divendres, 11 de setembre del 2015

Diez heridos en un accidente sufrido por el autobús del Mérida de fútbol

Article del "Publico digital" publicado el 6-9-15

Seis de los heridos han sido trasladados al Hospital de Llerena. El autobús chocó contra un camión en la A-66, a la altura de Monesterio (Badajoz).


MÉRIDA.- Diez integrantes de la expedición de la AD Mérida, de Segunda División B, han resultado heridos leves esta madrugada al chocar por alcance el autobús en el que viajaban con un camión en la Autovía de la Plata (A-66), en el término municipal de Monesterio (Badajoz).

El equipo emeritense venía de jugar un partido de liga en Murcia, donde se impuso 0-1 al UCAM, con lo que cerró la jornada del sábado como líder de la competición. El accidente de tráfico se ha producido sobre las seis horas de hoy en el kilómetro 726, sentido Gijón.Seis de los heridos han sido trasladados al Hospital de Llerena y los otros cuatro han sido dado de alta en el lugar, según ha informado el 112. La Guardia Civil ha rebajado a siete el número de heridos, según ha informado a Efe.

Los hospitalizados han sido los jugadores Borja Romero, Pedro Conde -el autor del gol de la victoria en Murcia- y Borja García. El primero de ellos ha sido el más afectado, ya que tendrá que ser operado en Badajoz de una rotura del tabique nasal, según han informado a Efe fuentes del club. Los otros tres hospitalizados son el segundo entrenador, Santi Amaro; el utillero, Felipe Tarriño; y el fisioterapeuta, David de la Hera, que tiene dos costillas rotas.

El 112 ha desplazado al lugar a una ambulancia medicalizada y otras siete convencionales, además de dos equipos médicos de los Puntos de Atención Continuada (PAC) de Monesterio y de Fuente de Cantos, la Guardia Civil y un retén de mantenimiento de carreteras.

El presidente del club, Dani Martín, ha mandado un mensaje de tranquilidad a través de las redes sociales, ya que no ha habido ningún herido de gravedad y todo se ha quedado en un "susto". "¡Hemos vuelto a nacer!".

Su rival de ayer, el UCAM, y otros equipos del grupo IV de Segunda B, como el Cádiz, el Cartagena o el Melilla, han mandado ánimos al Mérida. También lo ha hecho el alcalde de la capital extremeña, Antonio Rodríguez Osuna.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera encadena les dues pitjors entrades des de l´ascens

Article del Diari de Girona / per Jordi Roura / Ramon Ribas

El partit de Copa contra l'Albacete només va representar uns 600 euros de recaptació

11.09.2015 | 08:30
Emilio i Giva feliciten Mosquito després de l´1-0 contra l´Albacete.
Emilio i Giva feliciten Mosquito després de l´1-0 contra l´Albacete.
A l'equip titular del Llagostera que va eliminar l'Albacete a la Copa hi havia fins a vuit cares noves respecte al partit de Lliga disputat contra l'Alabès. Els Aimar, Jorge García, Enric Pi, Emilio Sánchez, Giva, Mosquito, Juanto i Imaz, van ser les novetats a l'onze inicial i la seva actuació va convèncer d'allò més els tècnics. Per a quatre futbolistes del Llagostera, el partit davant el conjunt manxec va tenir un significat especial perquè fins dimecres no havien disputat cap minut en competició oficial. Es tracta d'Enric Pi, Jorge García i Juanto, que van sortir d'inici i van jugar els 120 minuts que va durar el partit, més Jordi López que va substituir Tito al minut 70. El polivalent Enric Pi, que va actuar al lateral esquerra, una posició que Samu de los Reyes ha ocupat en les tres primeres jornades de Lliga, valorava satisfet l'accés a una nova ronda a la Copa: «Volíem passar i sobretot donar una bona imatge. He estat còmode tot i no jugar cap partit oficial des de feia temps», va assenyalar als vestidors.
El Llagostera ja guanya, s'ha plantat a la següent ronda de la Copa del Rei i manté una notable activitat a les xarxes socials, però tot això no evita que continuï sent el club de la Lliga Adelante amb menys massa social. De fet els dos últims partits a casa, contra l'Alabès diumenge passat en Lliga i dimecres davant l'Albacete en Copa, el Nou Estadi Palamós-Costa Brava va registrar les dues entrades més pobres des que el conjunt gironí milita a la categoria. L'equip basc va reunir 1.115 espectadors, mentre que els manxecs tan sols van portar 812 persones a la grada. Tot plegat es va traduir en una recaptació de 600 euros, precisament el dia que el club havia anunciat que destinaria el 100% dels ingressos de la Copa a Unicef per a una finalitat benèfica: els refugiats.
La presidenta Isabel Tarragó no llança la tovallola i segueix confiada en la resposta de Palamós i la Costa Brava cap al projecte de futbol d'elit que proposa el Llagostera. «Intentem fer el màxim de campanyes possible per arribar a la gent. És clar que esperàvem més aficionats en els últims partits, però estem satisfets perquè tenim més socis que a finals del curs passat (1.220) i les recaptacions no són del tot dolentes», argumentava la dirigent. El problema, per tant, seria que tot i tenir més abonats que mai, n'hi ha un paquet important que per les raons que siguin aquesta temporada encara no s'han acostat a l'estadi. Segons Tarragó «encara som a l'estiu i hi ha gent que fa vacances i, per altra banda, a la costa la gent que hi viu tot l'any es troba en els mesos de més feina de l'any».
La temporada passada l'entrada més dolenta al Nou Estadi va coincidir amb la visita del Mirandés (1.231), en el que era el darrer partit del curs davant l'afició. L'equip ja havia perdut les opcions de classificar-se per la promoció d'ascens. L'assistència més bona va coincidir amb els partits contra el Girona (3.576) i el Betis (3.568), unes xifres que si es tornen a repetir pràcticament representaran un ple absolut: el Nou Estadi disposa des d'aquest estiu de seients a tota la grada (abans només n'hi havia a tribuna) i l'aforament s'ha reduït de 6.000 persones a 3.724.
Les dues darreres victòries del Llagostera (3-0) a l'Alabés i (2-1) a l'Albacete a la Copa han provocat que l'alegria i la tranquil·litat s'instal·lin en l'àmbit esportiu però han tornat a destapar una realitat no tan agradable des del punt de vista social. L'afluència d'espectadors a les grades de l'estadi no arrenca ni amb els bons resultats ni amb atractius diversos com ara veure els brasilers Giva i Mosquito, els fitxatges més exòtics i alhora mediàtics de l'estiu. En el primer partit de Lliga disputat a casa ?davant l'Osasuna (0-2), van ser 2.106 els aficionats que es van apropar al recinte, una dada dins la mitjana habitual de la temporada passada. Lluny d'augmentar, però, aquesta xifra ha disminuït i contra l'Alabès i l'Albacete. Hi podria haver en el cas del partit de Copa l'excusa de ser un dia entre setmana, tot i que el curs passat també hi va haver un duel intersetmanal (precisament també davant l'Albacete, en lliga, 2-3) que va reunir 1.863 persones.
Aquest estiu l'estadi palamosí ha canviat una mica més la seva fesomia i el ciment de la Preferent i els gols ha deixat pas al plàstic dels seients, fet que ha reduït una capacitat propera als 6.000 a les 3.724 localitats actuals. Aquesta disminució no suposa cap maldecap perquè fins ara, des que el Llagostera milita a Segona, mai s'ha arribat a aquesta xifra.
El sorteig de Copa
D'altra banda el Llagostera coneixerà el seu proper rival a la Copa el proper divendres 18 de setembre al migdia. La Ciudad del Fútbol de Las Rozas serà la seu del sorteig, on els equips de Segona A que estiguin vius quedaran emparellats entre ells també en una eliminatòria a partit unic que es jugarà el 14 d'octubre. El club també segueix a l'espera que el Consell Superior d'Esports els retorni les escriptures de constitució de la SAE per fer l'assemblea i nomenar el primer Consell d'administració.
Llegir mes / Leer mas...

Els brasilers, amb bon peu

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Llagostera. Giva i Mosquito s'estan adaptant bé al seu nou equip i ja s'han espolsat la pressió de marcar el primer gol tot i haver jugat pocs partits

Mosquito aguanta l'entrada d'un jugador de l'Albacete Foto: QUIM PUIG.
1
Tot i que encara és d'hora per extreure grans conclusions, el que sembla clar és que dues de les grans atraccions de la plantilla llagosterenca com són els brasilers Giva i Mosquito han entrat amb bon peu al vestidor blaugrana. Els futbolistes sud-americans van aterrar a la Costa Brava tot just una setmana abans de començar la competició i amb poc temps d'adaptació ja han ofert bons detalls. De fet, tenint en compte que tots dos són davanters, han aconseguit espolsar-se una pressió molt important per a qualsevol jugador ofensiu, com és marcar el primer gol ben d'hora.
Giva va debutar en competició oficial diumenge passat en el duel contra l'Alavés. L'atacant brasiler només va disposar de 16 minuts però van ser suficients perquè marqués el seu primer gol. Pel que fa al seu company Mosquito, el debut en la lliga va ser contra l'Osasuna –26 minuts–, però dimecres en la copa va jugar de titular i es va veure un davanter molt més actiu i perillós, una prova que l'adaptació va pel bon camí. Mosquito també va poder estrenar el seu apartat golejador amb una diana que va combinar potència, força i una gran definició: “Estic molt content per haver marcat el primer gol amb el Llagostera. Tinc ganes d'ajudar l'equip i començar una etapa que serà molt important per a la meva carrera i espero que també ho sigui per al meu club.” Mosquito va valorar el nivell de futbol que s'està trobant a segona divisió A. “És un nivell força alt, amb jugadors molt forts. El gol em dóna confiança i m'ajudarà a tenir més oportunitats”, va remarcar. Giva i Mosquito són dues de les grans apostes que ha fet el club de la Costa Brava aquest curs.

EL PROTAGONISTA

Estic content per haver marcat el meu primer gol. Tinc ganes d'ajudar l'equip i començar una etapa important en la meva carrera
He trobat un futbol amb un bon nivell i amb jugadors molt forts. Espero tenir més oportunitats
Mosquito
davanter del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

El fons d'armari funciona

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Rotacions. En el partit de copa hi van participar un bon grapat de jugadors que gairebé no havien jugat en la lliga i van demostrar que Oriol Alsina pot comptar amb ells quan faci falta

Juanto es desmarca de dos jugadors de l'Albacete durant el duel de copa de dimecres Foto: QUIM PUIG.
1
El Llagostera ha arrencat la temporada amb 26 fitxes corresponents a jugadors de la primera plantilla, un fet que evidencia que Alsina té un gran fons d'armari però que es pot convertir en una arma de doble tall si no se sap gestionar bé. En cada partit de lliga el tècnic blaugrana ha de deixar fora de la convocatòria vuit futbolistes si els té tots a la seva disposició. De fet, en el duel de copa contra l'Albacete fins a quatre jugadors van disputar els seus primers minuts en competició oficial del curs: Enric Pi, Juanto, Jorge i Jordi López.
Vist el rendiment dels menys habituals en la copa, sembla clar que en aquests primers compassos de la temporada la motivació dels 26 jugadors que formen la plantilla llagosterenca encara és molt alta, cosa que genera un beneït problema a Alsina. Sense anar gaire lluny, jugadors com per exemple Juanto, que no havia anat convocat en cap partit de lliga fins ara, van deixar molt bones sensacions sobre la gespa, i va presentar candidatura per aspirar a la vacant que ha deixat Chumbi en la punta d'atac. “No he pogut entrar en la lliga, i m'ho vull guanyar a còpia de treball. La copa era una bona oportunitat per convèncer el tècnic i això és el que he intentat”, explicava el davanter blaugrana just després de derrotar l'Albacete per 2-1.
En la mateixa línia de motivació màxima per poder entrar en la pròxima convocatòria es va expressar Enric Pi, que no havia jugat 90 minuts en un duel oficial des del 7 de juny: “Quan no jugues i t'arriba l'oportunitat, el que vols és fer-li veure a l'entrenador que pot comptar amb tu per al que calgui. La intenció és posar les coses difícils al tècnic i estic treballant per això.” Precisament Pi té números per poder entrar de cara al duel de diumenge al Carlos Belmonte d'Albacete, ja que Samu de los Reyes va marxar lesionat en el darrer partit de lliga i durant la setmana no s'ha pogut entrenar al màxim nivell.
Rodatge positiu
Més enllà de les estrenes, la copa també va servir per veure de titulars jugadors que han tingut poca presència fins ara. És el cas d'Imaz, que tan sols ha jugat 28 minuts en la lliga. El lleidatà va actuar a la banda esquerra, una posició que li pot obrir les portes de la titularitat. “Ja hi havia jugat al Lleida, i m'agrada perquè puc marxar cap a dins i m'arriba més la pilota. Hi ha molta competència, però sóc un jugador molt ambiciós que s'entrena al màxim per poder jugar. Això és el que vaig fer el curs passat i el que tornaré a fer aquest curs”, va destacar Jesús Imaz.
Hem de treballar molt fort per posar les coses ben difícils al tècnic. Si ho fem, serà positiu
Jordi López
migcampista del llagostera
La copa era una bona oportunitat per convèncer el tècnic i això és el que he intentat al camp
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
Quan no jugues i t'arriba l'oportunitat, el que vols mostrar al tècnic és que pot comptar amb tu
Enric Pi
lateral del llagostera
Sóc ambiciós i sempre m'entreno al màxim per poder jugar. M'intentaré guanyar el lloc
Jesús Imaz
davanter del llagostera

Injecció de moral per a Benja

Més enllà del desgast físic fruit d'haver de jugar un partit entre setmana, el partit de copa va ser un bon bàlsam per a la plantilla llagosterenca després d'un inici de lliga irregular. Contra l'Albacete va tornar a jugar Emilio, després del cop al cap que es va fer contra el Lugo, i Benja es va retrobar amb el gol. Amb la lesió de Chumbi, l'atacant de Sant Cugat té moltes possibilitats d'assumir una de les posicions d'atac. Benja va celebrar amb ràbia un gol que donava el passi al seu equip i li permetia agafar confiança.
Llegir mes / Leer mas...