dijous, 28 d’abril del 2016

"Segones parts de poc èxit". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Segones parts de poc èxit

El Llagostera està patint en primera persona el mur del segon any en la categoria

En els darrers deu cursos, la meitat dels equips que afrontaven el segon any han empitjorat la seva classificació

Masó abatut durant el matx contra la Ponferradina Foto: LOF.
1 2 3
El Llagostera està vivint en primera persona les dificultats que la majoria de conjunts tenen quan afronten el segon any consecutiu en la categoria. L'equip dirigit per Oriol Alsina va firmar un gran any en el debut a segona A i pensar que es podria millorar la novena plaça assolida el curs passat era força agosarat amb les estadístiques al davant. En les darreres deu campanyes a segona A, només deu equips han millorat en el segon curs consecutiu en la categoria la posició assolida l'any del debut, una dada significativa que reflecteix a la perfecció el mur que apareix per a un equip en la segona temporada. Si no millora els números i aconsegueix una reacció brillant, el conjunt llagosterenc podria engreixar el grup de vuit equips que en el segon curs baixen de categoria, una altra dada significativa que explica les dificultats de tots. “Vulguis o no, les estadístiques d'aquesta mena se solen complir. De fet, ho estem comprovant en primera persona. Estem patint, però esperem ser a temps de solucionar-ho i salvar la categoria”, comenta un dels capitans del Llagostera, el porter titular, René Román.
Sense etiquetes
La bona trajectòria que va aconseguir el Llagostera la temporada passada ha provocat que enguany els blaugrana ja no tinguin l'etiqueta d'equip novell i rebel, a l'hora d'enfrontar-se a segons quins rivals. El fet de no sorprendre els contrincants, sobretot lluny de l'estadi Palamós-Costa Brava, impedeix als gironins utilitzar qualsevol carta amagada. “No sé ben bé per què però als equips els costa molt mantenir el nivell en el segon curs a segona A, però potser el fet de no ser ja una novetat fa que els rivals estiguin més atents. Ara tothom ens té més respecte i això fa que costi molt més tirar endavant els partits”, admet el porter andalús René Román, que puntualitza aspectes diferents entre l'any passat i aquest: “El curs passat ningú comptava amb nosaltres i ens vam guanyar el respecte de la categoria gràcies a la bona temporada que vam fer tots. Això aquesta campanya ho estem notant. A casa mantenim els bons números, però a fora ens costa molt. Els equips ja no reben com rebien el Llagostera.”
El conjunt gironí ha estat des de principi de curs a la part baixa de la classificació. Sense enllaçar dues victòries i sense deixar la porteria a zero en cap dels divuit desplaçaments que ha fet en les 35 jornades disputades, els d'Oriol Alsina no han tingut capacitat de reacció en cap tram del campionat –en l'actualitat sumen tres jornades sense perdre, la millor ratxa–. “El curs passat vam agafar una bona dinàmica més aviat. No encaixàvem gols i, a domicili, érem un equip sòlid. Vam acabar l'any molt bé, però aquest no hem assolit una bona ratxa de dues o tres victòries, encara que actualment en sumem tres sense conèixer la derrota”, sentencia René Román, convençut que si l'equip aconsegueix la primera victòria a domicili dissabte contra l'Osca, un rival directe, les portes de la salvació s'obriran de bat a bat per a un bloc que s'ha acostumat a competir des de la part baixa, un aspecte que pot arribar a ser positiu davant de conjunts com l'Albacete o la Ponferradina. “Aquest partit és ser o no ser. Si perdéssim, que esperem que no, diríem adéu a gairebé totes les possibilitats de salvació. Si guanyem ho veurem tot amb uns altres ulls i afrontarem amb moltes ganes els dos duels seguits com a locals. El fet de jugar contra un rival directe permet assegurar que si tu sumes tres punts el contrincant no en suma cap”, diu el porter, un dels pals de paller de l'equip d'Alsina.
Precisament René, en el seu debut a segona A la temporada 2013/14, amb el Jaén –novell aquell curs en la categoria–, va baixar a segona B, com els ha passat a onze equips més en les últimes deu campanyes, sense possibilitats de sumar un segon any.

EL PROTAGONISTA

Als equips els costa molt mantenir el nivell en el segon curs. El fet de no ser una novetat fa que els rivals estiguin més atents

I DOS MÉS

Les estadístiques d'aquesta mena se solen complir. De fet, ho estem comprovant en primera persona
René Román
porter del llagostera

EL MÉS NORMAL

El curs passat ningú comptava amb nosaltres i ens vam guanyar el respecte de la categoria. Això aquesta campanya ho estem notant

L'ESPERANÇA

El Llagostera i l'Albacete podrien afegir-se als equips que baixen en el segon any
Els gironins van firmar un gran curs de debut i millorar-ho era molt complicat
Tot i empitjorar el primer any, els blaugrana tenen l'objectiu de salvar-se

El Leganés, una excepció en l'última dècada?

En les darreres deu temporades, els equips han hagut de batallar molt per millorar, en el seu segon any en la categoria, els números firmats en el debut. De fet, només nou equips ho han pogut fer entre els 40 que han estat novells en algun moment a segona A. Un va ser el Girona, que en la temporada 2009/10 va millorar la setzena posició del debut en l'any anterior, tot i que ho va aconseguir en els darrers instants de lliga i amb la soga al coll. I és que el gol de Kiko Ratón de penal va salvar el Girona i li va permetre escalar diverses posicions en una part baixa molt igualada.
Un dels equips que enguany podrien crear una excepció sense precedents en l'última dècada és el Leganés. El conjunt madrileny està firmant un segon any seguit en la categoria brillant. Els d'Asier Garitano estan situats en el primer lloc de la taula, és a dir, en ascens directe a primera divisió. El coixí de cinc punts respecte al tercer classificat atorga al Leganés la condició de favorit a pujar de categoria, un exemple de bona gestió del club i de la plantilla.
Llegir mes / Leer mas...