dijous, 19 de maig del 2016

"La fusió, a la brossa". Article de M Salgas @lesportiucat

La fusió, a la brossa

El Llagostera i el Palamós fan marxa enrere en la unió dels dos clubs l'endemà de fer públic el projecte

Per fer efectiva la fusió, el club palamosí s'hauria de convertir en una SAE, i no s'ho planteja

Els responsables dels dos clubs van anunciar el fre durant una reunió informativa a Palamós Foto: PERE SUBIRANA.
1
Fre de mà. Només un dia després d'anunciar públicament el projecte de fusió entre el Palamós CF i la UE Llagostera, les directives dels dos clubs van fer marxa enrere i van dir que, de moment, de fusió, res de res. La que havia de ser una reunió informativa convocada pel Palamós amb l'objectiu d'explicar als seus socis els detalls del projecte va convertir-se, per a sorpresa de tothom, en l'escenari per anunciar que, finalment, la fusió no es farà. Ni ara ni a curt termini.
El president del Palamós, Joan Pau Pérez, acompanyat per l'entrenador del Palamós, Joan Mármol, i per la presidenta i l'entrenador del Llagostera, Isabel Tarragó i Oriol Alsina, va començar la reunió llegint un comunicat en el qual explicava per quins motius s'hi ha renunciat. “Us anunciem que el nostre projecte de fusió entre el Palamós CF i la Unió Esportiva Llagostera queda de moment congelat per tal de garantir la condició del Palamós CF com a degà de Catalunya i del Llagostera amb el seu nom.” El comunicat continua de la manera següent: “Posposem aquesta fusió per poder encarar-la en un futur amb molt més temps. Així la podrem explicar detalladament i amb més informació als aficionats del Palamós i del Llagostera, ja que ells són el més important per a tots nosaltres. L'excel·lent relació social, econòmica i esportiva entre ambdós clubs i l'Ajuntament de Palamós segueixen sent magnífiques.” Acabades les seves paraules, molts socis presents a la sala van aplaudir aquesta decisió, cosa que posava de manifest el rebuig que aquest projecte generava entre part de la massa social palamosina –també en la llagosterenca–, expressada des de dimarts a les xarxes socials.
Els motius exactes per frenar la fusió són, doncs, purament legals, ja que no és possible la unió entre una entitat sense ànim de lucre com el Palamós amb una societat anònima esportiva (SAE) com el Llagostera. Per fer-ho possible caldria que, abans, el Palamós es convertís per ell mateix en una SAE i que els socis passessin a ser accionistes, una possibilitat que, segons va reconèixer el president del Palamós a aquest diari, ara mateix ni es considera ni es pensa plantejar en l'assemblea ordinària prevista pel mes de juliol. Òbviament, l'assemblea extraordinària convocada per al 17 de juny, amb l'únic ordre del dia d'aprovar o rebutjar la unió entre els dos clubs, queda anul·lada. “No ser una SAE posaria fi a la nostra condició de degà, però, igualment, per fer la fusió cal que ens convertim en una SAE, i això ho haurien de triar els socis del Palamós. Això genera un seguit de problemes legals que caldria discutir amb els advocats. No es tornarà a parlar de fusió com a mínim durant un any.”
Malgrat el canvi de rumb que va prendre la reunió, la fusió frustrada va generar moltes preguntes entre els assistents. Tarragó i Alsina, conscients dels recels que generen entre alguns socis del Palamós –un membre de la Penya Sport va retreure a Alsina que l'únic que vol és el control absolut del club– van explicar les motivacions que havien dut el Llagostera a plantejar-se la fusió amb el Palamós. “Tenim molt bona relació, ja des de l'anterior alcaldessa [Teresa Farrés]. Gràcies a ella vam poder ser aquí i hi continuem gràcies als responsables municipals que hi ha ara”, va explicar Tarragó. Alsina, per la seva banda, hi va afegir: “Vam pensar que seria molt bo tant per al futbol de base com per al sènior unir les dues entitats. S'han dit coses que no són veritat, com ara que volíem canviar l'escut. La junta del Palamós ja tenia un projecte per canviar-lo. I tampoc volíem treure els colors del Palamós. Amb aquest projecte tots hi sortíem beneficiats, i sobretot el futbol de base, perquè hauríem fet un club potent.” Els dirigents del Llagostera van explicar que el projecte de fusió no s'hauria anunciat públicament aquesta setmana –en què ja estava previst reunir-se amb els advocats per veure si era possible tirar-la endavant– si no s'hagués filtrat a la premsa, però que en cap cas aquesta filtració influeix en la decisió final de cancel·lar la fusió.
Alsina també es va mostrar dolgut amb alguns comentaris i insults abocats a les xarxes: “Molta gent s'ha permès insultar-me a Twitter sense conèixer-me. Si volen quedem a fora i els explico el projecte i després m'ho poden dir personalment. Em molesta que em comparin amb Piterman, sobretot amb desconeixença. Seguirem treballant i tant de bo tinguem una altra oportunitat de fer una cosa maca. La gent de Palamós em tindrà, estem a la vostra disposició, admirem la vostra afició i sou els socis els que haureu de decidir.” Alsina va acabar la intervenció amb un “força Palamós i força Llagostera” que va arrencar aplaudiments majoritaris.
Tarragó va insistir que aquesta decisió no ha d'afectar la relació entre els dos clubs, que les dues parts van qualificar d'excel·lents: “Les relacion són magnífiques, i continuarem treballant perquè sigui així i per enfortir-les.” Pérez va confirmar, fins i tot, que el Llagostera continuarà jugant l'any que ve a Palamós tant si se salva com si baixa.

LES REACCIONS

Vam fer aquest pas endavant amb l'objectiu que els dos clubs hi sortissin guanyant
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
L'única manera per fer la fusió era que el Palamós es convertís en SAE, i això ho han de decidir els socis
Isabel Tarragó
Presidenta del llagostera
La fusió era fantàstica, ja que era una solució per al nostre futbol de base
Joan Pau Pérez
President del palamós
Darrera actualització ( Dijous, 19 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Els dubtes legals". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Els dubtes legals

David Querol i Jorge García disputen una pilota aèria en un duel amistós contra el Palamós Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Segurament errats a l'hora de documentar-se per saber si la fusió que volien engegar es podia fer i, a més, tenir totes les parts més o menys contentes, la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, i el president del Palamós, Joan Pau Pérez, s'han vist obligats a aturar el projecte que tot just van anunciar dimarts. Els obstacles legals han pesat massa a tots dos, que en la situació actual no poden tirar endavant el pla. La precipitació dels esdeveniments no han ajudat les dues entitats, que van haver d'anunciar a corre-cuita el projecte davant les discrepàncies generades.
La fusió clàssica
El Llagostera i el Palamós tenien dues vies possibles a l'hora de buscar l'aprovació de la fusió. Una era mitjançant la fusió clàssica, la més utilitzada en l'àmbit esportiu. Aquesta, però, provocaria l'extinció de les dues entitats que es fusionen –la UE Llagostera i el Palamós CF en aquest cas– per crear-ne una de nova. Per aquesta via, el nou club podria mantenir les categories actuals utilitzant la nova nomenclatura, un aspecte important i primordial per als ideòlegs del projecte.
La fusió per absorció
L'altre camí que podrien triar els dos clubs per buscar la viabilitat del pla iniciat és la fusió per absorció. Per aquesta via, l'entitat absorbent –sembla que hauria estat el Palamós– sobreviuria a la fusió, mentre que l'absorbida desapareixeria –el Llagostera–. En aquest cas, però, apareix un problema, i és que, mentre pel que fa al reglament de la FCF s'acceptaria i es mantindrien les categories respectives dels dos clubs, la federació espanyola no preveu aquesta opció, llevat que hi hagués una afiliació d'un mínim d'un any entre les dues entitats, i caldria una aprovació expressa.
A més d'assegurar la viabilitat del projecte, a través de les entitats esportives competents, el Llagostera i el Palamós havien d'esquivar els aspectes civils i mercantils. La fusió havia de partir d'un club esportiu amb una figura jurídica (el Palamós) i una societat anònima esportiva, dues figures diferents. I és que una entitat sense ànim de lucre no es pot fusionar amb una SAE, un pas que haurà de fer el Palamós en un futur si vol engegar de nou el procés. Els altres interrogants que apareixen són sobre les conseqüències que podria tenir per al club palamosí si aquest es constitueix en SAE, arran dels problemes econòmics durant temps passats.

L'IMPEDIMENT

Una entitat sense ànim de lucre (Palamós) no pot fusionar-se amb una SAE

PER ABSORCIÓ

Els dos clubs deixarien d'existir per crear-ne un de nou i mantenir així les categories
El club absorbent ho mantindria tot però caldria la validesa per no perdre categories
Darrera actualització ( Dijous, 19 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"L'equip prepara el partit, al marge tot". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

L'equip prepara el partit, al marge tot

Confirmat. Tébar i Juanjo seran baixa per al matx contra el Mirandés per sanció

Tébar en acció Foto: Q. PUIG.
1
La plantilla del Llagostera va tornar ahir al matí als entrenaments i ja prepara el vital duel de lliga al camp del Mirandés. Els jugadors dirigits per Oriol Alsina van tornar a la feina després de gaudir de festa el dilluns i el dimarts, al marge de qualsevol aspecte extraesportiu. D'altra banda, el comitè de competició va sancionar amb un partit de suspensió el davanter Juanjo Expósito i el mig Marcos Tébar, que no podran jugar a l'estadi d'Anduva. Els dos hauran de complir el cicle per acumulació de targetes.
Darrera actualització ( Dijous, 19 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Un projecte que dividia l'opinió". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

Un projecte que dividia l'opinió

L'entorn del Palamós i del Llagostera opinava sobre la fusió abans que es fes pública la marxa enrere

19.05.2016 | 00:00
L'entorn del Llagostera i del Palamós bullia des que dimarts saltava la notícia del projecte de fusió. Abans que s'anunciés que tot quedava congelat, Diari de Girona havia copsat diverses opinions.
Entenc la seva posició, són ambiciosos i a Llagostera no poden seguir fent passes endavant. Sap greu, però, que es perdi el nom i s'hauria de mirar de fer alguna cosa en aquest sentit»
Valentí és tota una institució al Llagostera. Ha estat vinculat al club 30 anys, 12 com a president, i encara ara col·labora en tot allò que pot. Fa uns dies li van explicar la voluntat de fusionar-se amb el Palamós i ell, d'entrada, ho va «entendre»: «L'Oriol és molt ambiciós i a Llagostera no pot seguir fent passes endavant. Fa temps que des de Palamós li van al darrere i allà tindrà més avantatges i més suport. A Llagostera l'Ajuntament no correspon com ell voldria i només pot fer dues coses: o anar cap enrere o anar cap endavant». Ara bé, dit això, Valentí no amagava que «em sap greu que es perdi el nom. Sé que ho estan mirant, i a mi m'han trucat molts socis emprenyats per això. S'hauria de mirar de fer alguna cosa en aquest sentit». Una possibilitat podia haver estat començar de zero a Quarta Catalana, però de moment no caldrà perquè tot s'ha aturat.
Que desaparegui el nom i l'escut del Llagostera és molt bèstia. Segueixo el Llagostera des que jugava a Preferent a Santa Cristina perquè feien obres al seu camp i me'l sento molt meu»
Dimarts va fer un tuit on reclamava que fins al 5 de juny, data del final de la Lliga, l'afició se centri en donar suport al Llagostera per intentar assolir la permanència. Ahir, poques hores abans que els Golfus es reunissin per valorar la situació, admetia el seu desencís. Quan arrencava la reunió a Llagostera, a Palamós s'anunciava que de moment la fusió estava aparcada.
Que el nom de Palamós tingui més projecció ja m'agrada. Fins a cert punt és lògic que si el Llagostera juga a Palamós faci aquest pas. Però entenc que per als de Llagostera perdre el nom tampoc els deu ser agradable»
Waldo Ramos és història pura del degà. Amb ell a la banqueta l'equip va passar de Regional Preferent a Segona A. Del camp del carrer Cervantes, al Nou Estadi. «Estic al cas de la fusió pel que he llegit a la premsa. Si això és beneficiós per al poble de Palamós estarà bé. Quan jo vaig ser-hi fent d'entrenador, el futbol va ajudar a millorar el poble, a donar-li ressò, i a fer-lo créixer. Hauran de tenir, però, molta cura amb els aspectes econòmics», subratllava. L'aturada del projecte per sorpresa, de moment, mantindrà el Palamós a Tercera Divisió, lluny de la seva etapa d'esplendor.
És una decisió que els futbolistes i treballadors del club hem d'acceptar. Per al futbol base és una gran noticia que hi hagi un club fort a la Costa Brava i que no s'hagi d'anar a Barcelona a jugar»
El quart capità del Llagostera és ja tot un referent del club. Ahir va considerar que «ben explicat el projecte, si tothom l'entén, ens pot fer més forts». Al vespre la plantilla rebia notícies sobre la marxa enrere per qüestions legals.
Si és bo per al Palamós, si segueix com el club més antic de Catalunya, endavant. Pot ser interessant»
L'exjugador i extècnic diu que «el Palamós ha sigut la meva vida». L'ara preparador de l'Eupen belga feia dies que tenia constància del projecte. «D'entrada vaig bufar, però ara que ja sóc de nou a Palamós i he parlat amb gent i m'ho han explicat, si s'entenen, pot ser interessant, sempre, això sí, que el Palamós no hi perdi res, i segueixi sent el degà del futbol català». Precisament aquest va ser un dels motius pels quals es va optar unes hores després per aturar la iniciativa: el risc de perdre la condició de degà.
Llegir mes / Leer mas...

"El primer pas per redreçar el projecte ha de ser convertir en SAE?el Palamós ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El primer pas per redreçar el projecte ha de ser convertir en SAE?el Palamós

Joan Pau Pérez ho proposarà als socis i recorda que l'Olot es va transformar cobrint un capital social de 60.000 €

19.05.2016 | 00:00
El primer pas per redreçar el projecte ha de ser convertir en SAE?el Palamós
El primer pas per redreçar el projecte ha de ser convertir en SAE?el Palamós
«Primer, fer una SAE al Palamós, i després, ajuntar-nos. Llavors no es perdria la condició de degà». El president del Palamós, Joan Pau Pérez, va explicar després de la reunió informativa que en un futur, i sempre comptant amb la voluntat dels socis, una solució podria ser «convertir-nos en SAE. De fet, l'Olot ho és, creada amb 60.000 euros de capital social, i a Palamós també es podria fer». Per al president del degà, l'anul·lació d'un projecte ambiciós com aquest, que hauria posat novament al mapa futbolístic la població baixempordanesa, «sap greu». Joan Pau Pérez, va afegir que «el projecte era engrescador, potent i d'un recorregut llarg». L'aturada en sec burocràticament també hauria trobat pals a les rodes per part d'un sector de la massa social del club, i en aquest sentit, Joan Pau Pérez, va dir que «aquests dies he escoltat i llegit moltes opinions, però, d'aquests que deien o escrivien això, pocs d'ells eren socis». El màxim mandatari palamosí, va dir que «faig una crida a la gent que ha criticat i a tots ells els espero que vinguin a fer-se socis del Palamós». Del primer equip del degà, ahir eren a la trobada informativa els jugadors Joan Bayona, Marc Medina i Oriol Ayala.
Isabel Tarragó, per la seva banda, va considerar que «l'aparició als mitjans de comunicació de la notícia dimarts va precipitar els esdeveniments i va fer que convoquéssim la roda de premsa aquell mateix dia». Ella també defensa que «l'única possibilitat per portar a terme aquesta fusió és que el Palamós es converteixi en SAE i això recau en mans dels socis del Palamós». Segons Tarragó «tot plegat és un procés llarg i per això la congelació del projecte, que era bonic, engrescador i que beneficiava tothom».
També va parlar Oriol Alsina: «Moltes de les coses que he escoltat no són veritat, com que volíem canviar l'escut del Palamós. Mai hem volgut treure els colors groc i blau, sinó que volíem créixer, volíem fer un futbol base potent semblant al de la Damm o el Cornellà». El tècnic va afegir que «hi ha hagut gent que s'ha permès el luxe d'insultar-me sense conèixer-me». «A partir d'ara continuarem ajudant el Palamós, per mi és una desgràcia perquè és la segona vegada que intento fer un projecte aquí. Espero que hi hagi una tercera», va tancar.
Llegir mes / Leer mas...

"La fusió topa amb problemes legals i s'atura per sorpresa ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

La fusió topa amb problemes legals i s'atura per sorpresa

El Llagostera i el Palamós «congelen» el projecte: verifiquen que una SAE no pot unir-se amb un club de futbol sense ànim de lucre

19.05.2016 | 09:15
La fusió topa amb problemes legals i s'atura per sorpresa
La fusió topa amb problemes legals i s'atura per sorpresa
El Llagostera i el Palamós «congelen» el projecte: verifiquen que una SAE no pot unir-se amb un club de futbol sense ànim de lucre
Tarragó, Pérez i Alsina ho van anunciar, amb cares llargues, en la trobada informativa amb socis del degà d'anit al Teatre de la Gorga
Sorpresa majúscula, ahir al vespre, al Teatre de la Gorga de Palamós: la reunió informativa que s'havia convocat per explicar el projecte de fusió entre el degà i el Llagostera als socis del primer es va convertir, inesperadament, en l'acta de defunció, almenys de moment, de la iniciativa. I tot plegat, poc més de 24 hores després de la flamant presentació de la iniciativa al Nou Estadi. Bàsicament la fusió ha quedat aturada per dos motius: els socis del Palamós, majoritàriament, hi havien expressat la seva negativa i, a més, i aquesta és la raó principal, existeix una incompatibilitat a l'hora d'unir una Societat Anònima Esportiva, com és el Llagostera, amb un club de futbol que depèn dels socis, com ho és actualment el Palamós.
Els impulsors de la fusió tenien ahir a la tarda, abans de la trobada amb els socis del degà, una reunió amb els advocats legalistes. Eren les set de la tarda quan els van confirmar que no podia fer-se la unió entre una SAE i un club sense ànim de lucre». El Palamós seguirà essent el Palamós, per tant, i el Llagostera, el Llagostera. No hi haurà fusió, de moment, i el Club de Futbol Palamós-Costa Brava queda congelat. Una hora més tard, a les vuit del vespre, al Teatre de la Gorga, i davant d'una seixantena de socis del Palamós, va esclatar la notícia. I els aficionats que havien anat a escoltar les bondats del projecte, van ser els primers d'assabentar-se que tot s'havia aturat. La presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó; el president del Palamós, Joan Pau Pérez, i el director esportiu i entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, van ser els encarregats de donar les explicacions pertinents.
Al teatre palamosí hi havia els expresidents Emili Caballero, Miquel Aguilar i també Toni Heras, qui aquesta temporada havia estat candidat a la presidència del degà. La reunió informativa va durar molt poc temps, escassament trenta minuts, perquè a l'auditori tothom va quedar com el projecte: glaçat. A l'escenari del teatre qui primer va prendre la paraula va ser Isabel Tarragó per explicar que «posposem aquesta fusió per poder encarar-la en un futur amb més temps». La presidenta del Llagostera va afegir que «així podrem explicar més detalladament, i amb més informació, als aficionats del Palamós i del Llagostera» què és pretèn, perquè segons ella «són el més important».
Aquest sorprenent pas enrere després d'anunciar dimarts a la sala de premsa del Nou Estadi un munt de detalls d'un club que, de moment, no serà, no enterboleix, va dir Tarragó, «l'excel·lent relació social, econòmica i esportiva entre tots dos clubs, i l'Ajuntament de Palamós». La presidenta del conjunt del Gironès va lamentar que «primer de tot ho volíem explicar als socis i no volíem sortir als diaris, però, dilluns es va girar tot».
Per la seva banda, Oriol Alsina, va voler deixar molt clar que allò que havien anunciat com un superprojecte «queda congelat». El tècnic i director esportiu del Llagostera va destacar als allà presents que «si muntem una SAE, els que manarem seran els màxims accionistes». La sensació entre molts dels allà presents va ser de decepció perquè se'n va en orris un projecte que podia ser il·lusionant i que, segons va dir Alsina «en sortíem beneficiats tots dos clubs, a més a més, convertíem el futbol base en un dels més potents del país».
L'entrenador d'Arenys va explicar que «quan hem sabut tots els impediments jurídics, i que el Palamós podria perdre l'antiguitat, ho hem decidit congelar i encarar-ho, si és el cas, per amés endavant i deixar-ho en mans del socis». Alsina es va mostrar molest per alguns insults dirigits cap a ell i que ha pogut llegir aquests dies a les xarxes socials: «A tots aquells que m'han insultat els puc explicar la idea de projecte que teníem en ment, em sap greu que alguns actuïn així i que em comparin amb Piterman perquè segur que ni em coneixen».
La Federació, a l'expectativa
Abans que s'anunciés el pas enrere, i qüestionat per aquest diari sobre la fusió, el president de la Federació Catalana de futbol, Andreu Subies, havia admès que estava al cas del projecte però que no el volia entrar a valorar «fins que ens expliquin el quan, el com i de quina manera el pensen fer i els nostres serveis jurídics ho hagin analitzat». Subies advertia que hi havia diversos aspectes per estudiar i s'oferia a donar «assessorament legal» al Palamós i el Llagostera. El màxim responsable de la Federació Catalana també va dir que la fusió hauria de ser validada per la Lliga i per la Federació Espanyola abans del 30 de juny. Unes hores més tard tot plegat es va acabar ensorrant pel seu propi pes.
Llegir mes / Leer mas...

"Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP "Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP

L'arribada del maresmenc el 2004 va suposar l'inici d'un projecte que va dur el club de Segona Regional a Segona A

18.05.2016 | 00:00
Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP
Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP
Els orígens de l'actual UE Llagostera es remunten al 1947 quan el llavors alcalde i primer president, Leandre Calm, va fundar-lo. Tanmateix, abans de la guerra civil ja havia existit la Unió Sport Club Llagostera, que més tard seria el Club Esportiu Llagostera. L'equip es mouria sempre entre Tercera i la 1a Regional, fins a l'arribada d'Oriol Alsina a la banqueta.
L'aterratge del tècnic maresmenc, que coneixia la casa perquè havia estat jugador del club als noranta, va suposar un abans i un després a la història de l'entitat. Després d'una primera etapa i d'un pas pel Cassà, l'actual entrenador i màxim responsable esportiu del club va fer-se càrrec de l'equip el 2004, amb Josep Valentí a la presidència. L'equip era a 2a Regional i després va pujar a 1a en superar en la promoció el Verges i el Porqueres. Des de llavors va encadenar cinc ascensos més en deu temporades fins a arribar a Segona A el 2014, superant el Nàstic de Tarragona a l'eliminatòria final. Una fita sense precedents a la Lliga de Futbol Professional per a una localitat de poc més de 8.200 habitants. Entremig, el 2008, Isabel Tarragó, esposa d'Alsina, es va fer càrrec de la presidència del club i Tèxtil Tarragó va passar a ser un dels inversors i patrocinadors més forts.
Llegir mes / Leer mas...

"Fermí Santamaria es mostra «preocupat» pel futbol base de Llagostera ". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

Fermí Santamaria es mostra «preocupat» pel futbol base de Llagostera

L'alcalde «entén» que el municipi s'hagi quedat petit per al club però lamenta que deixi de banda el seu nom

18.05.2016 | 00:00
Fermí Santamaria es mostra «preocupat» pel futbol base de Llagostera
Fermí Santamaria es mostra «preocupat» pel futbol base de Llagostera
Llagostera vivia ahir el darrer dia de la Festa Major. I va celebrar-lo amb una notícia d'impacte: la fusió del club de futbol del poble amb el Palamós, fet que representarà la desaparició de l'entitat blaugrana com a tal. L'alcalde, Fermí Santamaria, es mostrava «preocupat» pel futur del futbol base i també lamentava que el nou club deixi de banda el nom del poble on havia nascut l'equip que ara lluita per mantenir-se a Segona A.
«La presidenta em va informar dilluns de la seva decisió de fusionar-se amb el Palamós. Nosaltres en parlarem en la pròxima reunió del govern. Entenc que les pretensions i ambicions que tenen van molt més enllà de Llagostera, però ens preocupa veure què passar amb el futbol base i quin paper tindrà el nostre municipi». En aquest sentit va explicar que l'Ajuntament inverteix entre 70.000 i 80.000 euros anuals pel manteniment del camp Municipal, una xifra que ja va insinuar que no pensava posar en cas que els equips que vulguin usar aquesta instal·lació no s'anomenin Llagostera, tal com passarà.
L'Ajuntament de Palamós també es va pronunciar mitjançant un comunicat, hores abans que els dos clubs confirmessin l'entesa. Ho va fer per reclamar als impulsors de la fusió que l'entitat resultant mantingui la denominació del degà i els seus colors oficials, com així es va acabar confirmant.
L'escrit reiterava que l'Ajuntament «ha demanat que si finalment es fa efectiva la fusió, l'acord final compti també amb tot el futbol base local, que es garanteixi que qualsevol infant de Llagostera pugui jugar i entrenar-se al municipi, que la possible fusió no sigui motiu per a l'augment de quotes al futbol base».
Llegir mes / Leer mas...

"El CF Palamós Costa Brava agafarà el relleu del Llagostera ". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

El CF Palamós Costa Brava agafarà el relleu del Llagostera

18.05.2016 | 10:53
El CF Palamós Costa Brava agafarà el relleu del Llagostera
El nou club fruit de la fusió mantindrà els colors del degà i el nom del municipi costaner i no el del poble del Gironès
Neix el CF Palamós Costa Brava. Desapareix la UE Llagostera, tot i que la idea dels impulsors de la fusió és que al municipi del Gironès hi segueixin jugant, amb la nova denominació, això sí, una part de l'ampli futbol base de què disposaran. Aquesta va ser la principal revelació de la roda de premsa conjunta que van fer ahir a la tarda, d'urgència després que s'hagués filtrat la notícia de la fusió, els dos presidents, Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez. El nou club inclourà en la seva denominació oficial la nomenclatura Palamós Costa Brava, l'escenari dels partits, i jugarà amb els colors groc i blau del degà, tot i que serà inscrit amb un nou número a la Federació. L'equipació blaugrana serà la reserva. La UE Llagostera i els actuals Palamós CF i FE Palamós quedaran «congelats» tot i que Joan Pau Pérez va advertir que en l'acord de fusió «establirem unes clàusules per blindar-nos, que segur que no haurem de fer servir mai, per si mai passés qualsevol cosa i la SAE marxés del municipi poder mantenir futbol a Palamós».
Superat el mal tràngol d'admetre que l'entesa que s'està gestant representarà la desaparició d'un Llagostera que a còpia d'èxits esportius havia posat al mapa del futbol espanyol un petit poble de 8.200 habitants del Gironès, els dos presidents van poder desgranar més detalls del projecte. La paraula «ambició» va ser repetida diverses vegades, així com també que «treballant junts, tots hi sortim guanyant». La idea és tenir un primer equip a Segona A o B, un altre a Tercera i un darrer a Primera Catalana, si el filial blaugrana confirma l'ascens.
Ara la pilota és a la teulada dels socis del degà (avui a les vuit del vespre hi ha una reunió informativa al Teatre de la Gorga i el proper 17 de juny s'haurà de votar la fusió en una assemblea) i en mans dels accionistes del Llagostera on, en aquest cas, no hi ha d'haver cap problema per tirar endavant el projecte perquè la majoria accionarial pertany a la familia Alsina-Tarragó (la votació es farà la setmana del 20 al 26 de juny). També hi tindrà alguna cosa a dir la Federació, tot i que ahir en la seva compareixença els responsables del nou projecte van assegurar que «hem fet les primeres consultes i no hi ha d'haver cap problema, tot i que durant aquesta setmana hem de fer noves trobades per tal de definir quins passos cal seguir». Que el Llagostera sigui una SAE i el Palamós actual no (l'antiga que funcionava quan el degà va militar a Segona A està aturada pels deutes que arrossegava perquè jugant a Tercera no cal tenir-la activa), en paraules de Tarragó i Pérez, no ha de representar cap obstacle per a la fusió.
La nova entitat surt amb vocació de ser un «referent» per al futbol gironí i català i ja presumeix de disposar del futbol base més potent de tota la província «amb més de 600 nens i 35 equips». «El més important és que cap nen es quedi sense jugar. Tindrem dos seus, una a Llagostera i l'altra a Palamós», va especificar la presidenta del club blaugrana. Preguntada per què sentia davant la desaparició de Llagostera del nom va respondre que «sempre quedarà a la història que una part del club ve d'allà». Ara es treballa per crear una junta mixta on entrin també dirigents del Palamós i també es vol desencallar el projecte de Ciutat Esportiva, tot i que, per falta de terrenys, no es construirà en aquest municipi.
Els dos clubs han exposat el seu projecte als dos ajuntaments, tant a Palamós com a Llagostera, i esperen que les dues parts els mantinguin el suport institucional mostrat fins ara.
Llegir mes / Leer mas...

"El projecte pren forma". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El projecte pren forma

El Llagostera i el Palamós presenten als mitjans el pla de fusió en un únic club de futbol

Amb el nom de CF Palamós-Costa Brava, l'entitat tindria tres equips sèniors i un potent futbol de base

Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez es donen la mà, al final de la presentació Foto: M. LLADÓ.
1
Poques hores després que saltés la notícia sobre la possible fusió entre el Llagostera i el Palamós, els dos clubs es van afanyar a confirmar i presentar el projecte en comú. Lluny de desmentir qualsevol punt, els presidents dels respectius clubs, Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, van anticipar l'exposició del projecte a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava.
Encara en un procés embrionari, tot i que els presents van poder rebre un dossier informatiu, els dos màxims mandataris van exposar el que fa dies que barrinen als despatxos, l'elaboració d'un pla tenint en compte els aspectes legals i federatius que comporta un moviment d'aquesta magnitud entre les dues entitats. I és que el Palamós necessita tenir lligats diversos elements per explicar de manera coherent el projecte als seus socis en l'assemblea informativa que farà avui mateix –el 17 de juny se celebrarà una nova assemblea extraordinària en què es votarà la fusió amb el Llagostera–. La idea dels dos clubs és fusionar-se per així aprofitar-se l'un de l'altre. Les inclemències econòmiques que pateix el club palamosí l'obliguen a fer un moviment mestre per evitar penúries. I és que el Palamós ja rep anualment 40.000 euros del Llagostera en concepte de col·laboració i inquilí de l'estadi, una injecció elemental a l'hora de confeccionar el pressupost per al primer equip en la tercera divisió: “L'objectiu és fer un club potent a la demarcació de Girona. El futbol de base passarà a tenir més equips i aglutinarà més nens, a més de tenir tres equips sèniors que es convertiran en una bona sortida per a aquests nens”, comentava Joan Pau Pérez, el president del Palamós. Entre els dos clubs, el futbol de base estarà format de més de 35 equips –entre 500 i 600 nens–, que jugaran entre Palamós i Llagostera. De fet, aquest serà l'únic vincle que encara unirà la població amb el club d'Isabel Tarragó i Oriol Alsina: “No permetrem que cap nen es quedi sense practicar el futbol, ni a Palamós, ni a Llagostera. La població continuarà tenint futbol, formatiu i de primera catalana, però hi jugarà el club que portarà el nom de CF Palamós-Costa Brava, que encara no es definitiu”, assenyalava Isabel Tarragó, la presidenta del Llagostera, que va puntualitzar que s'està estudiant formar una junta mixta entre els dos clubs.
Mateixos colors i himne
El Palamós, com a club i com a població, serà el que més ben parat en sortirà. A més de garantir el sanejament econòmic del nou club, la nova entitat mantindrà gairebé el mateix escut, les samarretes mantindran les franges i els colors groc i blaus del club palamosí i, fins i tot, l'himne podria ser també el mateix: “La història de dos clubs es fusiona. Sempre quedarà escrit Llagostera en la història de cada un”, puntualitzava Tarragó, defensant que evidentment havien hagut de triar el nom de Palamós per al nou club, però que no s'oblidarien de Llagostera: “Mantindrem les dues seus actuals per aglutinar tots els equips.”
Pel que fa a la legalitat del projecte, els dos presidents es van mostrar segurs dels passos que han de fer –tot ha d'estar tancat abans del 30 de juny–, en l'àmbit federatiu i estatutari de cada club: “El projecte està en un punt embrionari, ens estem reunint cada dia i respecte a les federacions tenim previst fer reunions. Veurem quina opció ens donen”, va dir Isabel Tarragó.
El Palamós es blinda
Una de les preocupacions dels aficionats i socis del Palamós és el futur del club en cas que la família Alsina-Tarragó abandoni la Costa Brava en un futur. El club presidit per Joan Pau Pérez firmarà un contracte per evitar qualsevol maldecap en aquest hipotètic cas: “No venem el Palamós al Llagostera. Hi haurà un contracte que blindarà el Palamós com a club si alguna de les parts marxa de la Costa Brava. És una mena d'assegurança per als socis, no donarem de baixa res del club”, comentava Joan Pau Pérez.
En cas que per la banda palamosina s'aprovés la fusió en l'assemblea del 17 de juny, entre el 27 i el 29 del mateix mes, el consell d'administració del Llagostera també votarà la viabilitat del projecte.

A VOTACIÓ

Només un no en l'assemblea de socis del Palamós del dia 17 de juny tombarà la fusió

INSTAL·LACIONS

El nou club faria millores a l'estadi i construiria un nou camp a l'annex
de Palamós

ELS PROTAGONISTES

No venem el club. Hi haurà un contracte que blindarà el Palamós si alguna de les parts marxa
Joan Pau Pérez
President del palamós
L'objectiu és fer
un club potent a la demarcació de Girona. El futbol de base passarà a tenir més equips i aglutinarà més nens
La història de dos clubs es fusiona. Sempre quedarà escrit Llagostera en la història de cada un
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
No permetrem que cap nen es quedi sense practicar el futbol, ni a Palamós, ni a Llagostera. No hi hauria d'haver cap problema al poble
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

“Hem de matisar el nom”. Article de M. Salgas i a @lesportiucat

“Hem de matisar el nom”

Amb reserves. L'alcalde de Llagostera entén el projecte, però no vol renunciar a perdre el nom de la població en la denominació del nou club i recorda l'aportació de l'Ajuntament

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, és comprensiu amb l'acord de fusió de les dues entitats: “Ens sap greu, però també ho entenem. La UE Llagostera té un projecte de molta envergadura que un municipi de 8.000 habitants com el nostre no pot assumir. L'ajut que necessita, l'Ajuntament no el pot oferir. Si tens un projecte i els recursos que necessites no els tens al poble és normal anar-los a buscar en un altre lloc.” També es va mostrar decidit a continuar col·laborant amb el club, tot i que li falta conèixer els detalls de la fusió: “No sabem exactament què diu el conveni, ni què passarà amb el futbol de base, ni amb el nom de Llagostera. Hem d'acabar de definir en quins termes voldran fer servir les instal·lacions municipals, quin paper juga el filial, que és l'equip on juguen els jugadors de Llagostera...” En tot cas, Santamaria va prioritzar la bona marxa del futbol de base a la població: “Estaré al costat dels pares dels nens que juguen a Llagostera, i posarem el que calgui a la seva disposició perquè continuïn jugant en nom de Llagostera.”
La importància del nom
Santamaria va dir que no veia clara la desaparició del nom de la població en la nova denominació del club, i aquest podria ser un dels principals esculls entre el consistori i la nova entitat, que ja ha anunciat que el seu nom serà Palamós-Costa Brava: “Hem d'acabar de matisar la desaparició. L'Ajuntament destina entre setanta i vuitanta mil euros anuals al camp, que és d'ús exclusiu per a la UE Llagostera. En fem un manteniment, i vam pagar la gespa artificial perquè la subvenció que es va demanar encara no s'ha cobrat. Tinc l'obligació de defensar el nom de Llagostera i necessitem una justificació per continuar pagant aquests diners.”

LES REACCIONS

Tinc l'obligació de defensar el nom de Llagostera i necessitem una justificació per continuar pagant aquests diners
Entenem el projecte. L'ajut que necessita el club no el pot oferir el nostre municipi
Fermí Santamaria
ALCALDE DE LLAGOSTERA
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

“Hi haurà condicionants”. Article de M. Salgas a @lesportiucat

“Hi haurà condicionants”

Suggeriments. L'Ajuntament de Palamós presenta un plec de propostes per donar suport a la fusió, entre les quals hi ha garantir que qualsevol nen de la localitat hi puguin continuar jugant

L'Ajuntament de Palamós va fer pública la seva posició respecte a la fusió entre els dos clubs en un comunicat en què desmentia les informacions de dilluns sobre el seu paper d'actor en l'operació: “L'Ajuntament de Palamós en tot moment se n'ha mantingut al marge, ja que considera que aquesta és una decisió privada que només els socis poden acordar.” El club palamosí va informar el consistori en una trobada celebrada fa només uns dies: “L'Ajuntament va ser informat d'aquesta intenció la setmana passada per part dels responsables de les dues entitats esportives. [...] Els presidents dels dos clubs van exposar la seva intenció de tancar aquest acord, que valoraven molt positivament per al futur i la projecció de les dues entitats.”
En declaracions a aquest diari, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va dir que l'Ajuntament respecta l'acord que puguin prendre dues “entitats independents”, però va supeditar futures col·laboracions a una sèrie de condicions que també s'esmenten en el comunicat. “Hi ha uns condicionants que ens preocupen, com ara que qualsevol nen i nena de Palamós pugui jugar a futbol al seu municipi.” El consistori també vol que la fusió no comporti un augment de les quotes i que el nom de la població es mantingui en la nova denominació del club. Un altra condició és que la fusió compti amb el futbol de base local, representat per la Fundació Esportiva Palamós i Global Sport.
Puig va dir que va trobar bona predisposició de les parts per respectar aquest plec de peticions i va dir que estaran pendents dels propers moviments abans de pactar acords de col·laboració: “El primer pas és que els socis i accionistes dels clubs decideixin si volen continuar endavant. Després seurem.”

LES REACCIONS

Hi ha bona predisposició
al club de respectar els nostres suggeriments, però primer han de decidir els socis
Un cop creat el nou club, serà el moment de seure per parlar de possibles col·laboracions
Lluís Puig
ALCALDE DE PALAMÓS
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...