dilluns, 23 de novembre del 2015

Dificultats creixents insalvables

Article de @lesportiucat

El Llagostera va caure a Tarragona en un partit que se li va posar d'esquena aviat, amb el gol de Bouzón (21') i l'expulsió d'Escassi (31'), i que ja va quedar sentenciat en el minut 48 amb el 2-0

Els blaugrana van haver de lluitar contra un Nàstic superior empès per un públic molt motivat

Rocha i Juanjo salten per tocar la pilota durant el partit d'ahir al Nou Estadi Foto: ELISABETH MAGRE.
1
La primera victòria a fora haurà d'esperar a una millor ocasió, ja que és clar que ahir no va ser el dia. El Llagostera ja tenia d'entrada un repte complicat, ja que visitava el Nàstic, un dels equips de la zona alta i que mostra la millor versió al seu estadi, i ho feia en un ambient caldejat pel record de l'eliminatòria d'ascens a segona A, tensa i polèmica, que va enfrontar els dos equips el juny del 2014. No era el millor escenari per buscar la primera victòria a camp contrari de la temporada i, a més, el partit va anar acumulant dificultats que es van acabar fent insalvables per a l'equip d'Oriol Alsina. El Nàstic va sortir millor, no va trigar a fer el primer gol –Iago Bouzón, en un córner defensat amb poca intensitat pels blaugrana (22')– i va veure com el Llagostera es quedava amb un jugador menys per l'expulsió, per dues targetes grogues, d'Escassi (31'). Per acabar-ho d'arrodonir, el Nàstic va marcar el segon gol en la primera ocasió de la segona part, gràcies a Rayco (48'). Quedava molt, però era evident que l'empresa ja era massa complicada per a un equip que, ja amb onze jugadors, s'havia mostrat poc ofensiu. Així, el Llagostera continua sense guanyar a fora i es manté en zona de descens –ara és penúltim–, mentre que el Nàstic, que torna a les places de fase d'ascens, es va poder treure l'espina que duia clavada des de feia un any i mig. El Nou Estadi, que va registrar la millor entrada de la temporada amb més de 10.000 espectadors, va demostrar que tenia molt present aquella eliminatòria, va empènyer el seu equip, va escridassar els blaugrana sense anar més enllà i va marxar amb la satisfacció d'haver-se pogut cobrar la seva vendetta particular.
El Nàstic tenia molt clar que no es podia contagiar de l'ambient de manera negativa, és a dir, sortir excessivament revolucionat. A casa sol protagonitzar inicis intensos, però ahir els tarragonins van preferir mantenir d'entrada el cap fred i dominar sense pressa per arribar a l'àrea de René. El Llagostera es va preparar per defensar amb ordre i aprofitar les ocasions que els permetessin els espais deixats pels locals en defensa. Amb prou feines, però, el Llagostera va tenir un parell d'aproximacions en una primera mitja hora en què el Nàstic tenia més intencions ofensives, buscant les bandes i, sobretot, la participació d'Emana entre línies. De tota manera, els grana només van haver d'avisar de manera seriosa una vegada –una volea desviada del camerunès– abans de marcar. Va ser en un córner, una arma que aquesta temporada no li acaba de donar els fruits desitjats, i amb una mica de sort. Rocha no va poder rematar de cap bé, però la pilota li va quedar als peus i la va xutar amb un gest ràpid. Després que rebotés al travesser i sobre la línia de gol, el central Iago Bouzón, ben situat, la va empènyer de cap al fons de la xarxa. El Llagostera hauria preferit poder jugar més estona amb el temps, amb els nervis dels locals, que haurien pogut créixer si no arribava el primer gol, de manera que el panorama se li va complicar. I més se li va girar d'esquena quan Escassi, poc després de veure una targeta rigorosa, va fer una falta innecessària sobre Tejera que li va suposar la segona groga i, per tant, l'expulsió. Resultat en contra, inferioritat numèrica, rival envalentit i una hora al davant.
Substitució obligada
Oriol Alsina va recompondre l'equip, orfe com estava d'un dels dos mig centres. Pitu va substituir Chumbi, fet que va deixar el Llagostera amb un sol punta, però si més no amb un doble pivot una mica més creatiu. Es tractava de resistir per no rebre el segon i encomanar-se a alguna oportunitat que se li presentés en atac. En va tenir una, bastant bona, just abans del descans. El cop de cap en molt bona posició de Juanjo, que va rebre una bona centrada d'Aimar, va sortir alt. És clar que el Nàstic continuava més perillós, tal com es va encarregar de recordar Xavi Molina rematant de cap per sobre del travesser un córner molt ben servit per Palanca.
L'inici de la segona meitat va enderrocar quasi totes les esperances que el Llagostera tenia de puntuar. Emana, el fet diferencial en progressió del Nàstic, va demostrar la seva potència i qualitat en espais reduïts i es va plantar al vèrtex de l'àrea petita amb temps per pensar. Es va decidir per una centrada enrere que, després d'un parell de rebots, va ser empesa a gol per Rayco. La missió ja era, gairebé, impossible. Els dos equips eren conscients que el partit estava resolt. Per això el Nàstic va disminuir el ritme i, per si de cas, Vicente Moreno va canviar un dels motors del joc grana, Rocha, per un futbolista de perfil més defensiu, Fali. Oriol Alsina, per la seva banda, va mirar de refrescar l'atac amb les entrades al camp de Benja i Imaz, però les prestacions ofensives dels blaugrana no van millorar. Només algunes faltes llunyanes penjades per Pitu, amb molta intenció, però sense rematada final, van inquietar mínimament la porteria de Reina. La impotència del Llagostera la va personificar Querol, el futbolista més xiulat pel públic perquè en la recordada eliminatòria del 2014 vestia la samarreta grana. El reusenc no es va amagar, però no va estar encertat. En els últims minuts, el Nàstic va tornar a acostar-se amb perill a l'àrea de René i va tenir dues grans ocasions, de Naranjo i Àlex López, per arrodonir el resultat.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Jorge, Fran Cruz, Masó, Escassi, Tito, Querol, Ríos Reina (Imaz, 72'), Juanjo (Benja, 50') i Chumbi (Pitu, 41').

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Bouzón, Mossa, Rocha (Fali, 56'), Tejera, Palanca (Naranjo, 74'), Emana (Xisco Muñoz, 68'), Rayco i Àlex López.

AMB ‘VENDETTA'

L'afició local va omplir l'estadi, va escridassar els blaugrana i es va cobrar la revenja
MINUT A MINUT: 8' La primera rematada, desviada, és del grana Àlex López després d'una centrada de Mossa per l'esquerra. 11' Chumbi està a punt de controlar bé una passada de Ríos Reina en bona posició, davant la sortida del porter local. 15' Ríos Reina centra una falta amb molta intenció, sense rematador. 16' Emana engalta una pilota morta dins l'àrea massa creuada i, tot seguit, fa una centrada que Palanca, al segon pal, també remata de volea fora. 22' (1-0) Rocha salta per rematar un córner, la pilota li queda als peus, la xuta al travesser i la fa rebotar a la línia de gol i Iago Bouzón, atent, marca de cap. 31' Escassi veu la segona targeta groga, poc després de la primera, per una falta sobre Tejera, i és expulsat 41' Oriol Alsina reordena l'equip amb l'entrada de Pitu per Chumbi. 43' Gran ocasió de Juanjo, que remata de cap sol davant Reina, una bona centrada d'Aimar. Ho fa, però, massa alt. 45' Xavi Molina remata de cap un pèl elevat un córner servit per Palanca. 48' (2-0) Emana penetra a l'àrea per l'esquerra amb velocitat i centra enrere la pilota que, després d'un parell de rebots, és rematada a gol per Rayco. 54' Falta executada amb intenció per Pitu, però sense rematador. 56' Una altra centrada de Mossa per l'esquerra, ara rematada per Palanca. 65' Ríos Reina xuta una falta directa massa alta. 72' Alsina intenta refrescar el seu equip en atac amb Benja i Imaz. 85' Naranjo rep una assistència en profunditat de Tejera, però no encerta en l'un contra un davant René. 90' Ara és Àlex López qui perdona el tercer davant el porter del Llagostera, que està més encertat. 91' Xisco Muñoz remata de cap alt una centrada de Tejera amb l'exterior.
GOLS: 1-0 (22') Iago Bouzón. 2-0 (48') Rayco. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Als locals Rocha, Palanca, Emana i Tejera, i als visitants Querol, Jorge, René, Benja i Fran Cruz. T.V.: Dues grogues al visitant Escassi (31'). PÚBLIC: 10.162 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.

L'EXPULSIÓ

La primera targeta groga a Escassi va ser rigorosa i la segona, evitable

POC BAGATGE

L'única bona oportunitat de gol del Llagostera va ser un cop de cap de Juanjo (43')

EL RIVAL PERDONA

En els últims minuts, el Nàstic va tenir dues grans ocasions per fer el tercer
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui