dijous, 19 de maig del 2016

"El projecte pren forma". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El projecte pren forma

El Llagostera i el Palamós presenten als mitjans el pla de fusió en un únic club de futbol

Amb el nom de CF Palamós-Costa Brava, l'entitat tindria tres equips sèniors i un potent futbol de base

Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez es donen la mà, al final de la presentació Foto: M. LLADÓ.
1
Poques hores després que saltés la notícia sobre la possible fusió entre el Llagostera i el Palamós, els dos clubs es van afanyar a confirmar i presentar el projecte en comú. Lluny de desmentir qualsevol punt, els presidents dels respectius clubs, Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, van anticipar l'exposició del projecte a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava.
Encara en un procés embrionari, tot i que els presents van poder rebre un dossier informatiu, els dos màxims mandataris van exposar el que fa dies que barrinen als despatxos, l'elaboració d'un pla tenint en compte els aspectes legals i federatius que comporta un moviment d'aquesta magnitud entre les dues entitats. I és que el Palamós necessita tenir lligats diversos elements per explicar de manera coherent el projecte als seus socis en l'assemblea informativa que farà avui mateix –el 17 de juny se celebrarà una nova assemblea extraordinària en què es votarà la fusió amb el Llagostera–. La idea dels dos clubs és fusionar-se per així aprofitar-se l'un de l'altre. Les inclemències econòmiques que pateix el club palamosí l'obliguen a fer un moviment mestre per evitar penúries. I és que el Palamós ja rep anualment 40.000 euros del Llagostera en concepte de col·laboració i inquilí de l'estadi, una injecció elemental a l'hora de confeccionar el pressupost per al primer equip en la tercera divisió: “L'objectiu és fer un club potent a la demarcació de Girona. El futbol de base passarà a tenir més equips i aglutinarà més nens, a més de tenir tres equips sèniors que es convertiran en una bona sortida per a aquests nens”, comentava Joan Pau Pérez, el president del Palamós. Entre els dos clubs, el futbol de base estarà format de més de 35 equips –entre 500 i 600 nens–, que jugaran entre Palamós i Llagostera. De fet, aquest serà l'únic vincle que encara unirà la població amb el club d'Isabel Tarragó i Oriol Alsina: “No permetrem que cap nen es quedi sense practicar el futbol, ni a Palamós, ni a Llagostera. La població continuarà tenint futbol, formatiu i de primera catalana, però hi jugarà el club que portarà el nom de CF Palamós-Costa Brava, que encara no es definitiu”, assenyalava Isabel Tarragó, la presidenta del Llagostera, que va puntualitzar que s'està estudiant formar una junta mixta entre els dos clubs.
Mateixos colors i himne
El Palamós, com a club i com a població, serà el que més ben parat en sortirà. A més de garantir el sanejament econòmic del nou club, la nova entitat mantindrà gairebé el mateix escut, les samarretes mantindran les franges i els colors groc i blaus del club palamosí i, fins i tot, l'himne podria ser també el mateix: “La història de dos clubs es fusiona. Sempre quedarà escrit Llagostera en la història de cada un”, puntualitzava Tarragó, defensant que evidentment havien hagut de triar el nom de Palamós per al nou club, però que no s'oblidarien de Llagostera: “Mantindrem les dues seus actuals per aglutinar tots els equips.”
Pel que fa a la legalitat del projecte, els dos presidents es van mostrar segurs dels passos que han de fer –tot ha d'estar tancat abans del 30 de juny–, en l'àmbit federatiu i estatutari de cada club: “El projecte està en un punt embrionari, ens estem reunint cada dia i respecte a les federacions tenim previst fer reunions. Veurem quina opció ens donen”, va dir Isabel Tarragó.
El Palamós es blinda
Una de les preocupacions dels aficionats i socis del Palamós és el futur del club en cas que la família Alsina-Tarragó abandoni la Costa Brava en un futur. El club presidit per Joan Pau Pérez firmarà un contracte per evitar qualsevol maldecap en aquest hipotètic cas: “No venem el Palamós al Llagostera. Hi haurà un contracte que blindarà el Palamós com a club si alguna de les parts marxa de la Costa Brava. És una mena d'assegurança per als socis, no donarem de baixa res del club”, comentava Joan Pau Pérez.
En cas que per la banda palamosina s'aprovés la fusió en l'assemblea del 17 de juny, entre el 27 i el 29 del mateix mes, el consell d'administració del Llagostera també votarà la viabilitat del projecte.

A VOTACIÓ

Només un no en l'assemblea de socis del Palamós del dia 17 de juny tombarà la fusió

INSTAL·LACIONS

El nou club faria millores a l'estadi i construiria un nou camp a l'annex
de Palamós

ELS PROTAGONISTES

No venem el club. Hi haurà un contracte que blindarà el Palamós si alguna de les parts marxa
Joan Pau Pérez
President del palamós
L'objectiu és fer
un club potent a la demarcació de Girona. El futbol de base passarà a tenir més equips i aglutinarà més nens
La història de dos clubs es fusiona. Sempre quedarà escrit Llagostera en la història de cada un
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
No permetrem que cap nen es quedi sense practicar el futbol, ni a Palamós, ni a Llagostera. No hi hauria d'haver cap problema al poble
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de maig del 2016 02:00 )

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui