divendres, 11 de març del 2016

"Els diners no ho són tot". Article de @educiu a @lesportiucat

Els diners no ho són tot

Mallorca. El pròxim rival del Llagostera va fer una inversió milionària en el mercat d'hivern, arran del canvi de propietat, que no s'ha vist reflectida en la taula classificatòria

Steve Nash, en primer terme, i Robert Sarver, amb bufanda, el dissabte passat als afores de l'Iberostar Estadi menjant paella Foto: D.D.M.
1
El Llagostera i el Mallorca, juntament amb el Saragossa, van ser els equips de segona A més actius durant el mercat d'hivern, amb sis fitxatges cada un. Comparant-los, però, la inversió va ser molt diferent, ja que el Mallorca ho va fer a cop de talonari, aprofitant que el club havia estat adquirit per l'empresa Liga ACQ Lagacy Partners, que va desemborsar 20 milions d'euros de l'ampliació de capital del club i va adquirir el 77,38% de les accions que controlava l'alemany Utz Claassen. Només entrar, el grup liderat pel multimilionari Robert Sarver (propietari dels Phoenix Suns de l'NBA i que també compta amb la col·laboració de l'exestrella de bàsquet Steve Nash) va demostrar ambició en el projecte i no li va tremolar el pols a l'hora de pagar les clàusules de rescissió d'Óscar Díaz (Numància, 250.000 euros) i Lago Júnior (Mirandés, 240.000) i de desembutxacar uns 150.000 euros (més variables) al Sabadell per Pol Roigé. A més, el Mallorca va aconseguir la cessió d'una peça cobejada com Alfredo Ortuño (de Las Palmas, tot i que estava jugant al Saragossa) i també va incorporar Adrián Colunga (lliure) i Diogo Salomão (Sporting de Lisboa). Tanmateix el club va activar la fitxa d'Álex Vallejo, que més tard es tornaria a lesionar al genoll, i al febrer va fitxar el porter Tomeu Nadal, lliure després de rescindir contracte amb el Nàstic.
També es va saber que el club balear havia arribat a oferir autèntiques barbaritats per Sergio León i David Rodríguez (es parlava d'uns 1,2 milions d'euros en els dos casos), però es va trobar amb la negativa de l'Elx i l'Alcorcón.
A mig gas
Per al nou projecte, el Mallorca va confiar en l'entrenador Fernando Vázquez (el tercer tècnic del curs després d'Albert Ferrer i Pepe Gálvez), que va agafar l'equip en zona de descens (19è amb 20 punts). La inversió milionària del club i l'efecte Vázquez, però, no s'han vist del tot reflectits en la taula, ja que des de l'arribada del tècnic, el Mallorca ha sumat 10 punts de 18 possibles (3 victòries, 1 empat i 2 derrotes) en les últimes set jornades (els balears tenen pendent el partit al camp de l'Osca). Un bagatge que ha fet sortir els balears de la zona de descens, però pels pèls, ja que és divuitè, amb 30 punts, a només tres del dinovè. Pel que fa als fitxatges d'hivern, en la majoria dels casos el rendiment i la participació no han estat els desitjats, amb Lago Júnior com al reforç més productiu (2 gols en 5 partits).

POTENCIAL ECONÒMIC

El grup liderat
pel multimilionari Robert Sarver
va adquirir
el Mallorca a principi de gener

SIS FITXATGES

El Llagostera i
el Mallorca,
com el Saragossa, van ser els equips més actius en el mercat d'hivern
Óscar Díaz
250.000 euros
197 minuts (3 partits)0 gols
El Mallorca va pagar la clàusula de rescissió al Numància.
Lago Júnior
240.000
433 minuts (5 partits)2 gols
El Mallorca va pagar la clàusula de rescissió al Mirandés.
Pol Roigé
150.000
175 minuts (5 partits)0 gols
El Mallorca va pagar uns 150.000 euros al Sabadell, més variables.
Alfredo Ortuño
cedit
161 minuts (4 partits)0 gols
El davanter, que estava jugant al Saragossa, arriba cedit per Las Palmas.
Adrián Colunga
lliure
46 minuts (2 partits)0 gols
El jugador no tenia equip des de l'octubre passat i va arribar lliure.
Diogo Salomão
Sp. Lisboa
187 minuts (4 partits)0 gols
L'Sporting de Lisboa portuguès es va guardar un 10% d'una futura venda. - Xifres aproximades - El Mallorca va fitxar al febrer el porter Tomeu Nadal, que estava lliure després de rescindir contracte amb el Nàstic. - El club balear també va donar d'alta Álex Vallejo, que més tard es va tornar a lesionar al genoll. - A mitjan gener, el Mallorca va anunciar la incorporació de Fernando Vázquez com a nou tècnic de l'equip.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui