dimecres, 5 d’octubre del 2016

"Entre la il·lusió i les rotacions ". Article de @lesportiucat

Entre la il·lusió i les rotacions

Copa Catalunya. Sis equips es disputen aquest vespre l'accés a les semifinals, en les quals espera el Badalona

La copa Catalunya absoluta viu avui les tres eliminatòries de quarts de final a partit únic, que determinaran tres dels semifinalistes. L'altre ja se sap que és el Badalona, que va quedar exempt dels quarts. Els duels són el Prat-Girona, d'on sortirà el rival del Badalona, el Gavà-Llagostera i el Sant Andreu-Nàstic, que determinaran l'altra semifinal.
Tots els equips aprofitaran els partits per donar minuts als futbolistes menys habituals en la lliga. És el cas del Girona, que farà jugar, fins i tot, joves del Peralada, el filial del club. Malgrat tot, el tècnic, Pablo Machín, assegura que intentaran competir i passar l'eliminatòria per continuar vius en una competició que els va bé als jugadors que viuen en l'ostracisme. El Prat voldrà fer valer el factor camp per compensar la diferència de categoria entre els dos equips. L'equip de Pedro Dólera, novè en la lliga a segona B, encara no ha perdut cap partit com a local i ho posarà complicat al conjunt gironí. De fet, Machín espera un partit “d'intensitat i brega” i considera que les dimensions reduïdes del terreny de joc i la gespa artificial no els ajudaran. “L'eliminatòria segurament es decidirà pels errors puntuals que es puguin cometre. La pilota aturada també serà clau, i el Prat la treballa molt bé”, diu el tècnic del Girona.
Centrat a abandonar l'última posició de la lliga, el partit al Narcís Sala és per al Nàstic poc més que una nosa, tal com admet el tècnic, Vicente Moreno: “No estem per ocupar-nos gaire temps d'una altra cosa que no sigui guanyar el primer partit de lliga i sortir de la situació en què estem.” Tot i això, el valencià assegura que competiran i intentaran passar l'eliminatòria. Moreno donarà minuts als menys habituals i a algun futbolista del filial, tot i que probablement no podrà fer descansar algun dels titulars habituals, ja que té unes quantes baixes entre lesionats i convocats amb les seves seleccions. Per al Sant Andreu, el partit és més motivador que per als tarragonins, ja que és l'únic equip de tercera divisió viu en la competició i arriba al partit en un bon moment, després d'haver sumat en la lliga deu dels últims dotze punts en joc i haver-se situat en les places de fase d'ascens. Per al tècnic, Mikel Azparren, el partit també és una bona oportunitat per a algun jugador menys utilitzat, tot i que no farà gaires canvis: “Quan hi ha partits entre setmana, quan hi ha baixes, no posem excuses, perquè hi ha plantilla suficient i ens n'alegrem pels futbolistes que juguen.”
El Gavà-Llagostera és l'únic partit que enfronta dos equips de la mateixa categoria. A segona B, només un punt separa els del Baix Llobregat, setzens classificats, dels del Gironès, quinzens. Els dos equips, centrats a millorar l'inici de lliga, faran rotacions aquest vespre a la Bòbila, on els dos tècnics, el local Óscar Mena i el visitant Oriol Alsina, esperen un duel igualat i intens.
AE PRAT: Sergio, Montoro, Barnils, Lario, Rovira, Prior, Pluvins, Javi Lara, Nacho del Moral, Poves i Ernest Forgas. Baixes: Fran Piera i César Rodríguez (lesionats),
GIRONA: René, Chele, Nacho Ruiz, Pablo Marí, Aday, Saúl, Alcaraz, Eloi, Granell, Cámara i Cristian Herrera. Baixes: Richy, Mas, Felipe i Kiko Olivas (lesionats) i Bounou (convocat amb el Marroc).
ÀRBITRE: Rodríguez Enrique.
CAMP I HORA: Sagnier, 20 h.

AE PRAT

GAVÀ: Eric, Peque, Albert Miquel Cazorla Mario, Jordi César, Fernando, Pla, David Jiménez, Cristian Herrera, Sarmiento i Boris. Baixes: Mario Roque (lesionat).
LLAGOSTERA: Ratti, Albarrán, Eloi, Pol Gómez, Valentín, Pol Calvet, Setti, Rubén Martínez, Maymí, Cano i Jorge Shafa. Baixes: Vivi, Diego Jiménez i nando Quesada (lesionats).
ÀRBITRE: Montoro Ferreiro.
CAMP I HORA: La Bòbila, 20 h.

GIRONA

SANT ANDREU: Segovia, Llamas, Méndez, Noguera, David López, Jorge, Ton Alcover, Luismi, Arjona, Toro i Sekou. Baixes: Carroza (lesionat).
NÀSTIC: Dimitrievski, Suzuki, Lopo, Molina, Giner, Zahibo, Cordero, Muñiz, Maloku, Jean Luc i Rharsalla. Baixes: José Carlos, Delgado, Reina i Manolo Martínez (lesionats), Kakabadze, Madinda i Djetei (seleccions).
ÀRBITRE: Robas Bondia.
CAMP I HORA: Narcís Sala, 20.45 h (Esport3).
Llegir mes / Leer mas...

"La joventut al poder ". Article de @educiu a @lesportiucat

La joventut al poder

Copa Catalunya. El Llagostera té pensat alinear avui a Gavà (20 h) un equip farcit de jugadors menys habituals i també diversos joves del filial

El Llagostera aparca la lliga per jugar avui els quarts de final de la copa Catalunya al camp del Gavà (a partir de les 20 h). És un partit que el conjunt de la Costa Brava afronta amb l'objectiu de donar minuts i rodatge als jugadors menys habituals en la lliga, així com a diversos joves del filial que tenen la confiança del cos tècnic llagosterenc.
“El partit és una bona oportunitat per a aquests jugadors que no han jugat tant fins ara, i també per als del filial. Ja vam jugar així en la copa contra el Racing i ho tornarem a fer avui en la copa Catalunya en un camp complicat com és el del Gavà, un equip difícil que té jugadors intensos i que segur que ens posarà les coses molt difícils”, explica Oriol Alsina, que podrà fer sis canvis, a més del porter. En aquest sentit, s'espera que l'equip llagosterenc el formin jugadors com ara Nico Ratti, Pol Calvet, Jorge Shafa (són els tres integrants del primer equip que encara no han debutat en la lliga), Setti, Eloi Zamorano, Carlos Cano..., mentre que la participació dels futbolistes del primer equip quedarà reduïda a la mínima expressió. Rafa Jordà, que el diumenge va reaparèixer en el tram final contra l'Atlètic Balears després de cinc partits absent per lesió, podria jugar uns minuts en la segona meitat per continuar agafant la forma. Seguiran de baixa Vivi, Diego Jiménez i Nando Quesada, que encara s'estan recuperant de diversos problemes físics.
El Sant Andreu-Nàstic, avui
El guanyador del partit entre el Gavà i el Llagostera s'enfrontarà en les semifinals amb el vencedor del Sant Andreu-Nàstic, que també tindrà lloc avui (a les 20.45 h, per Esport3). L'altre duel el jugaran el guanyador del Prat-Girona amb el Badalona, que va quedar exempt d'aquesta eliminatòria. Les dues semifinals es disputaran el 9 de novembre, mentre que la final encara s'ha de concretar.

LA PRÈVIA

És una bona oportunitat per als jugadors que no han jugat tant fins ara, i també per als del filial. Ja vam jugar així en la copa amb el Racing
El Gavà és un equip difícil, amb jugadors intensos, i segur que ens posarà les coses molt difícils
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Llegir mes / Leer mas...