diumenge, 30 d’agost del 2015

L'esforç queda trencat

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Després d'un partit molt rocós i amb poca vistositat en atac, el Llagostera veu com li marquen el gol de la derrota en el minut 93

Tot i l'esforç i la voluntat dels llagosterencs, els d'Alsina sumen la segona derrota de la temporada i encara no han fet cap gol

Tito Ortiz intenta robar la pilota a un jugador del Lugo Foto: EL PROGRESO.
1
El Llagostera va encaixar a Lugo la segona derrota consecutiva del curs. L'ensopegada va ser més cruel pel moment en què va arribar –en el minut 93 i després d'una acció que hauria d'haver acabat en córner favorable als llagosterencs– que no pas pel fet de perdre els tres punts. I és que en línies generals, el Lugo segurament va fer més mèrits per endur-se la victòria, però els de la Costa Brava van serrar les dents durant tot el partit i van tenir a prop sumar un punt que si bé no hauria estat fruit d'un enfrontament gaire vistós, sí que hauria dignificat l'esforç dels homes d'Oriol Alsina.
El Lugo va creixent
Definir qui va ser el clar dominador del primer temps seria molt agosarat, sí bé és cert que el Lugo va acabar el primer acte de l'enfrontament tenint més pilota i posant més problemes a la defensa llagosterenca. Oriol Alsina va tocar poques coses d'entrada respecte al primer partit de lliga, però les tres modificacions de seguida es van deixar notar: en atac, Juanjo va tornar a fer un bon treball jugant d'esquenes a porteria, i al mig del camp, Emilio –que ja va deixar bones sensacions en els pocs minuts que va tenir fa set dies– va ser capaç d'oferir-se, retenir la pilota i fer jugar una mica més els seus companys. La connexió entre dues de les novetats de l'onze inicial va estar a punt de donar bons fruits en el minut 6, quan el d'Albacete va fer un magnífic canvi de joc en direcció a l'àrea. Juanjo, que ja esperava la pilota, no va poder controlar bé, ja que el defensor el va tocar suficient per desfer el perill però no per cometre penal.
La resposta dels gallecs no es va fer esperar, i Caballero va errar una ocasió claríssima als deu minuts quan li va arribar una bona centrada des de la dreta que va rematar alt tot i trobar-se a escassos centímetres de la línia de gol. Precisament les centrades des de les bandes van ser un dels principals perills del Lugo en el primer temps, i els laterals van haver de treballar de valent. Sobretot Masó, que al davant es va trobar un Sergi Marcos molt actiu. En els darrers compassos del primer temps, els de Luis Milla es van trobar còmodes amb la pilota al peus, i tot i controlar la possessió tampoc van generar gaire perill. Al descans, la igualtat sobre la gespa també es reflectia al marcador.
En la segona part, el Lugo ja no va dominar tant la possessió, però el Llagostera tampoc va saber agafar el testimoni i l'enfrontament es va trencar i va entrar en un intercanvi de cops en què el conjunt gallec va tenir més arribades clares. Tot i això, el primer maldecap per als llagosterencs en la represa va arribar en la zona defensiva: Chus Herrero va notar molèsties a la cuixa, i el seu lloc el va haver d'ocupar Aimar. El de Sant Joan de Vilatorrada va tornar a complir en una posició que no és la seva natural, deixant clar que el cos tècnic té una altra alternativa de garanties per ocupar l'eix defensiu.
Pel que fa al bagatge ofensiu dels de la Costa Brava, l'ocasió més clara del segon temps va arribar ben d'hora i la va protagonitzar Chumbi. L'exjugador de l'Albacete va arrencar al límit del fora de joc però davant José Juan va acabar xutant al ninot (52').
A l'altra porteria, el principal perill va arribar a pilota aturada. Els de Luis Milla van disposar de diversos córners seguits, i va ser un que van executar en curt que va acabar amb una rematada clara de Caballero que va obligar René a fer una aturada providencial.
Al límit
Amb l'entrada de Pitu (83'), el Llagostera va tenir a prop el gol en un córner olímpic que José Juan va rebutjar, i també en una passada en profunditat cap a Chumbi que un defensor va enviar a córner quan el davanter ja estava sol davant el porter del Lugo. Precisament, aquesta acció no assenyalada a favor dels blaugrana va acabar sent decisiva. Els de Milla van treure ràpid la pilota en llarg quan el temps afegit ja estava gairebé consumit, Abel Molinero la va caçar a la frontal de l'àrea i va connectar un xut imparable a l'escaire de la porteria de René. Amb el gol, que va enganxar un munt de seguidors locals sortint de l'estadi, el Llagostera veia com el guió que havia dissenyat per sumar un punt en un camp complicat com l'Anxo Carro s'esfumava en un moment.
El Llagostera no va poder sumar la primera victòria del curs però sí que va fer un petit pas en alguns aspectes respecte a la primera jornada: la intensitat en defensa va ser correcta, i de nou, l'entesa entre els puntes va permetre veure detalls interessant. El problema, tal com va passar en diverses fases del curs passat, és que falta materialitzar.
La lliçó de duresa a Lugo ha de servir d'aprenentatge per rebre la setmana que ve un dels rivals més durs de la categoria: l'Alavés de José Bordalás.

LLAGOSTERA: René; Masó, Chus Herrero (Aimar, 49'), Escassi, Samu de los Reyes; Emilio (Pitu, 83'), Tito; Querol, Ríos Reina; Chumbi i Juanjo (Benja, 73').

LUGO: José Juan; Manu, Israel Puerto, Dealbert, Pau Cendrós; Fernando Seoane; Iriome (Abel, 82'), Carlos Pita (Campillo, 72'), Sergi Marcos, Ferreiro (Igor Martínez, 60'); Pablo Caballero.

IMPARABLE

MINUT A MINUT:
3' Falta a la zona de tres quarts favorable al Lugo. La juguen en curt i no comporta perill per al Llagostera.
5' Emilio executa una falta lateral
però en la rematada el Llagostera comet falta.
6' Bon canvi de joc d'Emilio direcció a l'àrea, on Juanjo intenta controlar però no pot a causa d'un lleuger contacte del defensor. El blaugrana reclama penal.
10' Caballero falla una ocasió claríssima en una rematada gairebé sobre la línia de gol. La pilota surt alta.
11' Primer córner favorable al Llagostera que no troba rematador.
14' Tito caça una pilota rebutjada per la defensa a la frontal i intenta un xut amb potència que surt alt.
16' Falta lateral a favor del Lugo que acaba directament a les mans de René.
22' Nova falta a la zona de tres quarts favorable al Lugo que la defensa blaugrana resol bé.
26' Doble oportunitat del Llagostera en què primer Chumbi no veu clar la passada a Querol que venia de cara, i en una segona acció, el reusenc col·loca una bona centrada però Juanjo no pot rematar de cap.
29' Bona paret dels jugadors del Lugo que deixen en una bona posició per centrar a Ferreiro. La centrada no troba rematador.
31' Primer córner favorable al Lugo
que va al primer pal, on Querol desfà el perill.
39' Bona acció de Ríos Reina per l'esquerra que acaba amb una bona centrada que obliga José Juan a intervenir.
40' Sergio Marcos executa una falta molt tancada que no porta perill en primera instància. La jugada acaba amb un xut ras que René atura en dos temps.
51' Córner favorable al Llagostera que es queda al primer pal.
52' Chumbi arrenca al límit del fora de joc però remata al cos de José Juan.
53' Nou córner que tampoc genera perill a la porteria dels gallecs.
59' Falta lateral que executa el Llagostera i recull Chumbi al segon pal però en fora de joc.
62' Iriome deixa assegut Samu a la banda però a l'hora de fer la centrada s'equivoca i busca la passada a la frontal, on no hi ha ningú.
63' Córner favorable al Lugo que remata sol a l'àrea i a l'últim instant un defensor rebutja a córner de nou.
64' Nova rematada amb perill del Lugo que surt a prop del pal dret de René.
66' Córner que treu en curt el Lugo però no li surt gens bé la jugada.
68' Igor Martínez guanya bé l'esquena a la defensa, encara René però el xut li surt centrat i el porter llagosterenc no té problemes per aturar la pilota.
73' Falta a la zona de tres quarts a favor del Lugo que no genera perill ja que ni arriba a l'àrea.
74' Falta lateral a prop de l'àrea que executa Emilio de manera directa i la pilota acaba a la graderia del fons sud.
76' Samu col·loca un servei de banda al punt de penal, on Chumbi remata però ho fa massa alt.
78' Marcos arriba a la línia de fons i la seva centrada acaba a córner. Caballero remata i aturada providencial del porter René Román.
80' Centrada de Samu que Benja lluita amb José Juan però se la queda el porter blanc-i-vermell.
86' Nou córner per al Lugo que queda al primer pal, on la defensa llagosterenca rebutja.
87' Continua arribant el Lugo a pilota aturada però els córners li queden curts cada vegada.
88' El llagostera disposa d'una falta a la zona de tres quarts que pica Ríos Reina i acaba a córner.
88' Pitu treu el córner molt tancat i José Juan fa una bona estirada per rebutjar el xut.
91' D'una falta a favor del Llagostera,
el Lugo en treu una contra que per poc no acaba en gol.
93' 1-0 Abel connecta un xut imparable a l'escaire de René des de fora de l'àrea.
GOLS: 1-0 (93') Abel Molinero.
ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: Masó (39') i Tito (72') del Llagostera.
PÚBLIC: 2.795 espectadors a l'estadi Anxo Carro de Lugo.