dijous, 19 de maig del 2016

"La fusió, a la brossa". Article de M Salgas @lesportiucat

La fusió, a la brossa

El Llagostera i el Palamós fan marxa enrere en la unió dels dos clubs l'endemà de fer públic el projecte

Per fer efectiva la fusió, el club palamosí s'hauria de convertir en una SAE, i no s'ho planteja

Els responsables dels dos clubs van anunciar el fre durant una reunió informativa a Palamós Foto: PERE SUBIRANA.
1
Fre de mà. Només un dia després d'anunciar públicament el projecte de fusió entre el Palamós CF i la UE Llagostera, les directives dels dos clubs van fer marxa enrere i van dir que, de moment, de fusió, res de res. La que havia de ser una reunió informativa convocada pel Palamós amb l'objectiu d'explicar als seus socis els detalls del projecte va convertir-se, per a sorpresa de tothom, en l'escenari per anunciar que, finalment, la fusió no es farà. Ni ara ni a curt termini.
El president del Palamós, Joan Pau Pérez, acompanyat per l'entrenador del Palamós, Joan Mármol, i per la presidenta i l'entrenador del Llagostera, Isabel Tarragó i Oriol Alsina, va començar la reunió llegint un comunicat en el qual explicava per quins motius s'hi ha renunciat. “Us anunciem que el nostre projecte de fusió entre el Palamós CF i la Unió Esportiva Llagostera queda de moment congelat per tal de garantir la condició del Palamós CF com a degà de Catalunya i del Llagostera amb el seu nom.” El comunicat continua de la manera següent: “Posposem aquesta fusió per poder encarar-la en un futur amb molt més temps. Així la podrem explicar detalladament i amb més informació als aficionats del Palamós i del Llagostera, ja que ells són el més important per a tots nosaltres. L'excel·lent relació social, econòmica i esportiva entre ambdós clubs i l'Ajuntament de Palamós segueixen sent magnífiques.” Acabades les seves paraules, molts socis presents a la sala van aplaudir aquesta decisió, cosa que posava de manifest el rebuig que aquest projecte generava entre part de la massa social palamosina –també en la llagosterenca–, expressada des de dimarts a les xarxes socials.
Els motius exactes per frenar la fusió són, doncs, purament legals, ja que no és possible la unió entre una entitat sense ànim de lucre com el Palamós amb una societat anònima esportiva (SAE) com el Llagostera. Per fer-ho possible caldria que, abans, el Palamós es convertís per ell mateix en una SAE i que els socis passessin a ser accionistes, una possibilitat que, segons va reconèixer el president del Palamós a aquest diari, ara mateix ni es considera ni es pensa plantejar en l'assemblea ordinària prevista pel mes de juliol. Òbviament, l'assemblea extraordinària convocada per al 17 de juny, amb l'únic ordre del dia d'aprovar o rebutjar la unió entre els dos clubs, queda anul·lada. “No ser una SAE posaria fi a la nostra condició de degà, però, igualment, per fer la fusió cal que ens convertim en una SAE, i això ho haurien de triar els socis del Palamós. Això genera un seguit de problemes legals que caldria discutir amb els advocats. No es tornarà a parlar de fusió com a mínim durant un any.”
Malgrat el canvi de rumb que va prendre la reunió, la fusió frustrada va generar moltes preguntes entre els assistents. Tarragó i Alsina, conscients dels recels que generen entre alguns socis del Palamós –un membre de la Penya Sport va retreure a Alsina que l'únic que vol és el control absolut del club– van explicar les motivacions que havien dut el Llagostera a plantejar-se la fusió amb el Palamós. “Tenim molt bona relació, ja des de l'anterior alcaldessa [Teresa Farrés]. Gràcies a ella vam poder ser aquí i hi continuem gràcies als responsables municipals que hi ha ara”, va explicar Tarragó. Alsina, per la seva banda, hi va afegir: “Vam pensar que seria molt bo tant per al futbol de base com per al sènior unir les dues entitats. S'han dit coses que no són veritat, com ara que volíem canviar l'escut. La junta del Palamós ja tenia un projecte per canviar-lo. I tampoc volíem treure els colors del Palamós. Amb aquest projecte tots hi sortíem beneficiats, i sobretot el futbol de base, perquè hauríem fet un club potent.” Els dirigents del Llagostera van explicar que el projecte de fusió no s'hauria anunciat públicament aquesta setmana –en què ja estava previst reunir-se amb els advocats per veure si era possible tirar-la endavant– si no s'hagués filtrat a la premsa, però que en cap cas aquesta filtració influeix en la decisió final de cancel·lar la fusió.
Alsina també es va mostrar dolgut amb alguns comentaris i insults abocats a les xarxes: “Molta gent s'ha permès insultar-me a Twitter sense conèixer-me. Si volen quedem a fora i els explico el projecte i després m'ho poden dir personalment. Em molesta que em comparin amb Piterman, sobretot amb desconeixença. Seguirem treballant i tant de bo tinguem una altra oportunitat de fer una cosa maca. La gent de Palamós em tindrà, estem a la vostra disposició, admirem la vostra afició i sou els socis els que haureu de decidir.” Alsina va acabar la intervenció amb un “força Palamós i força Llagostera” que va arrencar aplaudiments majoritaris.
Tarragó va insistir que aquesta decisió no ha d'afectar la relació entre els dos clubs, que les dues parts van qualificar d'excel·lents: “Les relacion són magnífiques, i continuarem treballant perquè sigui així i per enfortir-les.” Pérez va confirmar, fins i tot, que el Llagostera continuarà jugant l'any que ve a Palamós tant si se salva com si baixa.

LES REACCIONS

Vam fer aquest pas endavant amb l'objectiu que els dos clubs hi sortissin guanyant
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
L'única manera per fer la fusió era que el Palamós es convertís en SAE, i això ho han de decidir els socis
Isabel Tarragó
Presidenta del llagostera
La fusió era fantàstica, ja que era una solució per al nostre futbol de base
Joan Pau Pérez
President del palamós
Darrera actualització ( Dijous, 19 de maig del 2016 02:00 )

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui