dimecres, 21 d’octubre del 2015

El Llagostera goleja el Valladolid i surt de la zona de descens (3-1)

Article del Diari ARA

Després d'una derrota a l'estadi del Mallorca i d'aconseguir la classificació per als setzens de final de la Copa del Rei, el Llagostera ha sumat aquesta tarda tres punts de gran importància davant el Valladolid (3-1). El conjunt dirigit per Oriol Alsina ha començat a construir el triomf al minut 2 de partit, amb un matiner gol de Juanjo després d'un enorme servei de banda de Samu.
Els locals han vist com l'equip de Garitano ha empatat durant el segon període després de perdonar una definitiva sentència (Massó d'autogol). Benja ha posat el 2-1 gràcies a un potent i col·locat xut des de la frontal de l'àrea i Juanto ha fet el tercer gol dels de Palamós, que surten de la zona de descens.
Llegir mes / Leer mas...

Fran Cruz, el nuevo jefe del Llagostera

Article del Mundo Deportivo

  • El club catalán ha encontrado en él al sustituto perfecto de Pedro Alcalá, que se marchó al Girona.
Fran Cruz, en un partido contra el Girona
Fran Cruz, en un partido contra el Girona (Pere Puntí - MD)


Tras nueve jornadas de Liga, la UE Llagostera tienen varios motivos para estar feliz. Principalmente, el conjunto que comanda Oriol Alsina se encuentra fuera del descenso y además está actualmente por delante en la clasificación de su rival más íntimo, el Girona, quien cuenta con un presupuesto muchísimo mayor. Esto, en el club de la Costa Brava es siempre motivo de satisfacción, y más aún cuando este verano el Girona le ‘birló’ uno de sus pilares más importantes de la defensa: Pedro Alcalá. Por él tuvo que abonar 150.000 euros, una cifra muy importante para la economía del club.
Lo complicado era poder suplir esa importante baja que suponía la marcha del ahora central del Girona, una difícil tarea que solvento con maestría la secretaría técnica que comanda el mismo Oriol junto a Gerard Escoda, ambos con pasado en el Girona, incorporando a un sustituto más joven, con mayor proyección y que se ha adaptado de inmediato para convertirse en lo que está siendo uno de los fichajes más rentables de la historia del Llagostera. Se trata de Fran Cruz, procedente del Córdoba y que jugó cedido en el Alcorcón la pasada campaña.
En términos económicos, el cambio ha sido muy positivo para el club. También en lo deportivo, puesto que Fran Cruz se ha consolidado en el centro de la zaga, ha dado una consistencia y ha aportado experiencia sobresaliente pese a lo joven que es (24 años). Está convirtiéndose en uno de los jugadores con mayor proyección de la Liga Adelante.
Habrá que ver cómo acaba esta historia puesto que en el club azulgrana ya saben que el rendimiento de Fran está siendo seguido de cerca por equipos de la Liga BBVA y de acabar traspasado a Primera División española supondría una inyección económica para el Llagostera, que cerraría una gestión perfecta de la secretaria técnica del club.
Llegir mes / Leer mas...

Ruymán pensa en la Copa

Article de @diaridegirona

Sis mesos després de la seva greu lesió a Tenerife (ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre) el defensa continua la recuperació amb la vista posada al desembre

21.10.2015 | 06:30
Ruymán, fotografiat al passeig de Palamós, el municipi on està instal·lat amb la seva família.
Ruymán, fotografiat al passeig de Palamós, el municipi on està instal·lat amb la seva família.
Diumenge, 19 d'abril. El Llagostera juga al camp del Tenerife en plena reacció a la Lliga i gràcies a les aturades de René aguanta el 0-0 a l'Heliodoro. Al minut 68 el guió es torça, i no per un gol rival. Ruymán ha de ser substituït per Masó i ja d'entrada el metge Pere Vila es tem el pitjor. «Té una lesió al genoll que no pinta bé», assegura als vestidors. Les proves ho confirmen: trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Adéu a la temporada i un mínim de sis mesos de baixa, quan Ruymán vivia un gran moment de forma consolidat al costat d'Alcalá a l'eix de la defensa. I tot després d'una acció fortuïta que va acabar amb el futbolista estès sobre la gespa, abatut.
Dilluns va fer mig any. Sis mesos en què Ruymán ha estat «donant-ho tot» per poder accelerar el procés de recuperació però que encara no té clar quan podrà tornar a «sentir-se futbolista» posant-se a disposició del tècnic Oriol Alsina. Segons explica el defensa de Las Palmas «pel que fa a dolor tot va bé, perquè des que em van operar no em fa mal». Ara bé, «segueixo tenint una mica de líquid, no s'ha reabsorbit del tot, i això ens ha donat alguns maldecaps, tot i que fa deu dies vam fer una ressonància i els resultats van demostrar que tot anava bé».
Ruymán va iniciar la recuperació a Girona, la va continuar des de finals de maig a Canàries, durant les vacances, i la va seguir novament des de mitjan agost sota la disciplina del Llagostera, amb els fisios del club. La presència de líquid al genoll ha posat algun pal a les rodes en el procés de recuperació, però des de fa 10 dies està treballant en doble sessió, caminant i pujant escales, amb la idea de començar a córrer a partir d'aquest dissabte. «Tinc bones sensacions i pensem que si segueixo avançant i cremant etapes en el procés de recuperació el líquid se n'anirà del tot». El central no es vol posar una data de retorn però no amaga que té al cap l'eliminatòria de Copa contra el Deportivo, el mes de desembre, com una bona ocasió per tornar a disposar de minuts després de gairebé vuit mesos aturat.
Sentir-se futbolista
«El dia a dia amb els companys, el saltar al camp i tocar la pilota... el sentir-se futbolista és el que més trobo a faltar», confessa Ruymán, que amb tot afirma que té «assimilada» la lesió i que no forçarà la reaparició fins que estigui del tot recuperat «per evitar una recaiguda que després encara ho agreugi més». Segons explica «ara treballo pel meu compte, gairebé no he vist sencers dos entrenaments de l'equip aquesta temporada» i destaca que el seu pla és «intentar acabar l'octubre corrent sense problemes i aprofitar el novembre per posar-me a punt físicament i començar a tocar pilota. Si ho aconseguís, al desembre podria tornar a jugar». En cas que la recuperació s'allargui més, Ruymán accepta ser un fitxatge d'hivern per a Oriol Alsina i reaparèixer amb plena força al gener, coincidint amb l'obertura del mercat d'hivern.
El defensa canari, instal·lat amb la familia a Palamós, no es perd els partits del Llagostera al Nou Estadi i aplaudeix com el que més la solidesa que els blaugranes estan agafant a casa després d'un inici ple de dubtes. Ruymán explica que «l'any passat ja ens va passar que teníem molta gent nova i això requeria temps per fer un equip, aquesta temporada han tornat a arribar moltes cares noves i la situació era semblant. Poc a poc hem anat agafant equilibri i assolint aquesta consistència que tenim ara per ara». El Llagostera té deu punts i ara el repte és millorar a domicili, on només s'ha pogut arrencar un empat de Girona.
Llegir mes / Leer mas...

Davantera amb gol

Article de @lesportiucat

Els davanters del Llagostera han marcat 14 dels 16 gols entre la lliga i la copa

Benja (4) i Juanto (3) estan en el seu moment més dolç de la temporada

Els jugadors del Llagostera formen una pinya per celebrar un gol Foto: JOAN SABATER.
1
Afirmar que els davanters del Llagostera tenen gol o, com a mínim, passen un moment dolç en aquest tram de campionat, és una evidència reflectida amb els números al davant. Si bé en l'inici de la temporada, el dubte de l'equip pel que fa al gol va recaure sobre els protagonistes que els han de fer, els atacants, els últims enfrontaments, sobretot a l'estadi Palamós-Costa Brava, han deixat enrere l'etapa dubitativa per instal·lar-se en un nivell competitiu molt elevat. A Llagostera només fan gols els davanters, que són els qui els han de fer, i és que catorze dels setze gols que ha fet l'equip són obra dels atacants. Només el migcampista Pitu Comadevall, i de penal contra l'Alavés, té el privilegi d'haver fet un gol sense ser davanter –el que falta fins arribar a setze el va marcar el Saragossa, en pròpia porteria, en la tercera eliminatòria de copa.
El moment dolç ofensivament que passa el Llagostera està clarament
exemplificat en l'estat de forma de Benja Martínez, autor de quatre dianes (dues en la lliga i dues en la copa) i Juanto Ortuño, que ha fet tres gols en els últims quatre partits. Secundats per Juanjo Expósito, Giva i Jesús Imaz, autors de dues dianes cada un, el joc ofensiu llagosterenc carbura, i de quina manera: “Al principi es van generar dubtes sobre els davanters, però això ja acostuma a passar en el món del futbol quan no es fan gaires gols. Ara, però, passem per una etapa d'encerts. A la fi, estem fent la nostra feina al millor que podem”, comenta Benja Martínez, el pitxitxi del Llagostera de moment en aquesta temporada, un dels jugadors que havien d'exigir-se un pas endavant, després de superar la greu lesió al genoll: “En les posicions ofensives hi ha molta competència i crec que això és el que ens està ajudant a estar tots a punt i aprofitar cada minut. A més dels que hem marcat, falta l'aparició d'homes que han de ser importants, com ara Mosquito, Chumbi, Querol o Gila, que amb les lesions no han pogut ser protagonistes, però segur que ho seran”, admet el davanter.
Diversitat de moviments
El Llagostera ha mostrat en els últims partits un ventall ben ampli de moviments per als seus atacants. Els canvis constants de posició, les desmarcades en diagonal buscant les passades en profunditat i, el més important, la punteria afinada, han permès als blaugrana augmentar els registres de gols: “A l'inici hi havia molta gent nova i, tot i treballar bé durant la pretemporada, la competició sempre t'exigeix molt més. No vam començar de la millor manera, però ara hem trobat el camí, recordant que tenim l'assignatura pendent de trobar la regularitat a domicili”, diu.
Un dels jugadors que aporten més variants en l'atac del conjunt dirigit per Oriol Alsina és Juanjo Expósito. Brillant tàcticament, el cantàbric abasteix de pilotes els seus companys, aguanta les escomeses dels centrals i, marcant el ritme ofensiu, segurament és el millor company per als davanters de referència, com Benja Martínez: “És un jugador diferent. Fem servir el joc directe i ell és un especialista baixant la pilota, aguantant i assistint. A més, hi tinc una relació especial dins i fora del camp, sempre m'ha ajudat”, comenta el davanter barceloní, que referent al poc rèdit de punts aconseguit com a visitants, afegeix: “A segona A sol passar que a casa tothom vol assegurar els punts però a fora, potser per un factor psicològic, les veus a venir més i et contens. El que hem de fer nosaltres és ser més descarats, així segur que els punts arribaran.”
Juanto, també clau
L'evolució en els registres de gols del Llagostera han coincidit amb l'entrada en els onzes més habituals de jugadors versàtils i mòbils com ara Giva i Juanto, que s'intercanvien les posicions constantment i ocupen diferents llocs del terreny de joc: “Em trobo molt a gust en aquesta posició. Intento ajudar l'equip amb passades, gols i el que faci falta. Esperem que els partits contra el Saragossa i el Valladolid siguin un punt d'inflexió per a tots”, comenta Juanto Ortuño, un altre dels homes que estan en un bon moment, juntament amb Benja Martínez.
Benja
4 gols
Juanto
3 gols
Juanjo
2 gols
Giva
2 gols
Imaz
2 gols
Mosquito
1 gol
Chumbi
0 gols
Querol
0 gols
Eloy Gila
0 gols*
*No ha jugat per lesió
Em trobo molt a gust en aquesta posició. Intento ajudar l'equip amb lluita, passades i gols
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
Si som més descarats els punts a fora arribaran. Sol passar a segona A que a fora et contens
Benja Martínez
Davanter del llagostera
En les posicions ofensives hi ha molta competència, i és això el que ens fa estar tots a punt. Ara passem per una etapa de bona punteria
Al principi es van generar dubtes amb els davanters, però ja acostuma a passar en el món del futbol quan un equip marca pocs gols
Chumbi, Eloy Gila i David Querol són els atacants que falten per marcar. Tots ells estan o han estat lesionats
Pitu, i de penal, ha estat l'únic futbolista que no juga en les posicions d'atac que ha fet un gol
Darrera actualització ( Dimecres, 21 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El Nàstic-Llagostera es jugarà el 22 de novembre

Article de @lesportiucat

Duel esperat. Els dos equips rivals des del ‘play-off' d'ascens jugaran diumenge al Nou Estadi (17 h). El Girona rebrà l'Albacete a la mateixa hora

Una imatge del partit de l'eliminatòria d'ascens Foto: L.S.
1
Un dels enfrontaments més esperats entre els equips catalans que juguen a segona A és el que disputaran en la catorzena jornada de lliga el Nàstic i el Llagostera.
El duel entre dos conjunts amb una de les rivalitats emergents més ferotges, des de l'eliminatòria decisiva per pujar a segona A que van disputar fa dos cursos, tindrà lloc el diumenge 22 de novembre al Nou Estadi de Tarragona, a les 17.00 h.
En aquesta catorzena jornada, el Girona rebrà a Montilivi la visita de l'Albacete, també el diumenge 22 a les 17.00 h. Els dos duels seran retransmesos per Movistar+.
Darrera actualització ( Dimecres, 21 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Un any després de la marxa de Castillejo, regna la calma


Article de @lesportiucat

Efemèride. Avui es compleixen 365 dies de la destitució de Castillejo com a tècnic del conjunt llagosterenc. Des de llavors, els gironins han trobat l'estabilitat

Castillejo durant el seu darrer partit amb el Llagostera Foto: L.S.
1
La tranquil·litat al Llagostera, pel que fa al vessant esportiu i institucional, fa temps que s'ha instal·lat en l'entorn. Avui es compleix un any des que Oriol Alsina, exercint de director esportiu, va destituir Santi Castillejo. El conjunt llagosterenc, a la conclusió de la novena jornada de lliga sumava vuit punts i va entrar en descens directe després de caure golejat contra el Mallorca (1-4). Amb un balanç pobre, però no allunyat de l'actual –amb Alsina els gironins acumulen dos punts més (10), gràcies, sobretot, a l'última victòria contra el Valladolid (3-1)– el neguit va precipitar els esdeveniments, i és que, Castillejo tot just estava conjuntant un equip format per molts jugadors novells en la categoria que havien d'agafar el ritme de la competició. La falta de gol i la nul·la reacció de l'equip en molts partits van fer decidir a Alsina, que va triar una fórmula ja coneguda i utilitzada anteriorment per seure a la banqueta i tenir un protagonisme accentuat pel que fa a les decisions tàctiques. Amb Lluís Carrillo com a primer entrenador i Oriol Alsina com a segon, juntament amb l'ajuda d'Òscar Álvarez, el Llagostera va començar a anar de menys a més que va portar l'equip a lluitar, fins al tram final de la lliga, per accedir al play-off d'ascens a primera.
A l'inici de l'aventura del duo format per Lluís Carrillo i Oriol Alsina, l'equip va acabar de tocar fons i, fins i tot, en la quinzena jornada es va situar en l'última posició. L'engranatge va començar a funcionar a l'inici del 2015, i és que els llagosterencs van estar quinze jornades sense perdre.
L'obtenció del carnet oficial d'entrenador per part d'Alsina va obligar Carrillo a fer un pas enrere i tornar a l'àrea de scouting. Ja amb Alsina a tots els efectes com a primer tècnic, l'equip ha tingut un inici amb força dubtes i resultats negatius. Les tres victòries a casa i l'empat a Montilivi, l'únic punt que han sumat a domicili, han permès, però, al Llagostera sortir del descens. Les sensacions són diferents i els jugadors estan més ben conjuntats. Arribar als setzens de la copa ha dotat de moral tot el bloc.
SANTI CASTILLEJO
LLIGA
Victòries
2
Empats
2
Derrotes
5
COPA
Derrotes
1
COPA CATALUNYA
Empats
1
TOTALS
2 victòries, 3 empats i 6 derrotes
LLUÍS CARRILLO
LLIGA
Victòries
13
Empats
10
Derrotes
10
TOTALS
13 victòries, 10 empats i 10 derrotes
ORIOL ALSINA
LLIGA
Victòries
3
Empats
1
Derrotes
5
COPA
Victòries
2
COPA CATALUNYA
Derrotes
1
TOTALS
5 victòries, 1 empat i 6 derrotes
Darrera actualització ( Dimecres, 21 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...