dimarts, 18 d’octubre del 2016

"UE Llagostera 3-0 UE Cornellà, los ‘llagosterencs’ recobran la fe". Article de @santi_mga (@todogrupo3)

UE Llagostera 3-0 UE Cornellà, los ‘llagosterencs’ recobran la fe

El Llagostera se impuso con claridad al Cornellà en Palamós, en un partido donde el equipo local volvió a mostrar la mejor cara ante su público. El Cornellà, que se mostró demasiado conservador durante la primera parte, no pudo reaccionar después a dos goles consecutivos del Llagostera en el inicio del segundo tiempo, y acabó siendo superado en todas las facetas del juego por los gerundenses.
En un día en el que el Llagostera presentaba ante su público los diferentes equipos de fútbol base de la entidad (qué mejor que hacerlo como previa al partido ante la UE Cornellà, el equipo que más jugadores de fútbol base tiene en Catalunya), los primeros equipos de Llagostera y Cornellà afrontaban en Palamós un choque de vital importancia, sobre todo para los locales, pues su contundente derrota en Mallorca la pasada jornada (4-0) les había hecho bajar hasta posiciones de descenso. El Cornellà, que se presentaba en Palamós como el mejor visitante del grupo, buscaba una nueva victoria que les acercase al liderato.
Así pues, expectación en Palamós por ver qué cara presentarían ambos equipos en un encuentro que se presumía sería muy disputado y de pocos goles, no obstante el Cornellà había conseguido mantener su portería a cero en seis jornadas de las ocho disputadas hasta la fecha.
Primera parte
El partido se inició con muchas precauciones por parte de ambos conjuntos. Los visitantes conseguían llevar algo de intranquilidad al área de Moragón en el primer cuarto de hora del partido, sobretodo a base de jugadas de estrategia. La movilidad de Ahmed y el despliegue físico de Enric Gallego, constantemente disputando los balones aéreos a los centrales del Llagostera, eran los principales generadores de esas jugadas a balón parado, provocando faltas y córners, que el Cornellà buscaba aprovechar.
Sin embargo, el Llagostera se mostró seguro en defensa en esos instantes iniciales, y comenzó a soltarse conforme avanzaban los minutos. En el minuto 23 Marc Fernández dio el primer aviso por parte de los locales,  con un centro cerrado que se fue envenenando, pero al que el cancerbero del Cornellà, Marcos, respondió bien. El Llagostera comenzaba a buscar con insistencia las internadas por banda, tanto de Marc Fernández como de Robert Simón, a las que se sumaban habitualmente los laterales Merchán y Albarrán. Gran papel de los jugadores de banda del Llagostera en este partido.
El Cornellà se percató de que el encuentro podía entrar en una fase nada favorable para sus intereses y enfrió el partido. Los visitantes comenzaron a  imponer un ritmo lento y trabado, del que pronto se contagiaría el Llagostera, haciendo muy difícil que las defensas pudieran verse sorprendidas por los ataques en estático de ambos equipos. Aun así, el Llagostera dispuso de una ocasión inmejorable tras una contra que partió de un córner a favor del Cornellà en el minuto 37. Robert Simón recuperó el balón en la frontal del área propia y salió como un misil en dirección a la portería de Marcos. El esférico llegó a un rapidísimo Rubén Martínez, que se había sumado a la contra, en posición franca para el disparo, pero sin embargo decidió dar un pase de la muerte sin un destinatario claro, y la defensa rechazó el peligro para desesperación de la afición local.
llagosteracor2
Las defensas se impusieron en esta primera parte. [Foto: Q. Puig, L’Esportiu de Catalunya]
Sin nada más reseñable, finalizó una primera mitad donde el Cornellà demostró el oficio y argumentos que le habían llevado a mantener esa solidez defensiva y a ser el equipo menos goleado (junto a Hércules y Badalona) del grupo, hasta esta jornada. Sin embargo, se echó en falta algo más de ambición por parte del equipo visitante, que generara alguna duda en la defensa del Llagostera. De seguir así el Cornellà, en el segundo tiempo los ‘llagosterencs’ se tendrían que centrar únicamente en redoblar sus esfuerzos atacantes para tratar de derribar el muro defensivo verde.
Segunda parte
Consciente de que el ritmo de la primera parte no le convenía nada, el Llagostera salió con un par de marchas más en este segundo tiempo.
Cuando aún no se había cumplido el primer minuto de la reanudación, el delantero del Llagostera Manel, muy activo en el partido, iniciaba las hostilidades con un magnífico pase a Robert Simón en el interior del área, pero Ñoño desvió en última instancia el remate del extremo del Llagostera, abortando la ocasión. Marc Fernández y Robert Simón volvían a aparecer en los extremos para el Llagostera generando mucho peligro.
En el minuto 52, llegó el primer gol del Llagostera. Rubén Martínez dio una asistencia de libro al espacio para Manel en el interior del área. El delantero recortó a Lulu con mucha sangre fría y batió de tiro cruzado a Marcos para poner el 1-0 en el marcador.
Sin tiempo para pensar en cómo reaccionar a esta nueva situación de partido, el Cornellà encajó el segundo gol un minuto después. Manel, que se agigantó en esta segunda parte ganando casi todas las disputas aéreas, dejó el balón de cabeza a Rubén Martínez y éste asistió nuevamente, esta vez a Robert Simón en la frontal, para que el extremo marcara un auténtico golazo por la escuadra, lejos del alcance de Marcos.
Ya con el partido cuesta arriba, el Cornellà trató de asomarse nuevamente por la portería de Moragón, pero ya era demasiado tarde, los locales se habían desatado. Daba la sensación que estaba mucho más cerca el tercero del Llagostera, que el primer gol del Cornellà. Y así fue.
Cuando se entraba en el último cuarto de hora del partido, nuevamente un inspiradisímo Manel ganó una disputa aérea a Lulu, se hizo espacio en el interior del área y definió con todo el tiempo del mundo a la izquierda de Marcos, para poner el 3-0 definitivo en el marcador.
Victoria clara y merecida del Llagostera, que especialmente en la segunda parte, se mostró superior a un Cornellà conservador en muchas fases del partido y del que se esperaba más.
Ficha técnica:
Encuentro: UE Llagostera – UE Cornellà (Jornada 9 del grupo III de Segunda División B 16-17).
Alineaciones:
  • Llagostera: Moragón; Albarrán, Rodri (Eloi Zamorano, 70′), Samu San José, Valentín; Masó, Marc Martínez (Setti, 79′), Robert Simón, Marc Fernández (Pol Calvet, 63′); Rubén Martínez y Manel
  • Cornellà: Marcos; Sierra, Borja, Lulu (Pelegrín, 76′), Ñoño; Sergi Gómez, Pep Caballé, Marc Caballé, Ahmed (Ripoll, 61′); Lucas Gafarot (Abraham, 55′) y Enric Gallego.
Goles: 1-0 Manel, min. 52;. 2-0 Robert Simón min.53; 3-0 Manel, min.74;
Árbitro:  Navarro Collados. Mostró tarjeta amarilla a los locales Rubén Martínez, Samu San José y a Oriol Alsina (técnico del Llagostera).
Estadio: Palamós Costa Brava. 1022 espectadores.
Llegir mes / Leer mas...

"Premi final". Article de Raul Sanz a @elconvocat

C.F. Mollet U.E. 2-2 U.E. Llagostera ‘B’

El Llagostera ‘B’ aconsegueix ‘salvar’ un punt als darrers instants empatant davant el Mollet

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
Poc abans que l’àrbitre xiulés el final, a través d’una pena màxima, el ‘filialasso’ va posar les taules al marcador. Els de Pep Triadú van veure com els locals van capgirar el gol inicial blaugrana i gairebé es queden sense puntuar al camp d’un equip que segueix sense perdre un partit.
El filial gironí va començar el partit de la millor manera. Peke (4’) va aprofitar un greu error defensiu local, per pujar el 0-1 al marcador. Un resultat que no es va moure fins a la represa. La manca de gols no va venir precedida per falta d’oportunitats, sinó d’encert. El mateix Pep Triadú declarava que el Llagostera B ‘‘s’havia anat amb poc premi al descans’’. Uns errors que, en acabar el partit, lamentava, ja que marxaven amb ‘‘la sort d’haver empatat al final, però amb un mal gust de desaprofitar la bona primera part’’.
Els onze metres
El punt de penal va ser un dels principals protagonistes del partit. El primer acte es va tenyir de blaugrana, amb el domini de la pilota i de les ocasions de gol. El mateix tècnic del Mollet, David Ortiz, compartia que, durant els primers 45’, la balança es va decantar cap a un costat. Tot i això, el míster afirmava que ‘‘havien merescut endur-se el triomf’’.
Després d’una ràpida reacció a la sortida dels vestuaris, el Mollet va empatar el partit, gràcies a un gol de Masip (46’). El mateix Masip (76’), des dels onze metres, va donar-li la volta al marcador. Durant els següents instants, el Mollet va poder tancar el partit, però quan faltaven cinc minuts pel final, l’àrbitre va xiular penal favorable al Llagostera B. Una oportunitat que no desaprofitaria Peke (87’), que transformava la pena màxima, posant les taules al marcador.
Possiblement el primer gol tan d’hora va penalitzar al Mollet, que va millorar considerablement durant la segona partit i va tenir al seu poder ocasions per clausurar el matx. Amb aquest resultat, es mantenen invictes a la quarta posició de la taula. Una mica més avall, a la 11ª plaça, es troba el Llagostera B que, tot i que continua fora del descens, veu com és superat per alguns rivals.
FITXA TÈCNICA:
2 – CF Mollet UE: Pol, Cirera (Arroyo, 69′), Jordi, Serrano, Nil, Navarro, Juan Pérez (Castro, 56′), Jandro (Édgar, 80′), Chipi (Miguelito, 56′), Antonio (Hassen, 69′) i Masip.
2 – UE Llagostera B: Busquets, Espuña, Marc Ferrer (Ferran Roca, 57′), Mainau, Pol Gómez (Tarrenchs, 46′), Gelmà, Maymí (Barco, 64′), Orio Vila, Peke, Cano i Carlos Martinez (Jose Martinez, 89′).
Gols: 0-1, Peke (4′); 1-1, Masip (46′); 2-1, Masip (76′); 2-2, Peke (87′).
Àrbitre: Juan José Cardenal Vargas.
Estadi:  Municipal dels Germans Gonzalvo (Mollet del Vallès).
Llegir mes / Leer mas...

«Som un model a seguir» . Article de Jordi Roura a @diaridegirona

«Som un model a seguir»

El Llagostera aprova la reducció en un 90% del capital social i el repartiment dels 590.000 € de beneficis del curs passat El club està pendent de rebre 1,2 milions de la LFP pel descens

18.10.2016 | 07:26
Isabel Tarragó, votant afirmativament un dels punts de l´ordre del dia.
«Recorda algun altre club esportiu que, recentment, hagi repartit els seus beneficis entre els accionistes», es preguntava ahir al migdia Oriol Alsina, instants després que s'hagués acabat la junta extraordinària on el conjunt blaugrana va aprovar la reducció del capital social i el repartiment de 590.000 entre els socis de la SAE. Va ser, com sol ser habitual, un tràmit exprés d'encara no cinc minuts de durada, amb la representació al local social que té l'entitat al pavelló municipal de Llagostera del 71,19% de l'accionariat. Alsina, com també va fer la presidenta, Isabel Tarragó, va treure pit de la gestió econòmica del club, va recordar que encara tenen pendent de rebre 1,2 milions de la Lliga procedents del fons de compensació pel descens a Segona B i es va mostrar convençut que amb aquests diners i la bona gestió que se'n farà «tindrem garantit el pressupost amb plantilles competitives durant tres temporades». «Som un model a seguir», va subratllar el director esportiu, entrenador i accionista de referència dels blaugranas.
El Llagostera repartirà entre els seus accionistes el més de mig milió d'euros de beneficis (uns 590.000) amb què es va tancar la passada temporada 2015/16 a Segona A. En concret, el club pagarà 72 euros per cada títol (en va posar 8.200 a la venda), un pas previ obligat per un canvi en la llei a l'hora d'aplicar una reducció de capital. El club blaugrana, en aquest sentit, el retallarà en un 90% a conseqüència del descens a Segona B, i el farà passar dels 1,9 milions en el moment de formalitzar-se la conversió en SAE a uns 190.000. Amb aquesta reducció, el preu de les accions passa de 231 euros a 81, amb la qual cosa els accionistes també recuperaran 150 euros per cada títol adquirit.
«Quan vam formalitzar la SAE ja vam dir als accionistes que estiguessin tranquils, que en cas de baixar de categoria els tornaríem una part de la inversió, i per això hem decidit retallar el 90% del capital que es va injectar», explicava Tarragó. La presidenta també va afegir que «aquest any és més complicat per a nosaltres perquè estem a Segona B. Volem fer una bona gestió dels diners que ens abonarà la lliga del fons de compensació pel descens (1.250.000 euros) per allargar-los el màxim possible. Ens ho pagaran en quatre terminis i el primer està previst que el rebrem el mes que ve».
Per la seva banda Oriol Alsina va parlar també de temes esportius. Tot i que la victòria de dissabte contra el Cornellà ha servit per treure el Llagostera del descens i deixar-lo a només 5 punts del quart, el tècnic afirma que encara està «amb un ull» mirant a baix. «Ara tindrem un partit molt complicat contra el Gavà fora de casa, haurem de donar el millor per puntuar i a més no tenim gens de sort amb les baixes». Sobre la bona salut econòmica del Llagostera, Alsina va dir que «això s'aconsegueix no fent bogeries a l'hora de fitxar jugadors i gestionant bé els recursos. Ens donarà vida per a les pròximes temporades».
Llegir mes / Leer mas...

"Pol Calvet debuta a la lliga amb el Llagostera".Article de @diaridegirona

Pol Calvet debuta a la lliga amb el Llagostera

18.10.2016 | 07:26 Havia gaudit de minuts a la Copa del Rei al Nuevo Sardinero de Santander (2-1) i també a la Copa Catalunya a la Bòbila de Gavà (0-0), però, a la lliga de Segona B encara no. Finalment, però, el migcampista del Llagostera Pol Calvet va debutar dissabte per col·laborar en la victòria dels d'Alsina davant el Cornellà (3-0). L'exjugador del Deportivo B va substituir Marc Fernández al minut 63 i valorava el tercer triomf del curs, tots a casa, de manera molt positiva: «Estem molt contents perquè el més important era canviar la dinàmica negativa i aconseguir els tres punts». Segons ell «ara cal mirar cap amunt perquè tenim equip per aspirar a cotes més altes». El de Sant Cugat del Vallès admet que li ha costat agafar el ritme dels companys «perquè quan vaig arribar venia d'una categoria diferent, m'havia d'adaptar a un nou estil de joc i quan vaig aterrar ja estava tot començat». Alsina va aplaudir el debut de Pol Calvet: «Quan va arribar li faltava una mica de ritme, però s'està entrenant molt bé i serà un jugador important». ramon ribas palamós
Llegir mes / Leer mas...

"Una junta extraordinària plàcida".Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Una junta extraordinària plàcida

El Llagostera va celebrar ahir una junta general extraordinària d'accionistes al pavelló de la localitat del Gironès. Com és habitual, l'acte va ser ben plàcid per a la presidenta del club, Isabel Tarragó, que va veure com els presents van aprovar per majoria els dos ordres del dia programats, sense rèpliques. El primer era l'aprovació d'una reducció de capital de la societat anònima esportiva de fins a 1.236.000 milions, dels 1.903.000 milions d'euros que es van establir l'any passat –el capital actual, doncs, està al voltant dels 667.000 euros.
En el segon ordre del dia, els accionistes van aprovar el repartiment de dividends. L'entitat retornarà 72 euros per cadascuna de les 8.240 accions expedides i que conformen la societat anònima esportiva del Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...

"Calvet s'afegeix a la causa ". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Calvet s'afegeix a la causa

2a divisió B. El migcampista, que ja havia debutat amb el Llagostera en la copa i en la copa Catalunya, ho va fer en la lliga contra el Cornellà. El de Sant Cugat, un nou element per a Oriol Alsina


El Llagostera va tornar al camí de la victòria coincidint amb un nou partit al Palamós-Costa Brava. El triomf solvent contra el Cornellà (3-0) permet als llagosterencs agafar una alenada d'oxigen per afrontar els proper reptes. El partit, que va deixar bones sensacions per als blaugrana, també va servir per veure els primers minuts de Pol Calvet en el campionat de lliga. El migcampista va ser el primer canvi del tècnic, Oriol Alsina. Calvet va substituir Marc Fernández per disputar els darrers 27 minuts del matx, ja amb el resultat de 2-0. En aquell punt de l'enfrontament, el Cornellà pressionava el Llagostera per mirar de retallar distàncies i l'entrada del de Sant Cugat tenia com a objectiu mantenir la possessió i dominar el mig del camp: “Estic molt content d'haver debutat en la lliga, però el més important era trencar la dinàmica negativa i sumar els tres punts per agafar així confiança. La victòria ens anirà bé per mirar cap amunt, ja que tenim equip per aspirar a cotes més elevades”, comentava un dels protagonistes del duel després del matx.
De menys a més
Pol Calvet va fitxar pel Llagostera en els darrers instants del mercat estival. Amb l'equip força rodat i els companys amb un punt de complicitat superior, l'exjugador del Dépor i el Barça s'ha hagut de posar al dia al seu nou club, un procés que ha perllongat el seu debut en la lliga: “He arribat a una categoria diferent, amb companys nous i una idea i un sistema de joc també diferents. Tot ja estava iniciat i l'equip més rodat. A poc a poc, he entrat en dinàmica i ara estic més a gust i content dins del grup. Em toca seguir treballant més dur”, sentenciava Pol Calvet, que va tenir una valoració positiva del seu tècnic després del debut: “En Pol és un jugador diferent que va arribar sense rodatge i ara està treballant molt bé. Ens ha d'aportar moltes coses i estem contents amb ell”, deia Oriol Alsina, que ja té un element més per a la causa.
He arribat a una categoria diferent, amb companys nous i un sistema de joc també diferent. Ara ja estic més a gust
Pol Calvet
migcampista del llagostera
Estic molt content d'haver debutat en la lliga, però el més important era trencar la ratxa negativa i sumar tres punts per agafar confiança


Llegir mes / Leer mas...