dijous, 7 de gener del 2016

"Quesada, un repte doble". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Quesada, un repte doble

Estrena. Amb l'obertura del mercat, Nando Quesada ja ha pogut ser inscrit en la primera plantilla i ara espera debutar en la segona divisió i ajudar el club llagosterenc

Nando Quesada jugant amb el filial llagosterenc aquest curs Foto: M. LLADÓ.
1
Entre els diversos fitxatges que ha fet el Llagostera en aquest mercat d'hivern –fins ara s'han confirmat tres noves cares en la primera plantilla– n'hi ha un que reuneix unes condicions especials: Nando Quesada. El migcampista sabadellenc va arribar a l'entitat de la Costa Brava a principi d'octubre, però no va poder ser inscrit en la primera plantilla i s'ha estat entrenant sota les ordres d'Oriol Alsina sense possibilitat de ser utilitzat en la segona divisió A. Des d'aquest dilluns, amb l'obertura de la finestra hivernal del mercat de fitxatges, Quesada ja pot jugar amb el primer equip, i està a punt per complir un repte per partida doble: d'una banda ajudar el Llagostera a sortir de la zona baixa de la classificació des del terreny de joc, i de l'altra estrenar-se en el futbol professional de l'Estat espanyol, on ha tornat després de la seva marxa cap al futbol holandès quan tot just acabava l'etapa de formació. “És un repte personal i professional molt gran. Ara ja puc jugar amb el primer equip, i espero fer-ho. Vull ajudar l'equip a sortir de la part baixa de la classificació, i debutar en la segona divisió A”, destaca el futbolista, que als seus 22 anys ha jugat en la primera divisió holandesa però no ho ha fet en el futbol professional espanyol, ja que després de tancar l'etapa de juvenil amb el Barça ja va marxar cap a l'estranger.
Fer-se un lloc
Des d'aquesta setmana, Nando Quesada està a la disposició d'Oriol Alsina però l'objectiu de debutar no serà fàcil per al jove migcampista, ja que en la seva posició la competència ha augmentat d'allò més en les últimes setmanes: “El tècnic ha fet una gran feina i ha reforçat molt bé una part de l'equip que és molt important, com és el mig del camp. Hi ha molts jugadors que hi poden jugar. Els que ja hi eren; Emilio, que es recuperarà ben aviat; s'ha fitxat Tébar, que és un jugador molt fort, i també hi sóc jo. La meva intenció és ajudar en el que faci falta i aportar coses a l'equip.”
Sobre la posició en què es podrà veure actuar Quesada, el sabadellenc té clar que ha de ser una zona on pugui entrar en contacte amb la pilota: “Pot variar en funció del sistema que utilitzem. Si és el 4-4-2, clarament en el doble pivot, i si juguem amb tres migcampistes, podria actuar per davant de la defensa, però el meu físic em podria condicionar. D'interior puc oferir un millor rendiment”, remarca l'exjugador del Barça.
En els tres mesos que fa que Quesada forma part de la família llagosterenca, ha hagut de fer front a la situació d'haver-se d'entrenar amb l'equip sense tenir la possibilitat de jugar en la categoria de plata: “Em pensava que seria més dur no poder jugar amb el primer equip. El fet de jugar amb el filial i la bona rebuda per part de tothom m'ho han fet tot més fàcil.”
Un canvi de dinàmica
Nando Quesada ha pogut veure en directe tots els partits del Llagostera a Palamós, i sent un més del vestidor té força clar quines són les mancances de l'equip de la Costa Brava: “Els meus companys estan treballant molt bé, però en el futbol moltes vegades també hi juga un paper molt important la sort. No n'estem tenint gens, sobretot en atac. Hi ha hagut partits, com contra el Dépor o el Còrdova, en què hem dominat grans equips però la pilota no ens ha entrat. Quan comenci a entrar, tot canviarà. És una qüestió de dinàmica”, remarca el jugador.
Nando Quesada va destacar en categoria juvenil a les files del Barça sent una peça important en una plantilla en què va coincidir amb homes com ara Adama o Samper, però les lesions el van frenar tant a La Masia com a Holanda. Ara, a Llagostera, intentarà demostrar la seva qualitat sobre el terreny de joc i la primera oportunitat li pot arribar aquest diumenge a la tarda, a Palamós, contra el Leganés.
L'equip treballa bé però no té sort, sobretot en la part ofensiva. Hem de canviar la dinàmica
Nando Quesada
migcampista del llagostera
Hi haurà molta competència al mig del camp. La meva intenció és aportar coses amb el meu estil de joc des del doble pivot
És un gran repte professional. Vull ajudar l'equip a sortir de la part baixa de la classificació, i debutar en la segona divisió A
Darrera actualització ( Dijous, 7 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui