dissabte, 22 d’agost del 2015

El Llagostera torna amb més fam

Article del diari de girona

El conjunt comença avui una nova temporada a la Liga Adelante jugant contra l'Osasuna a Palamós

22.08.2015 | 08:13
Els jugadors del Llagostera celebrant un gol aquesta pretemporada al Nou Estadi Palamós-Costa Brava.
Els jugadors del Llagostera celebrant un gol aquesta pretemporada al Nou Estadi Palamós-Costa Brava.

«Hem de demostrar que un any més ens mereixem estar en aquesta categoria». Això pensa i vol Oriol Alsina del seu Llagostera en la segona temporada dels del Gironès a la Lliga Adelante, la primera en la qual l'alma mater del projecte podrà ocupar la banqueta de manera oficial com a primer entrenador. Els gironins volen fer miques el pensament d'aquells que diuen que la segona temporada d'un club modest és la més difícil i acostumats a trencar tots els pronòstics a partir d'avui intentaran fer-la una mica més grossa davant un conjunt com l'Osasuna, que tot i passar per una època de vaques magres, té un pressupost, una història i una massa social incomparable amb el potencial dels blaugranes en qualsevol dels sentits. Per començar els objectius d'uns i altres són antagònics: mentre els navarresos han fet un projecte amb jugadors del planter per no passar angúnies i, qui sap, si poder entrar en la lluita per l'ascens a Primera Divisió, els gironins, tot modèstia, faran del famós partit a partit la seva raó de ser per assegurar com més aviat millor la salvació. Si després sona la flauta, com va passar la temporada passada, i s'ha de canviar de discurs, doncs oli en un llum.
El nou projecte encapçalat per Oriol Alsina, ara ja sí amb el títol d'entrenador a la butxaca, comença a caminar aquest vespre (20:30) i ho fa després de posar el punt final a una pretemporada immaculada. Segons el tècnic, «els primers partits de Lliga són una incògnita per a tots perquè els estudis no són fiables ni tampoc saps el nivell real que tens». Alsina, però, assegura estar «animat perquè veig a l'equip amb esperit competitiu tot i que cal millorar físicament i tàcticament», uns dèficits normals quan es finalitza una pretemporada. Afrontar la primera jornada de Lliga davant d'un dels grans, almenys per nom, de la categoria, com és l'Osasuna, ja li va bé al preparador del Llagostera. Segons ell «és millor enfrontar-s'hi ara que no pas al final perquè llavors estaran més rodats». En aquest sentit Alsina adverteix que el conjunt d'Enrique Martín «ha guanyat en la pretemporada alguns Primera com a l'Athletic i l'Eibar però també ha punxat amb algun Segona B».
La Ventafocs de Segona
Oriol Alsina té clar que allò fet en el passat no compta i que cal fer foc nou perquè la dificultat serà màxima davant d'equips de ciutats amb moltíssim renom com Còrdova, Almería, Elx, Valladolid, Saragossa o el mateix rival d'avui. Per això té clar que a Llagostera «seguim sent la «Ventafocs», els punts que vam sumar el curs passat ens els han tret i som el club més petit en tots els aspectes». L'entrenador dels gironins creu que «aquell factor sorpresa de ser els novells ja no existeix i els rivals saben que si ens volen guanyar hauran de suar sang».
De cara a confeccionar el primer onze que salti avui a la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava, Oriol Alsina assegura tenir «dos o tres dubtes» i fins i tot diu que «ni els mateixos jugadors saben l'onze inicial».
Del joc del conjunt navarrès, un equip que va lluitar per no baixar a Segona B la temporada passada i que es va salvar gràcies a un miraculós gol en l'últim minut a Sabadell, l'entrenador maresmenc diu que «l'Osasuna juga amb tres centrals però de diferent manera com ho fa el Girona. Actuen amb dos laterals que a vegades converteixen la defensa amb cinc homes». Alsina destaca el joc ofensiu i sobretot «la referència que tenen a dalt amb Nino».
Amb l'arribada aquest estiu de molts davanters, les variants són múltiples i en funció del rival, el cos tècnic decidirà quina resulta la millor alternativa. A més a més, Alsina explica que «al mig del camp comptem amb la classe d'en Pitu i l'Emilio Sánchez, a la defensa podem introduir molts canvis i és evident que disposem de moltes més alternatives que no pas la temporada passada».
Alsina també va parlar dels dos brasilers que han arribat aquest estiu al club, Giva i Mosquito. Va insistir que poden marcar diferències «però primer s'han d'adaptar perquè físicament han de progressar». Pràcticament estan descartats per jugar avui a l'espera de continuar la seva posada a punt. Eloy Gila, Jordi López i Ruymán són baixa segura per lesió. Tampoc jugarà el central Pedro Alcalá, a l'espera que s'aclareixi el seu possible fitxatge pel Manchester City que, posteriorment, el cediria al Girona gràcies a un acord de col·laboració que s'està acabant de perfilar.
«Ja no som aquells novells que ens hem d'adaptar a la categoria però per contra ja no som la sorpresa i els equips que vénen ja no diuen allò de: ja tenim tres punts sense haver de jugar», va seguir relatant Oriol Alsina en la seva primera roda de premsa prèvia a un partit com a entrenador de Segona A. Sobre l'estat de la gespa del Nou Estadi el preparador va dir que «a l'estiu costa que estigui en les millors condicions, i que hi jugués el Palamós dimecres no va ser bo, però ens hi adaptarem».

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui