: “Em pensava que seria més dur no poder jugar amb el primer equip. El fet de jugar amb el filial i la bona rebuda per part de tothom m'ho han fet tot més fàcil.”
Un canvi de dinàmica
Nando Quesada ha pogut veure en directe tots els partits del Llagostera a Palamós, i sent un més del vestidor té força clar quines són les mancances de l'equip de la Costa Brava: “Els meus companys estan treballant molt bé, però en el futbol moltes vegades també hi juga un paper molt important la sort. No n'estem tenint gens, sobretot en atac. Hi ha hagut partits, com contra el Dépor o el Còrdova, en què hem dominat grans equips però la pilota no ens ha entrat. Quan comenci a entrar, tot canviarà. És una qüestió de dinàmica”, remarca el jugador.
Nando Quesada va destacar en categoria juvenil a les files del Barça sent una peça important en una plantilla en què va coincidir amb homes com ara Adama o Samper, però les lesions el van frenar tant a La Masia com a Holanda. Ara, a Llagostera, intentarà demostrar la seva qualitat sobre el terreny de joc i la primera oportunitat li pot arribar aquest diumenge a la tarda, a Palamós, contra el Leganés.
L'equip treballa bé però no té sort, sobretot en la part ofensiva. Hem de canviar la dinàmica
Nando Quesada
migcampista del llagostera
Hi haurà molta competència al mig del camp. La meva intenció és aportar coses amb el meu estil de joc des del doble pivot
És un gran repte professional. Vull ajudar l'equip a sortir de la part baixa de la classificació, i debutar en la segona divisió A
Darrera actualització ( Dijous, 7 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Emilio i Gila són dubte per al partit de diumenge". Article de @educiu a @lesportiucat

Emilio i Gila són dubte per al partit de diumenge

Contra el Leganés. El Llagostera recupera Alberto Escassi, sancionat la jornada anterior, però no podrà disposar de Chus Herrero ni Ruymán

Emilio Sánchez Foto: LLUÍS SERRAT.
1
El conjunt llagosterenc va tornar ahir a l'activitat amb un entrenament al municipal de Llagostera que va servir per començar a preparar el pròxim partit de diumenge a casa contra el Leganés (a les cinc de la tarda). Serà una nova final per als blaugrana, que a casa no es poden permetre el luxe de deixar escapar punts veient el pobre bagatge que acumula l'equip a domicili (un sol punt en deu partits, l'aconseguit a Montilivi).
Per al duel contra els madrilenys, el Llagostera recuperarà Alberto Escassi, sancionat la jornada passada, mentre que Emilio Sánchez i Eloy Gila encara són dubte. Tots dos jugadors ja fa unes setmanes que no fan net dels seus problemes físics, sobretot Emilio, que enllaça set partits de lliga sense participar. El club llagosterenc no vol forçar el migcampista per por d'una possible recaiguda, així que s'haurà de veure com evoluciona Emilio en els últims entrenaments de la setmana per decidir.
El que segur que no jugarà és Ruymán Hernández, cada cop més integrat al grup després d'haver superat una llarga lesió al genoll, ni tampoc Chus Herrero, operat fa poc d'un problema al peu i que encara en té per unes setmanes.

NO FA NET

Emilio ja fa set partits que no juga i sembla difícil que pugui arribar-hi a temps
Darrera actualització ( Dijous, 7 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Givanildo, amb un peu i mig fora del club".Article de @educiu a @lesportiucat

Givanildo, amb un peu i mig fora del club

Negociant. Des de l'entorn del jugador asseguren que el brasiler té ofertes de l'estranger i de 2a A i que podria desvincular-se del club aviat

Giva Foto: MANEL LLADÓ.
1
El Llagostera fa dies que no s'amaga dient que vol rescindir el contracte de Givanildo, que va arribar amb retard de les festes nadalenques. El club llagosterenc té les 25 fitxes professionals completes i veuria de bon ull la marxa del brasiler per tenir la possibilitat de fitxar un altre jugador, un moviment que el club encara està estudiant.
Giva va firmar a l'estiu un contracte de dues temporades amb el Llagostera, però l'extrem sap que si es queda ho tindrà molt difícil per jugar, així que també està valorant la seva sortida del club. Des de l'entorn del jugador asseguren que diversos equips de l'estranger i de la segona divisió A estan interessats per Giva, de manera que d'aquí a poc es podria desencallar la situació. De moment, el brasiler, que ha marcat dos gols en 11 partits de lliga (628 minuts), continua entrenant amb el Llagostera, encara que a un ritme més baix que el dels seus companys, per recuperar la forma.
Darrera actualització ( Dijous, 7 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...