dissabte, 9 d’abril del 2016

Els golejadors d'aquest mati


Llegir mes / Leer mas...

"Pitu ´vs´ Aketxe Un duel de grans canoners". Article de @diaridegirona

Pitu ´vs´ Aketxe Un duel de grans canoners

09.04.2016 | 00:16 El Palamós-Costa Brava està avesat des de la temporada passada a veure gols de bandera de Pitu Comadevall. El saltenc ha tret a passejar unes quantes vegades el guant que té al seu peu esquerre. L´últim que va patir les seva qualitat va ser el porter alemany del Mallorca Wellenreuther a qui Pitu va batre des del mig del camp. Avui, l´estadi palamosí veurà un altre dels grans especialistes en llançaments des de la llarga distància com és Ager Aketxe. Sense oportunitats al primer equip, el club va decidir que jugués amb el filial. Des de llavors, Aketxe manté amb vida el filial. Especialista en fer gols de falta –n´hi va fer un al Girona a Montilivi– ja ha marcat 6 gols en els 13 partits que ha disputat a Segona A des que va ser donat d´alta. «Té molta qualitat, polivalència i un dels millors colpejos de la categorai», deia Alsina ahir, que aposta per vigilar amb les faltes prop de la frontal de l´àera. m.b. llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera se la juga contra el cuer en un duel a vida o mort". Article de @ribas1975 i @marc_brugues a @diaridegirona

El Llagostera se la juga contra el cuer en un duel a vida o mort

Oriol Alsina recupera Escassi per a una nova final a Palamós en què està prohibit fallar El filial basc arriba a l´alça després de dos triomfs

09.04.2016 | 06:30
El Llagostera se la juga contra el cuer en un duel a vida o mort
El Llagostera se la juga contra el cuer en un duel a vida o mort
Ni Nàstic, Oviedo, Còrdova, Almeria i Saragossa, cap dels propers rivals del Llagostera a Palamós imposa més respecte i dificultats que el filial de l'Athletic Club. O almenys això és el que pensa i diu públicament Oriol Alsina. L'estadi Palamós-Costa Brava acull avui una nova final per al Llagostera. Un d'aquells partits de victòria obligada i més tenint en compte els pèssims resultats que obtenen els d'Alsina a fora. Un duel directe entre el penúltim i el cuer, dos conjunts separats per només un punt. Per aquesta nova final, Alsina recupera Escassi, José Carlos, després de les seves lesions i De los Reyes, un cop complerta la sanció. A més a més, el tècnic assegurava ahir que Querol i Emilio Sánchez estan «disponibles» però difícilment entraran a la convocatòria perquè no estan al cent per cent. Els que no hi seran segur són els lesionats Jordi López i Nando Quesada.
Ahir, després de l'entrenament realitzat a l'escenari del matx, Alsina va explicar que preveu, tot i la posició de cuer dels bilbaïns, el partit «més complicat que ens queda a casa ». El maresmenc ho argumentava afegint que «si agafem els equips de baix, ara mateix qui està en millor forma és el Bilbao Athletic, perquè van de menys a més. Està ben treballat per en Ziganda i per això espero que vingui molta gent perquè serà de màxima dificultat». Els bascos són cuers però han guanyat els dos últims partits «de manera merescuda», 1-2 a Osca i 2-1 a l'Oviedo,. És per això que l'entrenador del Llagostera avisa l'aficionat. «Que ningú s´esperi un partit com els dos anteriors a l'estadi perquè en molts moment la possessió de la pilota serà d'ells i nosaltres haurem de suar i utilitzar l'experiència» . D'altra banda, segons Alsina, les mides del rectangle de joc (molt inferiors a les de San Mamés), «no seran tan decisives i sí l'ambient que esperem que hi hagi a les grades, perquè ha estat clau per aconseguir les victòries».
La major experiència i veterania dels jugadors llagosterencs enfront la joventut del Bilbao Athletic en partits a vida o mort com el d'avui, segons Alsina «no serveix de res perquè ho supleixen amb un atreviment que els fa ser més competitius». Per Alsina, els joves bascos viuen el fet de ser cuers «amb una tranquil·litat que d'altres equips no tindrien». Pel tècnic d'Arenys de Mar, alguns dels joves katxorros que trepitjaran avui la gespa palamosina «en breu estaran jugant a Primera Divisió perquè són els millors darrere dels de l'Athletic Club i crec que en Cuco Ziganda està fent un treball fantàstic».
En l'últim partit a casa davant l'Alcorcón (4-0), el públic va respondre de manera espectacular i amb 3.112 espectadors es va batre per quarta jornada consecutiva el millor registre d'espectadors a l'estadi palamosí. Novament, la directiva d'Isabel Tarragó posa a disposició de tothom qui ho vulgui entrades gratuïtes que trobaran en establiments anunciadors del matx. Segons Alsina el factor públic «és decisiu i si darrerament no hem omplert la tribuna és perquè aquells socis que no van venir no van deixar el carnet a algú. Per això, els demanem que el deixin perquè vinguin a animar-nos».
De la derrota a Ponferrada (1-0) en l'última jornada, Alsina va ­explicar que «a casa som un dels millors de la categoria i a fora el pitjor tot i haver perdut alguns partits de manera immerescuda». El ­tècnic dels gironins però, prefereix girar full i centrar-se únicament el el ­rival d'avui. «La confiança és ­extrema perquè juguem a casa però som conscients que haurem de treballar moltíssim i posar-hi més intensitat que ells si volem ­endur-nos els tres punts». D'altra banda, de l'interès posat en d'altres estadis o el que puguin fer els rivals en la lluita per evitar el descens, el ­tècnic maresmenc té clar que «és bo que els resultats ens acompanyin, però, primer cal guanyar nosaltres perquè si no ho fem i els altres ­ensopeguen no ens servirà de res».
El filial arriba a Palamós sense Saborit, sancionat, però amb les novetats de l´ex-Girona Jonas Ramalho i Markel Etxeberria. En canvi, Undabarrena segueix de baixa per lesió.
Llegir mes / Leer mas...

"Alberto Escassi, recuperat, serà titular" Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Alberto Escassi, recuperat, serà titular

Una de les novetats que va revelar Oriol Alsina en la roda de premsa prèvia a l'enfrontament contra el conjunt basc va ser la recuperació total d'Alberto Escassi per a l'eix defensiu. L'andalús tornarà, doncs, directe a l'onze inicial al costat de Chus Herrero, una de les parelles que han aportat més solidesa a la defensa blaugrana en els últims enfrontaments. Alsina també va anunciar que José Carlos té moltes possibilitats d'entrar en la llista de convocats i, depèn de com es desenvolupi el matx, fins i tot de jugar alguns minuts, mentre que va ser una mica pessimista amb l'estat de forma de David Querol i Emilio Sánchez. Cap dels dos futbolistes no està de baixa però tampoc no estaran al 100% per ajudar l'equip.
Llegir mes / Leer mas...

"Triomf innegociable". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Triomf innegociable

El Llagostera rep el Bilbao Athletic, el cuer, amb l'única opció de sumar els tres punts per mantenir-se en la lluita per la salvació

El rival, en descens des de la primera jornada, encadena dues victòries i va de menys a més des de l'arribada del prometedor Ager Aketxe

,
1 2 3 4
El Llagostera ha d'aconseguir els tres punts per mantenir-se amb possibilitats de salvar la categoria i continuar una temporada més immers en el futbol professional. El conjunt llagosterenc, però, sap que haurà d'estar molt fi, concentrat i efectiu si vol superar el Bilbao Athletic, un conjunt que és a l'última posició de la taula –només amb un punt menys que els blaugrana–, però que passa pel seu millor moment de la temporada després d'encadenar dues victòries –contra l'Osca (1-2) i contra l'Oviedo (2-1)–. La força de l'estadi Palamós-Costa Brava i l'aval dels bons números que estan firmant els d'Oriol Alsina en els últims enfrontaments davant de la seva afició –són el segon millor equip local de la segona volta, amb 10 punts, només superats pel Nàstic (11)– haurien de ser un bon argument per obtenir un triomf vital: “Per mi, aquest serà el partit més complicat que ens queda fins al final del curs a casa. Dels equips que estem a baix, el que està més en forma és el filial de l'Athletic. És un equip que va de menys a més, amb una gran feina del seu tècnic, Ziganda. Tenim un partit molt complicat i esperem que vingui molta gent. Que no esperin un matx com els dos darrers. Serà molt complicat, ells voldran tenir la possessió de la pilota i haurem de suar”, analitza l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que respecte al handicap relatiu sobre la joventut que el Bilbao Athletic té, comenta: “En els filials la classificació importa relativament. Aquesta mena de llibertat els permet tenir més frescor al camp que altres equips no tenim amb la classificació tan crítica. Tenen jugadors que aviat estaran jugant a primera. Són joves i creixen molt en la categoria, com a bloc, individualment i competitivament.”
El Bilbao Athletic ha fet un pas endavant coincidint amb l'arribada, procedent del primer equip, d'Aketxe. El futbolista ha dotat de gol i creació ofensiva un equip que tenia un dèficit en aquests aspectes: “Aketxe està sent determinant i en la segona volta ha fet sis gols, ha donat assistències i ha mostrat molta qualitat. Té una bona última passada, bons moviments entre línies i un bon xut, al nivell dels dos o tres millors de la categoria. No hem de fer faltes a la frontal, ja que és un perill constant”, avisa el tècnic d'Arenys de Mar, que com en els partits a casa contra el Mallorca (3-0) i l'Alcorcón (4-0), fa una crida als aficionats llagosterencs: “El públic serà decisiu. Que vinguin, animin i s'ho passin bé. Que estiguin amb l'equip independentment del resultat, ja que en aquests partits transcendentals tenen un paper molt important”, sentencia Oriol Alsina, gens confiat i amb molt de respecte cap al rival, tot i la seva posició a la taula.

LA LÍNIA

Els bons números firmats a casa són el millor argument per superar el cuer de la classificació

LA PRÈVIA

El Llagostera té uns bons números a casa, d'equip de la mitja taula. A fora els costa, és un conjunt amb dues cares ben diferenciades
Hem d'endollar-nos com en els últims partits. Tenim molta il·lusió, ja que les dues últimes victòries ens permeten tenir possibilitats
El públic serà decisiu. Que vinguin, animin i s'ho passin bé. Que estiguin amb l'equip sigui quin sigui el resultat
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Espero un partit diferent del de San Mamés. El duel segur que serà igualat i amb possibilitat de victòria per a tots dos
José Ángel ‘Cuco' Ziganda
entrenador de l'athletic B

SOLIDESA DEFENSIVA

No encaixar gols –només tres en els últims nou duels a casa– serà molt important
Aquest serà el partit més complicat que ens queda com a locals. Dels equips que estem a la zona baixa, són els que estan més en forma

EFECTIVITAT EN ATAC

Estar fins a l'àrea rival també serà un aspecte clau: set gols en els dos últims duels
En els filials la classificació importa relativament. Aquesta mena de llibertat els permet tenir al camp més frescor que altres equips no tenim
Aketxe està sent determinant i en la segona volta ha fet ja sis gols, ha donat diverses assistències i ha mostrat molta qualitat tècnica
En l'últim matx vam estar bé i l'equip va tenir molt bones sensacions. És un duel d'urgències classificatòries, ens estaran esperant
Llegir mes / Leer mas...