dijous, 19 de maig del 2016

"Els dubtes legals". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Els dubtes legals

David Querol i Jorge García disputen una pilota aèria en un duel amistós contra el Palamós Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Segurament errats a l'hora de documentar-se per saber si la fusió que volien engegar es podia fer i, a més, tenir totes les parts més o menys contentes, la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, i el president del Palamós, Joan Pau Pérez, s'han vist obligats a aturar el projecte que tot just van anunciar dimarts. Els obstacles legals han pesat massa a tots dos, que en la situació actual no poden tirar endavant el pla. La precipitació dels esdeveniments no han ajudat les dues entitats, que van haver d'anunciar a corre-cuita el projecte davant les discrepàncies generades.
La fusió clàssica
El Llagostera i el Palamós tenien dues vies possibles a l'hora de buscar l'aprovació de la fusió. Una era mitjançant la fusió clàssica, la més utilitzada en l'àmbit esportiu. Aquesta, però, provocaria l'extinció de les dues entitats que es fusionen –la UE Llagostera i el Palamós CF en aquest cas– per crear-ne una de nova. Per aquesta via, el nou club podria mantenir les categories actuals utilitzant la nova nomenclatura, un aspecte important i primordial per als ideòlegs del projecte.
La fusió per absorció
L'altre camí que podrien triar els dos clubs per buscar la viabilitat del pla iniciat és la fusió per absorció. Per aquesta via, l'entitat absorbent –sembla que hauria estat el Palamós– sobreviuria a la fusió, mentre que l'absorbida desapareixeria –el Llagostera–. En aquest cas, però, apareix un problema, i és que, mentre pel que fa al reglament de la FCF s'acceptaria i es mantindrien les categories respectives dels dos clubs, la federació espanyola no preveu aquesta opció, llevat que hi hagués una afiliació d'un mínim d'un any entre les dues entitats, i caldria una aprovació expressa.
A més d'assegurar la viabilitat del projecte, a través de les entitats esportives competents, el Llagostera i el Palamós havien d'esquivar els aspectes civils i mercantils. La fusió havia de partir d'un club esportiu amb una figura jurídica (el Palamós) i una societat anònima esportiva, dues figures diferents. I és que una entitat sense ànim de lucre no es pot fusionar amb una SAE, un pas que haurà de fer el Palamós en un futur si vol engegar de nou el procés. Els altres interrogants que apareixen són sobre les conseqüències que podria tenir per al club palamosí si aquest es constitueix en SAE, arran dels problemes econòmics durant temps passats.

L'IMPEDIMENT

Una entitat sense ànim de lucre (Palamós) no pot fusionar-se amb una SAE

PER ABSORCIÓ

Els dos clubs deixarien d'existir per crear-ne un de nou i mantenir així les categories
El club absorbent ho mantindria tot però caldria la validesa per no perdre categories
Darrera actualització ( Dijous, 19 de maig del 2016 02:00 )

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui