dijous, 7 d’abril del 2016

MARCOS TÉBAR:“Els empats ja no ens serveixen de res”. Article de @educiu a @lesportiucat

MARCOS TÉBAR  MIGCAMPISTA DEL LLAGOSTERA

“Els empats ja no ens serveixen de res”

“Estem a pocs punts de sortir del descens i per tant encara tenim possibilitats, tots creiem en la salvació”

“Serà difícil sumar-ho tot en els sis partits que ens queden a casa, hem d'intentar guanyar-ne algun a fora”

Tébar, en plena acció amb el Llagostera. Foto: E. D.
1
Amb el Girona la situació era semblant i ho vam aconseguir. Ara podem fer el mateix
Estic molt content d'haver vingut al Llagostera, he tornat a disfrutar del futbol i cada cop estic millor
Marcos Tébar (Madrid, 7/2/1986) és segurament el fitxatge d'hivern més rendible del Llagostera. Peça indiscutible al mig del camp llagosterenc, Tébar confia plenament en les possibilitats de salvació del seu equip i recorda que amb el Girona el curs 2011/12 ja van aconseguir revertir una situació molt semblant a la que viu actualment el Llagostera.
El Llagostera és a cinc punts de la zona de permanència quan falten deu jornades per al final. Encara hi són a temps.
I tant, encara queden 30 punts en joc i dels deu partits que queden sis són a casa, on estem molt bé. Hem de començar guanyant el pròxim partit contra el Bilbao Athletic a Palamós, que és clau, per així retallar distàncies amb els equips de dalt.
Així la plantilla creu fermament en la salvació?
Sí, tenim jugadors que han passat situacions semblants en altres equips i sabem que els últims deu partits són determinants. Estem a pocs punts de sortir del descens i això vol dir que encara tenim possibilitats, tots creiem en la salvació.
Com bé diu, ja sap què és superar una situació semblant, com la que va viure amb el Girona el curs 2011/12.
Sí, crec que era una situació fins i tot pitjor, amb un canvi de tècnic pel mig i, a més, al club no hi havia una situació estable com sí que tenim aquí, que sabem que l'entrenador seguirà i que lluitarem fins al final de la mateixa manera que ho hem fet fins ara. Ja no es poden deixar escapar més oportunitats perquè cada vegada queda menys, però hem de tenir tranquil·litat. Amb el Girona la situació era semblant i al final ho vam aconseguir, ara podem fer el mateix.
De moment estan aguantant gràcies als bons números a casa, perquè a domicili el bagatge és desastrós (dos punts de 51).
Sí, a fora de casa les coses no estan sortint bé. Hem fet bons partits, però al final no s'han aconseguit sumar els punts esperats i ara hem d'intentar guanyar primer aquest pròxim partit a casa i després anirem al camp del Numància amb la intenció de canviar aquesta ratxa negativa a domicili.
Com s'explica que l'equip canviï tant en els partits de casa respecte als de camp contrari?
Ara ja no es pot parlar de sort, després de tants partits potser ja és un tema més mental, que a casa sortim d'una manera i a fora d'una altra. També és cert que a domicili sempre és més complicat guanyar, però no és excusa.
Creu que per salvar-se en faran prou amb els punts de Palamós, o creu que també s'haurà d'aconseguir alguna cosa a fora?
Serà difícil sumar-ho tot en els sis partits que ens queden a casa, n'haurem de guanyar algun a fora.
Ara ja s'ha d'anar a arriscar, perquè un empat ja no serveix de res, ni a Palamós ni a domicili.
Ja no ens serveixen els empats, hem d'anar a guanyar tots els partits, perquè hem d'eixugar cinc punts. Si aquest cap de setmana guanyem el nostre partit i ens acompanyen la resta de resultats, ens podríem situar a només un partit de sortir del descens, però ja no podem especular.
El calendari pot semblar atractiu (sis dels últims deu partits a casa i amb tres enfrontaments directes contra rivals de la zona baixa), però tots els equips encara tenen coses en joc i no serà fàcil.
Sí, ara està tot molt ajustat, tant a dalt com a baix, i encara no hi ha res definit. Estem veient partits amb victòries d'equips de la part baixa de la taula en camps dels de dalt, així que qualsevol equip pot guanyar a qualsevol.
Cada vegada hi ha menys equips implicats en la lluita per la salvació. De fet, ara mateix només n'hi ha cinc de clars per quatre places de descens.
Sí, si haguéssim guanyat l'últim partit al camp de la Ponfe els hauríem situat de ple en la lluita, ara s'han escapat una mica, però tampoc és definitiu, perquè encara han de sumar 10 o 12 punts per salvar-se. El mateix passa amb el Mallorca, que sí que ha agafat una bona ratxa, i amb el Numància, que està una mica millor.
Els tres partits contra els rivals directes i el ‘goal average' contra aquests equips serà vital.
Exacte, si arribem al partit al camp de l'Osca amb possibilitats serà un partit determinant, però primer toca guanyar contra el Bilbao Athletic, ens hi estem jugant la vida i això s'ha de notar des del principi.
Va arribar al Llagostera en el passat mercat d'hivern i ja acumula gairebé 1.000 minuts; és un fix en l'equip i segurament el fitxatge d'hivern més rendible. En aquest sentit, deu estar satisfet, no?
Sí, estic molt content d'haver vingut, el mister m'està donant molta confiança i cada cop estic millor, intento fer la feina que ell em demana per intentar guanyar partits.
Hauria vingut al Llagostera si hagués sabut com anirien les coses?
Vindria igualment, perquè estic disfrutant del futbol un altre cop, feia molt de temps que no jugava a Anglaterra i necessitava una experiència així, jugar i agafar minuts.
Veu el Girona amb possibilitats de jugar el ‘play-off' d'ascens i pujar?
Crec que sí, si el Girona entra al play-off serà un equip molt dur i tant de bo pugi, ja que el curs passat no va poder pujar.

EL QÜESTIONARI

Un estadi.
El Bernabéu.
Un company.
Benja.
Un entrenador.
Rubi.
Una experiència.
Debutar a primera divisió amb el Madrid.
Una virtut.
La tranquil·litat.
Un defecte.
Tenir massa ambició.
Una cosa que canviaria de la seva carrera esportiva.
La lesió que vaig tenir.
Un ídol.
Guardiola.
El millor migcampista de 2a A.
Merino, de l'Osasuna.
Un plat.
Gaspatxo manxec.
Un restaurant.
Casa Juan, de Madrid.
Un pub/discoteca.
El One, de Girona.
Una afició.
El pàdel.
Un prototip de noia.
Alta, morena i ulls foscos.
Un amor platònic.
Eva Mendes, l'actriu.
Un somni.
Tornar a jugar a primera divisió.
Un projecte de futur quan es retiri.
Alguna cosa relacionada amb el futbol, però encara no ho sé.
La instrucció que més sent dir a Alsina durant els partits.
“Va, fort!”
Una diferència entre el Girona i el Llagostera.
L'estadi.
L'altre dia va anar al Camp Nou. Qui volia que guanyés, el Barça o l'Atlético?
Només vaig anar a disfrutar de bon futbol.
Llegir mes / Leer mas...