diumenge, 22 de maig del 2016

"Llagostera visita el Mirandés en partits clau per al seu futur immediat". Article de Esport 3


Segona Divisió

El Nàstic viatja a Saragossa mentre el Llagostera visita el Mirandés en partits clau per al seu futur immediat

El Nàstic visita el Saragossa amb l'objectiu d'obrir una escletxa amb un rival directe en la promoció d'ascens mentre el Llagostera, en la seva lluita per la permanència, s'enfrontarà a un Mirandés amb la feina feta


Vicente Moreno i Emaná en un entrenament
El Nàstic visita el Saragossa, que està a només un punt dels tarragonins. S'espera que La Romareda tingui la millor entrada d'aquesta temporada per a un partit que és decisiu en les aspiracions dels dos equips. Tot i que una victòria no permetria als de Vicente Moreno accedir a posicions d'ascens directe, sí que serviria per obrir forat amb un rival directe en la promoció d'ascens. "No sabem si el resultat de diumenge pot ser definitiu, però pot ser-ho en funció dels resultats", explicava Vicente Moreno en la prèvia del partit. El tècnic del conjunt grana advertia de la dificultat del rival: "un equip de Primera amb un gran potencial". Per al partit, els tarragonins recuperen Mossa i disposen de tota la plantilla a disposició. Els de Lluís Carreras arriben després d'empatar amb el Numància en un partit marcat per l'expulsió de l'olotí Albert Dorca. El Nàstic també va empatar en l'última jornada amb el líder, en un partit en què els de Vicente Moreno van jugar amb superioritat numèrica, però no van poder doblegar el Leganés.
El Llagostera també juga a domicili. Ho farà amb el Mirandés, un equip instal·lat a la meitat de la taula i que en principi no hauria de tenir problemes per mantenir la categoria. Els d'Oriol Alsina, que persegueixen l'objectiu de la permanència, a quatre punts, tenen l'oportunitat de sumar la primera victòria a domicili de la temporada. Tres punts que els podrien acostar a la salvació. "És el moment en què estem més a prop d'aconseguir els primers tres punts de la temporada fora de casa", explicava el tècnic dels blaugranes durant la prèvia. Edu Oriol i Àlex Cruz no han entrat a la convocatòria dels gironins per al partit.
Llegir mes / Leer mas...

"CD Mirandés – UE Llagostera: Ganar o morir". Article de Alejandro Sánchez a @Losotros18

CD Mirandés – UE Llagostera: Ganar o morir

Foto vía lfp.es
Foto vía lfp.es
Por
CD Mirándes y UE Llagostera disputarán en Anduva su encuentro correspondiente a la jornada 39 el domingo a las cinco de la tarde. El equipo burgalés tratará de apurar sus pocas opciones de entrar el playoff de ascenso, pero enfrente se encontrará con un enrachado UE Llagostera inmerso en buscar la salvación.
El conjunto de Carlos Terrazas se encuentra en los puestos medios de la tabla, mirando con atención tanto a los puestos de ascenso como a los de descenso. Siete puntos separan al conjunto de Miranda con el sexto clasificado y once con los puestos de descenso. Una victoria le haría esperar otros resultados para ver sus pocas opciones, pues tendrían que vencer todos los encuentros que restan para clasificarse y esperar derrotas de otros conjuntos. Una derrota les obligaría a decir adiós a cualquier opción y estar atentos para conseguir la salvación cuanto antes.
Ocho puntos en los últimos cinco partidos han hecho que las opciones de salvación del conjunto de Palamós se multipliquen. No será tarea fácil para el equipo de Oriol Alsina, pero la dinámica de las últimas semanas hace que parezca más fácil que hace unas jornadas. Los puntos para la salvación pasan también por conseguirlos fuera del Nou Estadi. Son el peor equipo de la categoría lejos de su estadio, con tres empates en 19 encuentros.
Dos objetivos dispares. El conjunto catalán se juega la vida en este encuentro. Cuatro puntos son los que les separan del 16º puesto, que actualmente ocupa la SD Ponferradina. Por su parte, estar en la parte alta pasará por sacar los próximos seis puntos en Anduva (la próxima jornada recibirán al Córdoba CF) para el equipo de Terrazas.
Posibles alineaciones
Mirandés: Raúl; Galán, Álex Ortiz, Kijera; Eguaras, Rúper, Néstor Salinas, Provencio; Sangalli, Ion Vélez y Alain Oyarzun.
Llagostera: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Tébar, Pitu, Imaz, José Carlos, Natalio y Benja.
Árbitro: Eiriz Mata (Colegio Gallego).
Llegir mes / Leer mas...

"El tren de la permanència passa per guanyar a Miranda". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El tren de la permanència passa per guanyar a Miranda

22.05.2016 | 00:00
El Llagostera vol aprofitar la inèrcia positiva de les dues victòries consecutives a Palamós davant l'Oviedo (2-0) i el Còrdova (1-0) per celebrar d'una vegada per totes la primera alegria lluny de l'estadi baixempordanès.
Encadenar el tercer triomf seguit passa per no repetir la imatge del darrer desplaçament a Osca, on els d'Alsina van llençar per terra totes les il·lusions en qüestió de 23 minuts. Per tant, els del Gironès ara sí que saben que trencar la sequera a fora és primordial per seguir vius en la cursa cap a la salvació. Abans de marxar cap a l'escenari del matx, Anduva, el tècnic maresmenc va voler deixar clar que l'afer de la no-fusió "no ha afectat l'equip perquè ha viscut aïllat i concentrat al 100% en el futbol".
A l'horitzó cada vegada més es visualitza el final i, per aquest motiu, el maresmenc sap que una relliscada a aquestes alçades de la pel·lícula podria resultar fatal. "Queden quatre partits i n'hem de guanyar tres, contra el Mirandés és una final i ens hi juguem la vida". Ahir la derrota del Mallorca a Girona els va beneficiar. Guanyar voldria dir retallar segur amb el descens.
En el darrer partit a domicili disputat al Alcoraz, els gironins van engreixar els deficients registres negatius lluny de la Costa Brava, amb 16 derrotes i 3 empats (3 punts de 57). Alsina es mostra esperançat perquè "si nosaltres guanyem, segur que retallarem punts i ens aproparem a dos o a un punt de la salvació, perquè els rivals directes segur que tots no guanyaran", va raonar, destacant, a més, que tres dies més tard "rebrem un rival directe com és l'Almeria".
L'entrenador maresmenc va repassar algunes de les últimes actuacions a fora on tot i no pescar-hi els tres punts, han estat molt a la vora de fer-ho, per exemple al Martínez Valero d'Elx , a Ponferrada o a Sòria. "Estadísticament ens trobem en el moment més proper de guanyar el primer partit fora de casa", assegura un Alsina que troba "increïble no haver fet més punts a fora perquè hem fet mèrits i bon joc per sumar-ne". Si a Anduva els del Gironès tornen a caure per enèsima vegada a fora, únicament quedarà la proesa de vèncer a Butarque, l'estadi del líder Leganés, en la penúltima jornada de Lliga. Alsina creu que la recepta per trencar els pèssims registres a fora passa perquè els seus homes "surtin amb una mentalitat totalment guanyadora". El tècnic dels blaugrana vol que els seus jugadors "sàpiguen que el partit dura 95 minuts, que no es donin mai per vençuts i que s'autoconvencin de la capacitat de poder guanyar a qui sigui com demostrem a casa".
Del rival dels gironins, a banda de la coneixença minuciosa que l'entrenador del Mirandés, Carlos Terrazas, té del Llagostera, segons Alsina "un dels tècnics més pencaires de la categoria", l'entrenador dels llagosterencs creu que un dels perills dels de Miranda de Ebro és que "estan ferits pel 4 a 1 encaixat a Oviedo i a més voldran esgotar les opcions difícils, però reals, de poder fer el play-off".
En quatre dies se la juguen. Avui contra el Mirandés i dimecres davant l'Almeria, el Llagostera pot definir el seu futur a Segona A. El col·legiat d'aquesta tarda és Eiriz Mata, el mateix que va xiular un penal més que dubtós en contra dels interessos gironins al camp del Ponferradina i que va acabar costant-los la derrota (1-0). La polèmica acció es va desencadenar per una caiguda de Melero en una pugna amb Masó. Amb les baixes confirmades de Nando Quesada i Juanjo, Alsina també va descartar Edu Oriol.
Llegir mes / Leer mas...

"Una alegria enmig de la tempesta ". Article de Raimon Roma a @diaridegirona

Una alegria enmig de la tempesta

El projecte, que per motius legals no tirarà endavant, no havia acabat de convèncer alguns seguidors llagosterencs, que desaprovaven la pèrdua del nom i els colors en la nova entitat

22.05.2016 | 00:00
Una alegria enmig de la tempesta
Una alegria enmig de la tempesta
El filial del Llagostera va tocar el cel i ahir es va proclamar campió del grup 1 de Segona Catalana i va aconseguir l'ascens directe a Primera Catalana. Una fita excel·lent per a un equip que ha realitzat una magnífica temporada. De totes maneres, els jugadors entrenats per Pep Triadú i sota l'atenta mirada d'Oriol Alsina i Isabel Tarragó, abans d'emprendre viatge cap a Miranda, on avui se la juga el primer equip, no ho van tenir gens fàcil per sumar els tres punts, tot i el contundent 4 a 1 final. Va ser la gran alegria enmig d'una setmana molt moguda al club després del fracàs de l'intent de fusió amb el Palamós CF.
A principis de setmana es coneixia el projecte de futur del Llagostera. Aquest anava lligat al degà, amb l'objectiu de fer una fusió entre els dos clubs per crear-ne un de sol. Un projecte esportiu molt gran per convertir-se en el que es diria CF Palamós Costa-Brava, amb l'ambició de convertir-lo en un referent del futbol gironí i català. Es volia aconseguir mantenir el primer equip a Segona Divisió A (UE Llagostera), el filial a Tercera Divisió (CF Palamós) i el tercer equip, a Primera Catalana (UE Llagostera B). Dimarts se'n feia la presentació oficial però l'endemà tot quedava aturat per qüestions legals: no es pot fusionar una SAE (Llagostera) amb un club sense ànim de lucre (Palamós).
Ahir al Municipal de Llagostera l'intent de fusió encara era en boca de tothom. Els ànims s'han anat apagant després que s'hagi descartat la iniciativa, però una part de l'afició segueix dolguda pel que hauria representat perdre el nom, els colors i l'escut en la nova entitat.
Entre els aficionats no agradava, en gran part, la pèrdua de la identitat del Llagostera. Sobretot el fet de fer-lo "desaparèixer" del mapa després d'haver-s'hi posat gràcies a l'èxit firmat per Oriol Alsina i Isabel Tarragó de dur els blaugrana de Regional a Segona A en una dècada prodigiosa. La massa social del Llagostera és la que és (ahir l'ascens del filial el van celebrar uns 150 espectad0rs) i també és veritat que una part de l'afició entén que els amos del projecte pensin en com potenciar-lo i busquin fórmules per captar més seguidors, traslladant-lo a la Costa Brava centre, a Palamós, on es juguen els partits. Perquè tothom sap que a Llagostera, el primer equip, ja no hi tornarà.
Un ascens somiat
Pels volts de Nadal, el Llagostera B li treia 13 o 14 punts al segon classificat de la categoria i l'equip, a mesura que anaven passant les jornades, podia començar a sentir-se guanyador degut a la victòria rere victòria que anava aconseguint.
No obstant, el futbol dóna sorpreses per a tothom i els homes de Pep Triadú van passar per un moment de temporada complicat, pel que fa a resultats, però se n'han sortit amb escreix. El mateix tècnic destacava al final del partit davant el Cornellà que "hi ha jugadors dins el vestuari que han passat per situacions personals molt complicades; tot i això, entre tots hem estat un gran equip i ho hem tirat endavant". L'ascens porta el filial blaugrana a Primera Catalana i permet oblidar el mal trago de la no-fusió a l'espera que un triomf avui del primer equip a Miranda confirmi que la permanència a Segona A és possible.
Per primera vegada a la història, el Llagostera B puja a Primera Catalana. Una fita increïble, ja que no fa gaires anys ja era fantàstic poder veure el primer equip, acostumat a viure en les categories regionals, en aquesta categoria. Amb l'equip A al futbol professional, el filial ha seguit els passos del "germà gran" i l'any que ve promet donar guerra al grup 1 de Primera Catalana on, si el Girona B aconsegueix salvar la categoria, es viuria un interessant derbi de filials.
"La situació no ha afectat l'equip perquè ha viscut aïllat i concentrat al 100% en el futbol, va assegurar Oriol Alsina en la roda de premsa prèvia a l'importantíssim partit d'avui al camp del Mirandés.
I és que, com és lògic, tot el que no sigui pensar en el partit a Anduva serà perjudicial per als interessos llagosterencs. No pot afectar els jugadors aquest aspecte extraesportiu i hauran de fer un partit molt seriós i complet per, de retruc, aconseguir una primera i decisiva victòria a domicili.
Llegir mes / Leer mas...

"No es pot tornar sense el botí". Article de @educiu a @lesportiucat

No es pot tornar sense el botí

El Llagostera necessita sumar el primer triomf del curs a domicili a Anduva per alimentar les possibilitats de salvació

El Mirandés viu còmodament a mitja taula, però encara somia jugar el ‘play-off'

Si el Llagostera vol continuar jugant a segona A la temporada vinent no pot tornar d'Anduva sense la primera victòria de la temporada a domicili. Amb la permanència a quatre punts de distància quan només queden quatre jornades per al final del campionat, al conjunt llagosterenc ja no li queda marge d'error i només li serveix el triomf al camp del Mirandés (avui a les 17 h) per alimentar les esperances de salvació. La plantilla del Llagostera és conscient de la delicada situació, així que intentarà traslladar la magnífica imatge que l'equip és capaç d'oferir a Palamós (6 victòries en els últims 8 partits i 36 punts en total) a camp contrari, on el desastre continua (3 empats en 19 partits). Al davant tindrà un rival, el Mirandés, que tot i transitar per la zona tranquil·la de la taula encara vol esgotar les últimes possibilitats de jugar el play-off d'ascens i que segur que no regalà ben res als gironins. A més, el conjunt dirigit per Carlos Terrazas s'està mostrant molt fort al seu estadi (ha guanyat tres dels últims quatre partits com a local) i és l'equip de la categoria que més gols ha marcat, amb 54 dianes, encara que també en rep una bona quantitat (50).
“Per a nosaltres és una final, ens hi va la vida i hem de sortir a totes i amb la mentalitat correcta. En la passada jornada els resultats no ens van acompanyar gaire, però si guanyem al camp del Mirandés estic segur que retallarem respecte de la zona de salvació”, explica el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, que analitza quins són els números que ha de fer l'equip per aconseguir la desitjada permanència: “Crec que com a mínim haurem de guanyar tres dels últims quatre partits per tenir possibilitats, i si perdéssim a Miranda estaríem obligats a fer 9 punts de 9 en les últimes tres jornades per salvar-nos, i això ho han aconseguit fer molt pocs equips de segona A. Si perdéssim els dos pròxims partits [el dimecres que ve el Llagostera rebrà a Palamós un rival directe en la zona baixa de la taula, l'Almeria] estaríem gairebé sentenciats, llavors ja necessitaríem un miracle, però si els guanyem tots dos ja només ens faria falta una tercera victòria per poder assolir l'objectiu.”
Mai és tard
Per poder guanyar a Anduva el Llagostera necessita trencar d'una vegada per totes el malefici que arrossega en els partits jugats a domicili, un objectiu que segons Oriol Alsina “tenen més a prop que mai, per estadística”. “Som capaços de guanyar a qualsevol equip, ho hem demostrat a casa i ara ens toca fer-ho a camp contrari, és increïble que no hàgim sumat més punts a fora en tota aquesta temporada.”

LA VALORACIONS DE CARLOS TERRAZAS

El Llagostera ve a jugar-se moltes de les seves possibilitats de salvació i serà un partit molt dur i difícil. Tenen un bon equip
Si perdem a Miranda estaríem obligats a fer un 9 de 9 en els últims tres partits per salvar-nos, i això ho han aconseguit fer molt pocs equips

LA VALORACIONS D'ORIOL ALSINA

Últimament estem bé a Anduva, hem guanyat tres dels últims quatre partits com a locals. Però a fora sí que podríem haver sumat algun punt més

MIRANDÉS

He vist molt el Llagostera i potser estan en el seu
millor moment de
la temporada. Han agafat el ritme i estan fent una segona
volta molt bona
Som capaços de guanyar a qualsevol equip, però ara ho hem de demostrar a domicili, és increïble que no hàgim sumat més punts a fora
Ara tenim dos partits seguits a casa, i sabem que si els tiréssim endavant ens enfilaríem a la part alta de la taula i tindríem opcions

L'OBJECTIU

El Llagostera ha de traslladar la solvència de Palamós (36 punts) a fora (3)
És l'equip que més gols marca (54 gols) i a casa s'ha fet fort (9 punts dels últims 12)
El Mirandés, tot i que ho té complicat, encara té possibilitats d'arribar al ‘play-off'. Nosaltres ens hi juguem la vida i segur que ens ho posaran difícil
En la passada jornada els resultats no ens van acompanyar, però si guanyem al camp del Mirandés estic segur que retallarem

Edu Oriol no es recupera i no entra en la convocatòria

El Llagostera va fer ahir al matí l'últim entrenament abans d'emprendre el viatge cap a Miranda de Ebro en autocar. Després de la sessió el club va donar a conèixer la relació dels divuit futbolistes convocats, en la qual va destacar l'absència d'Edu Oriol, que no es va poder recuperar a temps de les molèsties físiques que arrossega i es va quedar a casa, com també Nando Quesada (lesionat) i Juanjo Expósito (lesionat i sancionat). Tampoc no van viatjar, per decisió tècnica, el porter Nico Ratti, els defenses Jorge Garcia, Ruymán i Álex Cruz, el migcampista Jordi López i l'atacant David Querol, que ja fa dues jornades seguides que queda fora de la convocatòria. D'altra banda, el Mirandés tindrà les baixes del davanter Aridane i del porter Imanol Elías, tots dos lesionats.
Darrera actualització ( Diumenge, 22 de maig del 2016 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

GOLEJADORS D'AHIR


Llegir mes / Leer mas...