diumenge, 20 de setembre del 2015

La reacció haurà d'arribar des de la cua

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

El Llagostera ensopega a casa contra el Tenerife i agafa el relleu de l'equip canari en l'última posició de la classificació

A l'equip blaugrana li va tornar a fallar la pólvora i va disposar de poques ocasions clares per marcar

El rival tampoc va brillar, però el davanter visitant va ser letal

Masó intenta superar l'entrada del tinerfeny Germán Foto: J.C./ICONNA.
1
El Tenerife va aconseguir els seus tres primers punts del curs a Palamós i, d'aquesta manera, el Llagostera passa a ser des d'aquesta jornada el cuer de la categoria. Amb tres punts i només cinc jornades disputades, aquesta posició en la classificació es pot considerar anecdòtica. El que potser no ho és tant és que l'equip d'Oriol Alsina s'ha encallat massa en aquest començament de curs, sobretot en la part ofensiva, i que, més enllà dels tres gols contra l'Alavés –un de penal–, els de la Costa Brava estan secs en els últims metres. El dèficit segurament té l'origen en el fet que els llagosterencs encara no han trobat la tecla que tan bé els feia funcionar en defensa –això més o menys ho té l'equip d'enguany– i en atac el curs passat. Contra el Tenerife, ni l'estratègia ni les accions de jugada –la pilota va anar massa amunt– van aconseguir crear gaires problemes al rival. Des de la cua de la classificació, el Llagostera haurà de començar a créixer. D'arguments per fer-ho, el club blaugrana ha demostrat que en té: ho va ensenyar en la copa, contra l'Alavés, i sobretot el curs passat. El repte, un any més, està servit.
Un inici travat
A l'estadi Palamós-Costa Brava es va tornar a veure una primera part més de treball que de joc vistós, i més de picar pedra que d'accions brillants en atac. De fet, el jugador que més pilota va tocar dels locals gairebé segur que va ser Juanjo Expósito. El càntabre es va fer un fart de barallar-se amb els defenses per guanyar la gran quantitat de pilotes que arribaven des de l'aire. Juanjo, en un principi, va fer valer el seu cos per quedar-se amb la pilota i intentar fer jugar els seus companys, però en el tram final del primer temps es va veure perjudicat per la sensibilitat del col·legiat a l'hora de xiular-li faltes. Precisament després d'una lluita a l'àrea, Mosquito va tenir l'ocasió més clara dels locals quan va poder rematar la pilota a l'àrea, però sense prou força per superar Dani Hernández.
Pel que fa al Tenerife, l'equip de Raül Agné tampoc va fer tots els possibles per marxar al descans amb algun gol a favor. Suso i Choco Lozano, els més actius dels canaris, no van trobar la manera de superar una defensa local ben col·locada, i només van poder generar perill en accions a pilota aturada, que Moragón, que ahir es tornava a posar sota els pals, va afrontar sense gaires problemes.
Just abans del descans, Juanjo va tenir el gol ben a tocar quan va desviar una pilota a l'àrea que es va escapar per poc (32') i, ja en el temps afegit, Samu va col·locar un dels seus llançaments de banda quilomètrics al segon pal, on ningú va entrar a rematar.
En els primers minuts de la segona part, la dinàmica de partit no va variar gaire, i els futbolistes van passar més estona mirant enlaire que no pas jugant amb la pilota a terra. En atac, el Llagostera va començar generant faltes en zona de perill, però ahir no era el dia de l'executor, Emilio, que no va aconseguir generar gaire perill.
Trencats pel mig
Precisament el mig del camp va acabar sent clau en el desenllaç del partit. El duel es va obrir, i el Llagostera va voler fer un pas endavant amb l'entrada de Benja. Al mig, però, la feina de Tito, incansable, va quedar coixa en el minut 15 del segon temps. Això ho va saber aprofitar el Tenerife per córrer de camp a camp en un contraatac portat de manera magistral per Pedro, que va cedir la pilota a Suso i aquest, aprofitant la no-sortida de Moragón, va marcar el primer gol de l'enfrontament.
Si en la primera diana el Tenerife va poder creuar el camp sense gaire oposició, deu minuts després, el conjunt canari va aprofitar el desconcert local per signar el segon gol i sentenciar el matx. En aquesta ocasió, Suso va agrair una baixada de tensió de la defensa llagosterenca per rebre la pilota sol a l'àrea i marcar el segon del seu equip i també del seu compte particular. Amb el segon gol, Alsina s'ho va jugar tot fent entrar Giva per Samu i passant a una defensa de tres. El pes del resultat va ser una llosa impossible d'aixecar, i una clara mostra que el Llagostera no viu el seu millor moment de joc ni de sensacions es va veure en el darrer minut de partit: Querol encara va treure forces d'on gairebé no n'hi havia i va fer una bona cavalcada per la dreta. El reusenc es va plantar a l'àrea i va fer la passada de la mort per a Benja. El davanter va posar el peu –només l'havia d'empènyer–, però la pilota es va perdre a l'esquerra de la porteria de Dani Hernández.
Des de la cua, el Llagostera haurà de començar a escalar posicions, un fet que no els espanta, ja que queda molta lliga per disputar-se i tenen l'experiència del curs passat. Això sí, el primer pas s'haurà de fer en un escenari ben especial: Montilivi.

TENERIFE: Dani Hernández; Aurtenetxe, Germán, Carlos Ruiz, Raúl Cámara; Cristian García (Ricardo, 91'), Vitolo, Alberto; Suso (Nano, 87'), Pedro, Choco Lozano (Nadjib, 75').

LLAGOSTERA: Moragón; Samu de los Reyes (Giva, 73'), Escassi, Fran Cruz, Masó; Tito, Emilio (Pitu, 68'), Imaz, Querol; Juanjo i Mosquito (Benja, 60').
MINUT A MINUT:
6' Falta a la zona de tres quarts sobre Mosquito que executa Emilio. Al segon pal, Fran Cruz intenta posar la pilota a l'àrea, però la bloca el porter.
9' Suso arriba a la línia de fons i treu una centrada que es va tancant i obliga Moragón a intervenir.
11' Xut massa centrat del ‘Choco' Lozano que no genera problemes a Moragón.
12' Mosquito remata fluix una pilota que li havia quedat morta a l'àrea després d'una falta des del centre del camp.
14' Primer córner del partit favorable al Tenerife que rebutja bé la defensa local.
16' Falta a la zona de tres quarts a favor del Tenerife que xuta Cristian i la defensa llagosterenca treu amb dificultats.
17' El Tenerife disposa d'una falta molt perillosa a la frontal, però la pilota acaba a la tanca.
19' Primer córner favorable al Llagostera que no porta perill perquè xiulen falta en atac.
24' Falta situada a prop del córner que executa Emilio i acaba amb un xut molt desviat de Tito des de la frontal de l'àrea.
30' El Tenerife pot xutar una falta lateral que queda invalidada per falta en atac en la rematada.
32'Juanjo posa el peu en una centrada xut de Masó que es perd a escassos centímetres del pal.
35' Tito acaba amb un xut tou una bona acció de combinació del Llagostera.
41' Imaz posa una bona pilota a l'àrea, però el porter s'anticipa bé a Querol.
46' Querol força una falta a la zona de tres quarts que pica Emilio i pentina enviant la pilota a prop del pal el mateix Querol.
48' Masó col·loca una bona centrada al segon pal, però Dani Hernández l'atura en dos temps.
50' Rematada de cap de Lozano des de l'interior de l'àrea que atura bé Moragón.
52' Emilio pica una falta lateral, però ho fa a les mans del porter.
53' Nova falta lateral a favor del Llagostera que Escassi remata molt desviat.
57'Lozano torna a rematar de cap una pilota a l'àrea i aquest cop l'ajusta molt a prop del pal, però acaba sortint a fora per ben poc.
58' Emilio disposa d'una falta més centrada, però tampoc genera perill.
61' 0-1 Suso finalitza un contraatac portat magistralment per Pedro.
69' Córner favorable al Tenerife que surt directe a fora.
71' Germán té l'oportunitat de rematar de manera clara des del punt de penal, però ho fa alt.
71' 0-2 Suso torna a quedar sol davant Moragón i no falla.
76'Imaz remata alt una pilota que li cau al segon pal.
85' Pitu obliga Dani a lluir-se amb un bon llançament de falta que acaba a córner.
88' Cavalcada de Querol, que serveix el gol a Benja, però xuta desviat.
GOLS: 0-1 (61') Suso Santana. 0-2 (71') Suso Santana.
ÀRBITRE: López Amaya. T.G.: A Tito (17'), Benja (64'), Samu (70') i Fran Cruz (92) del Llagostera, i a Aurtenetxe (37'), Alberto (53') i a Suso (84') del Tenerife.
PÚBLIC: 1.428 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MOLT RESPECTE

El primer temps va ser poc vistós i els dos equips van prendre moltes precaucions