dijous, 19 de maig del 2016

"Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP "Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP

L'arribada del maresmenc el 2004 va suposar l'inici d'un projecte que va dur el club de Segona Regional a Segona A

18.05.2016 | 00:00
Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP
Un club de poble que Oriol Alsina va transformar fins a ascendir-lo a la LFP
Els orígens de l'actual UE Llagostera es remunten al 1947 quan el llavors alcalde i primer president, Leandre Calm, va fundar-lo. Tanmateix, abans de la guerra civil ja havia existit la Unió Sport Club Llagostera, que més tard seria el Club Esportiu Llagostera. L'equip es mouria sempre entre Tercera i la 1a Regional, fins a l'arribada d'Oriol Alsina a la banqueta.
L'aterratge del tècnic maresmenc, que coneixia la casa perquè havia estat jugador del club als noranta, va suposar un abans i un després a la història de l'entitat. Després d'una primera etapa i d'un pas pel Cassà, l'actual entrenador i màxim responsable esportiu del club va fer-se càrrec de l'equip el 2004, amb Josep Valentí a la presidència. L'equip era a 2a Regional i després va pujar a 1a en superar en la promoció el Verges i el Porqueres. Des de llavors va encadenar cinc ascensos més en deu temporades fins a arribar a Segona A el 2014, superant el Nàstic de Tarragona a l'eliminatòria final. Una fita sense precedents a la Lliga de Futbol Professional per a una localitat de poc més de 8.200 habitants. Entremig, el 2008, Isabel Tarragó, esposa d'Alsina, es va fer càrrec de la presidència del club i Tèxtil Tarragó va passar a ser un dels inversors i patrocinadors més forts.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui