dimarts, 27 d’octubre del 2015

L´etern compte pendent del Llagostera

Article del @diaridegirona

27.10.2015 | 07:33 Només el Llagostera de Santi Castillejo en els primers partits de la temporada passada ha estat capaç de guanyar fora de casa en els darrers cinc inicis de curs. Va ser el 20 de setembre del 2014 gràcies a un autogol de Patric al Miniestadi que va permetre als gironins sumar el primer triomf a domicili a l'elit.
En els últims anys, independentment de la categoria, vèncer a fora resulta ha sigut una missió altament complicada per al Llagostera. Des de la temporada 2011-2012, a Segona B, fins ara, el Llagostera, en els primers cinc desplaçaments, ha mostrat una realitat que dissabte a Alcorcón (6-1) va quedar més que confirmada: guanyar fora de casa és l'eterna assignatura pendent.
El zero en el caseller de victòries a domicili continua ben viu després de cinc desplaçaments on únicament figura un resultat positiu, el 2 a 2 de Montilivi. Els altres quatre marcadors han acabat amb derrotes a Lugo, Albacete i Mallorca, tres visites que els d'Alsina van perdre per la mínima (1-0), més l'escandalós 6 a 1 d'Alcorcón. Tot plegat fa que els gironins només hagin sumat un pobre balanç d'1 punt dels 15 que ha disputat lluny de Palamós
Una dificultat que ja ve de lluny. En les anteriors tres temporades, guanyar a domicili sempre ha resultat una empresa de màxima dificultat per als blaugrana. Per exemple, la temporada passada, la del debut a la Segona Divisió A, entre Castillejo primer i amb Alsina, Carrillo i Álvarez, més tard, el botí de punts a domicili va ser més positiu amb una victòria al Mini Estadi davant el Barça B (0-1), dos empats a Mendizorrotza (0-0) i a Lugo (1-1) i dues derrotes amb idèntic marcador, 2 a 0 a Las Palmas i a Huelva. La producció a fora en els cinc primers desplaçaments de la temporada passada a domicili va ser de 5 de 15.
A Segona B tampoc guanyaven a fora però els inicis éren més bons que l'actual. Abans de fer el salt a la Lliga Adelante, la temporada 2013-2014, en les primeres cinc jornades de Lliga, els llagosterencs van sumar 4 punts de 15 possibles en les primeres cinc visites de la temporada gràcies a quatre empats davant l'Huracán (0-0), Prat (0-0), Sant Andreu (1-1) i Olímpic de Xàtiva (0-0).Els blaugrana van caure al camp de l'Atlètic Balears (2-1).
Per recordar un inici de temporada tan pobre com a visitant cal remuntar-nos al curs 2011-2012 a Segona B. El Llagostera també sumava un punt després dels quinze en joc lluny de terres gironines gràcies a l'empat sense gols a Saragossa davant el filial aragonès. Els altres resultats van ser derrotes: 2 a 0 davant l'Atlètic Balears, Mallorca B i Dénia i 1 a 0 a la Feixa Llarga contra l'Hospitalet.
Llegir mes / Leer mas...

Alsina admet que «l´assignatura pendent» és guanyar a fora

Article del @diaridegirona

El tècnic del Llagostera té «tres o quatre dubtes» per l'onze d'Alcorcón, un a la porteria

26.10.2015 | 07:14
Oriol Alsina té demà el repte de guanyar el primer partit a fora.
Oriol Alsina té demà el repte de guanyar el primer partit a fora.
Treu pit. Oriol Alsina està satisfet perquè les sensacions d'aquest Llagostera amb les de fa un any són a anys llum i, a més, a l'hora d'escollir un onze li vénen maldecaps perquè les actuacions positives dels seus futbolistes li fan ballar el cap. Els blaugranes fan aquest matí l'últim entrenament i, a primera hora de la tarda marxen cap a Alcorcón, on demà (18.00) intentaran assolir un repte que de moment se'ls resisteix: gua?nyar lluny del Nou Estadi. Ahir, en la roda de premsa realitzada a Palafrugell, el tècnic va deixar ben clar quin és l'estat anímic que envolta la plantilla després dels dos darrers i brillants resultats, el passi a la següent eliminatòria de la Copa del Rei, eliminant el Saragossa (1-2), i el convincent triomf en la Lliga davant el Valladolid (3-1).
El bon rendiment, tant de titulars, com de suplents, fa que Alsina tingui seriosos dubtes a l'hora de confeccionar l'onze de demà a l'estadi Santo Domingo. «Són dubtes positius per fer l'equip titular i en tres o quatre posicions no sé a qui posar», va admetre el preparador, afegint que aquest problema «no em passava la temporada passada». L'alegria d'Alsina, però, no és completa perquè si bé a casa els gironins han guanyat tres partits, amb l'afegit d'oferir un bon espectacle golejador davant l'Alabès (3-0), l'Elx (4-1) i el Valladolid (3-1), convertint-se en el conjunt local més golejador juntament amb l'Oviedo (10), a fora les coses no rutllen com es voldria.
Guanyar fora de casa és el repte que vol superar demà el Llagostera perquè lluny de la Costa Brava els del Gironès hi han perdut tres partits i n'han empatat un, a Girona (2-2). Segons Alsina, «a domicili els resultats no ens han acompanyat i tot i merèixer més sort, allò que compta és el fet que en quatre partits només hem fet un punt». Per fer bo el 3 a 1 de l'última jornada contra el Valladolid, Alsina té clar que cal aprovar aquest examen, i, per això, admet que «l'assignatura pendent és la d'oferir un bon rendiment a fora i millorar els actuals registres». L'entrenador maresmenc promet que per tornar cap a Palamós amb la primera victòria sumada a fora els seus jugadors «saltaran al camp amb un punt que el defensarem a mort i l'objectiu serà agafar els altres dos»; una cosa té clara l'entrenador dels blaugrana: «serà difícil, perquè, per mi, l'Alcorcón, és un dels sis primers equips per entrenador i jugadors».
Al duel de demà, gironins i madrilenys hi arriben amb dinàmiques oposades. Mentre els d'Oriol Alsina han guanyat els dos últims partits, el de Copa a Saragossa (1-2) i el de Lliga contra el Valladolid (3-1), l'equip de López Muñiz ve de perdre contra l'Osca (0-1) i a Oviedo (3-2), tot i que això no fa variar el discurs d'Oriol Alsina. Segons ell «les dinàmiques hi són per trencar-les i algú dels dos ho farà, segur. És obvi que prefereixo venir d'una dinàmica positiva perquè és bo per al jugador, però preferiria que l'Alcorcón hagués guanyat l'últim partit». L'entrenador està convençut que el rival de demà «sortirà amb el ganivet entre les dents».
«La diferència d'aquest Llagostera amb el de la temporada passada és moltíssima», subratlla el tècnic del conjunt gironí. Com va explicar aquest diari, l'actual Llagostera ha superat els registres de l'anterior que havia dirigit en les nou primeres jornades de la lliga passada el navarrès Santi Castillejo. Aquesta reflexió va agradar a Alsina, que va esplaiar-se dient que «no hi ha comparació possible amb aquest Llagostera i el de la temporada passada, per exemple, portem un 20% més de punts que fa un any i això és una exageració». El tècnic va afegir més diferències a favor de l'actual Llagostera respecte al de fa un any: «Fa una temporada érem els ?menys golejadors (3) i ara som dels que més marquem de la categoria, també hem guanyat més partits, l´única llàstima és que ara encaixem més gols però és perquè assumim més riscos».
El Llagostera recupera David Querol mentre que té les baixes d'Eloy Gila, Ruymán i René. Escassi, que va abandonar el rectangle de joc en els últims compassos del partit davant el Valladolid, està al 100% i serà un fix en l'onze de demà. Pel que fa a la porteria, tot i les dues bones actuacions del jove Ratti, no és segur que l'argentí tingui continuïtat a Santo Domingo. A més, en un parell de setmanes, René tornarà de la lesió.
Llegir mes / Leer mas...

Benja, l´autor dels gols importants del Llagostera

Article del @diaridegirona

El màxim anotador de l'equip ha estat clau per sumar punts a la Lliga i per seguir amb vida a la Copa del Rei gràcies al seu encert

26.10.2015 | 07:14
Benja Martínez pugna la pilota amb un futbolista de l´Osasuna.
Benja Martínez pugna la pilota amb un futbolista de l´Osasuna.
Endollat i amb el punt de mira ben afinat. En els darrers cinc partits de Lliga no ha sortit a l'onze titular d'Oriol Alsina, però saltant des de la banqueta i a base de gols decisius demana la titularitats a crits. A més, si la Copa del Rei és una competició que serveix perquè els menys habituals es reinvindiquin i li demostrin al tècnic que s'equivoca no fent-los jugar a la Lliga, n'hi ha un que està fent suficients mèrits per fer-se un lloc a l'equip titular dels gironins en la competició domèstica. Es tracta del davanter Benja Martínez, qui s'està convertint en el revulsiu ideal i en tot un especialista en encarrilar i revolucionar el joc dels llagosterencs a base de gols clau.
Són dianes decisives, d'aquelles que serveixen per esperonar i reactivar als seus companys quan el partit es troba encallat o en una situació delicada, com va passar el passat diumenge davant el Valladolid. Els homes d'Oriol Alsina havien encaixat l'empat (1-1) per culpa d'una acció desafortunada amb un gol en pròpia porteria de Jordi Masó i calia tornar a recuperar l'avantatge perdut. Golejador per golejador. Al minut 59, el davanter Juanjo Expósito, que havia obert la llauna al primer minut, deixava el rectangle de joc i li cedia el lloc a Benja Martínez. Vint minuts després del seu ingrés, el barceloní, fitxat aquest estiu del Las Palmas, va fer el 2 a 1 amb un precís i col·locat xut des de la frontal de l'àrea que posava dempeus a la nombrosa parròquia llagosterenca que omplia la Tribuna de l'estadi Palamós-Costa Brava. La diana de Benja va acabar per desmoralitzat al conjunt de Gaizka Garitano, que pocs minuts després rebria la sentència definitva amb un tercer gol obra de Juanto Ortuño al minut 89.
Benja s'ha convertit en el màxim golejador del Llagostera si sumem totes les competicions: el davanter ha celebrat dos gols a la Lliga i dos a la Copa. A banda de la importància de la diana aconseguida el passat diumenge contra el Valladolid, ja s'havia estrenat en la competició domèstica, un dels seus gols va servir per contribuir a una de les altres brillants victòries d'aquest curs a Palamós. Va ser en l'estrena de la nova gespa, davant l'Elx. Benja va tancar la golejada davant els il·licitants (4-1);?tot, una tarda en la que va entrar al minut 80.
L'aparador de la Copa
El primer gol de Benja Martínez amb la samarreta blaugrana el recordarà per sempre més. Va ser a la Copa del Rei, on els d'Oriol Alsina ja han eliminat a l'Albacete (2-1) i al Saragossa (1-2). En els dos enfrontaments, la participació de Benja ha resultat decisiva i no s'entendria una classificació pels setzens de final sense el concurs del davanter vallesà. En la primera eliminatòria i quan el partit amb l'Albacete semblava encaminar-se cap a la tanda de penals (1-1), novament Benja, que tampoc havia saltat en l'onze titular, es va convertir en el gran heroi dels gironins. Mosquito, que havia fet l'1 a 0, li va cedir el lloc i al minut 103 de la prórroga va fer el definitiu 2 a 1.
Aquest gol li va valer la titularitat a la següent jornada de Lliga al Carlos Belmonte d'Albacete però la derrota per la mínima (1-0) el va retornar a la banqueta en els següents cinc partits. La setmana passada, a la Romareda i novament a la Copa, va ser titular i quan l'equip perdia per 1 gol a 0, un veloç contracop conduït per ell mateix el va finiquitar amb un potent xut que va sorprendre a Manu Herrera. Benja, com va passar el passat diumenge davant el Valladolid, col·locava a l'estadi aragonès la primera pedra fent l'empat a un perquè més tard un xut de Ríos Reina acabés donant la classificació als gironins.
Després de la gran victòria amb el Valladolid, Benja Martínez, va valorar la importància «de no deixar escapar els punts de Palamós» tot i admetre a tall d'autocrítica que «cal millorar en molts aspectes del joc». El màxim golejador entre Lliga i Copa de l'equip, creu que el seu gol «sí que va servir com a revulsiu». El davanter assegurva també que «per a aquells jugadors que sortim de la banqueta són oportunitats i minuts que hem d'aprofitar per ajudar a l'equip i sumar opcions de ser titulars». El fet d'haver sortit de les posicions de descens i enfilar-se fins a la quinzena plaça, per Benja, no té importància perquè «la distància entre els que tenim a baix és mínima, ara la classificació és del tot anecdòtica perquè si perdem dissabte a Alcorcón ens hi podem tornar a posar». L'immediat repte de Benja i els seus companys «passa per ser més regulars i sumar punts a domicili». Fins al moment, els homes d'Alsina i Álvarez han perdut tres partits a fora: Lugo, Albacete i Mallorca (tots tres per 1-0) i han empatat a Montilivi.
Llegir mes / Leer mas...

Poc acostumats a naufragar en defensa

Article de @lesportiucat

Atípic. La golejada a Santo Domingo (6-1) contrasta amb la fiabilitat defensiva que sol tenir el Llagostera des de l'ascens a tercera. L'equip vol girar full amb un triomf dissabte contra la Ponferradina

Els jugadors del Llagostera, capcots després d'un gol de David Rodríguez (Alcorcón) el dissabte passat a Santo Domingo Foto: AGENCIA LOF.
1
Aquesta temporada el Llagostera és capaç del millor i del pitjor, com el doctor Jekyll i el senyor Hyde. Solvent en la copa i també en els partits de lliga com a locals amb tres victòries de prestigi, contra l'Alavés (3-0), l'Elx (4-1) i el Valladolid (2-1), el conjunt llagosterenc encara no sap què és guanyar a domicili, amb un empat a Montilivi i quatre derrotes. L'última, una d'estrepitosa al camp de l'Alcorcón per 6-1 que va deixar molt mal gust als blaugrana, que van encaixar la pitjor golejada en sis cursos –derrota al camp de l'Hospitalet per 6-0 la temporada 2009/10, amb l'equip a tercera divisió i ja amb Alsina a la banqueta.
Un fet gens habitual
El Llagostera, des de l'ascens a tercera divisió i fins al dia d'avui, no ha estat un equip gaire acostumat a encaixar grans golejades. I és que entre les dues temporades a tercera divisió (2009/10 i 2010/11), les tres a segona B (2011/12, 2012/13 i 2013/14) i les dues a segona A (2014/15 i l'actual), el conjunt llagosterenc només ha encaixat quinze vegades tres gols o més en contra (dos cops sis gols, cap vegada cinc, tres vegades quatre i deu cops tres) en 246 partits de lliga regular, una estadística molt positiva.
Pel que fa a la reacció de l'equip en els partits que va disputar després de rebre tres gols o més, l'estadística ja no és tan bona: cinc victòries, quatre empats i cinc derrotes.
Girar full
Tot i la dolorosa derrota contra l'Alcorcón, la plantilla llagosterenca ja només pensa en el pròxim compromís de dissabte vinent contra la Ponferradina (a les 18 h a Palamós). “No podem fer cas de les estadístiques passades. Sí que tenim una gran espina clavada de l'últim partit, no vam estar a l'altura i no vam competir. Hem de reaccionar immediatament i tenim moltes ganes de guanyar contra la Ponferrida per refer-nos del cop. Sabem que si no sortim amb agressivitat ens pot tornar a passar, així que hem de canviar radicalment la imatge”, explica Jordi Masó, que és la cinquena temporada que juga al Llagostera. El lateral dret, tot i fer autocrítica, creu que la golejada a Santo Domingo només va ser un fet puntual: “Va ser un parèntesi, senzillament no vam sortir com ho havíem d'haver fet. Tot i això, és clar que a domicili hem de fer un pas endavant.”
Aquesta temporada, amb 17 gols en contra, el Llagostera és –empatat amb l'Oviedo i el Tenerife– el segon equip de segona A que ha rebut més gols, només superat per l'Almeria, el cuer (19).

BONS NÚMEROS

A 2a divisió Sis gols
Alcorcón-Llagostera
6-1
Jornada 9, temporada 2015/16 Reacció partit posterior: ? Quatre gols
Llagostera-Mallorca
1-4
Jornada 9, temporada 2014/15 Reacció: empat a Lugo (1-1) Tres gols
Numància-Llagostera
3-2
Jornada 16, temporada 2014/15 Reacció: guanyen la Ponfe (3-1)
Llagostera-Albacete
2-3
Jornada 39, temporada 2014/15 Reacció: perden a Girona (1-0)
A 2a divisió B Quatre gols
Vila-real B-Llagostera
4-0
Jornada 27, temporada 2012/13 Reacció: perden a casa contra el Constància (2-1) Tres gols
Llagostera-Olímpic
3-3
Jornada 29, temporada 2013/14 Reacció: empat a fora amb el València B (0-0)
Llagostera-Ontinyent
1-3
Jornada 1, temporada 2011/12 Reacció: perden amb l'Atlètic Balears (2-0)
Llagostera-Oriola
1-3
Jornada 16, temporada 2011/12 Reacció: guanyen a domicili el València B (0-2)
A 3a divisió Sis gols
L'Hospitalet-Llagostera
6-0
Jornada 22, temporada 2009/10 Reacció: perden amb l'AE Prat (0-1) Quatre gols
Amposta-Llagostera
4-1
Jornada 17, temporada 2009/10 Reacció: empaten a casa amb el Balaguer (1-1) Tres gols
Gavà-Llagostera
3-1
Jornada 22, temporada 2010/11 Reacció: guanyen l'AE Prat (1-0)
Vilanova-Llagostera
3-1
Jornada 24, temporada 2010/11 Reacció: perden a domicili amb el Balaguer (2-3)
Pobla de Maf.-Llagostera
3-0
Jornada 28, temporada 2010/11 Reacció: empaten a casa amb l'Europa (1-1)
Reus-Llagostera
3-0
Jornada 13, temporada 2009/10 Reacció: guanyen l'Europa (1-0)
Rapitenca-Llagostera
3-0
Jornada 26, temporada 2009/10 Reacció: guanyen a casa el Castelldefels (3-2) Total: en els partits que va disputar després de rebre tres gols o més el Llagostera va guanyar en cinc ocasions, va empatar en quatre i va perdre en cinc (a 2a A, 2a B i 3a).

CAL MILLORAR

15
vegades
ha rebut el Llagostera tres gols o més des que va pujar a 3a, d'un total de 246 partits de lliga.
17
gols en contra
han rebut els llagosterencs aquest curs; són el segon equip que més n'ha encaixat de 2a A.

LES REACCIONS

Va ser un parèntesi, no vam sortir com ho havíem d'haver fet. A domicili hem de fer un pas endavant
Jordi Masó
lateral dret del llagostera

COM REACCIONARAN?

No podem fer cas de les estadístiques passades, tenim moltes ganes de guanyar el següent partit contra la Ponfe per refer-nos

L'ALTRA CARA

Tenim una gran espina clavada de l'últim partit, no vam estar a l'altura i no vam competir. Hem de reaccionar immediatament
5
triomfs,
4 empats i 5 derrotes del Llagostera en els partits disputats després de rebre tres gols o més.
El Llagostera vol guanyar la Ponfe per continuar amb la bona dinàmica a casa
Darrera actualització ( Dimarts, 27 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...