diumenge, 18 d’octubre del 2015

La Lliga és ara l´important

Article del @diaridegirona

El Llagostera aparca les emocions de la Copa per centrar-se a remuntar posicions a la Lliga contra un Valladolid que arribarà al Nou Estadi amb l'aigua al coll · Qui serà el porter, Moragón o Ratti, és una de les grans incògnites dels blaugrana

18.10.2015 | 08:38
Moragón és un dels dubtes d´Oriol Alsina. Ratti pot prendre-li el lloc a la lliga després de l´actuació a la Copa.
Moragón és un dels dubtes d´Oriol Alsina. Ratti pot prendre-li el lloc a la lliga després de l´actuació a la Copa.

A centrar-se en la Lliga. L'alegria viscuda dijous passat a Saragossa per haver-se classificat per als setzens de final de la Copa del Rei ha de quedar aparcada perquè el present mana i aquest diu que el Llagostera necessita els tres punts aquesta tarda davant el Valladolid. Les urgències a la Lliga collen i no cal oblidar que la derrota de fa una setmana a l'Iberostar de Mallorca (1-0) va tornar a situar als gironins a la gens desitjable zona de descens. Ahir, en la prèvia celebrada a Palamós, el tècnic Oriol Alsina, va voler deixar clar en la primera resposta que l'eliminatòria de Copa contra el Dépor queda aparcada perquè entre d'altres coses el partit davant els gallecs no es disputarà fins al 2 de desembre: "No serveix de res el partit que vam jugar a la Copa del Rei i ara allò que cal fer és centrar-nos en el Valladolid", va dir Alsina, elogiant el conjunt de Gaizka Garitano. "Es tracta d'un rival molt important i clar candidat a pujar de categoria, que té a jugadors de molt nivell, tan aquells que juguen com aquells que no", va dir. Els castellans ja van mostrar-se l'any passat com un dels millors equips de la categoria i ferms aspirants a l'ascens. De fet avui a Palamós es troben dos dels pressupostos més desiguals.
L'accés als setzens de final omple el dipòsit de moral. El tècnic maresmenc del Llagostera no va amagar que la classificació per a la següent eliminatòria de Copa ha significat "una injecció de moral i de confiança molt bona però no hem de pensar en aquest torneig fins al mes de desembre". Alsina recorda que "a la Lliga estem en una situació complicada i guanyar un partit et soluciona moltes coses, de fet, estem allà baix però a cinc punts del play-off", fent evident l'enorme igualtat que impera a la categoria. Tot i haver aconseguit golejades importants actuant com a local, per exemple, el 3 a 0 davant l'Alabès o en l'últim partit contra l'Elx (4-1), Alsina assegura que "no estic satisfet dels números a casa perquè contra l'Osasuna i Tenerife vam perdre i aquí hem de millorar les estadístiques de l'any passat".
Un rival pressionat
El Valladolid es presenta a la Costa Brava amb un balanç de quatre partits sense vèncer, tres empats i el 2 a 3 de l'última jornada al Nuevo José Zorrilla davant l'Oviedo. Oriol Alsina assegura que "del Valladolid em preocupa tot, té jugadors d'un altíssim nivell, qualitat i amb experiència a Primera i caldrà estar molt atents a Timor, a qui conec i per mi és dels millors de la categoria". De l'exmigcampista del Girona, Alsina diu que "em fa por la seva cama esquerra, el seu bon colpeig, la seva mobilitat, velocitat...".
La participació dels menys habituals a la Copa li posa les coses difícils a Alsina. A la Romareda, un bon grapat de jugadors que a la Lliga no disposen de tants minuts van demostrar que avui contra el Valladolid es mereixen una nova oportunitat. La reivindicació de molts d'ells la va valorar satisfactòriament l'entrenador: "ho van fer molt bé i em van demostrar que poden ser els titulars", tot i això explica que "l'únic handicap és que acumulen cansament muscular per haver jugat dijous i segurament això farà que l'onze de demà (avui per al lector) sigui molt similar al de diumenge passat".
Un dels noms propis i grans protagonistes a la Romareda va ser Nico Ratti. Les seves aturades, a banda de servir per doctorar-se en un escenari dels importants, van resultar clau per a la classificació dels gironins. "Sí, Ratti es va doctorar a la Romareda, va ser el seu primer partit com a professional i si bé va cometre un error important en l'acció de l'1 a 0, a la segona meitat tres intervencions de mèrit ens van salvar", deia un Oriol Alsina que va destacar que Ratti "va demostrar que psicològicament està preparat perquè no es va enfonsar per l'error i està preparat per competir per la titularitat amb René i Moragón". El preparador no va voler desvelar qui ocuparà la porteria aquesta tarda, si Moragón o Ratti: "Jo ja sé qui jugarà d'ells dos, però jugui qui jugui estaré molt tranquil".
Crida a l'afició
"Si som més, serem més forts i oferirem un rendiment extra". Una crida a l'afició i amb el suport del futbol base perquè les grades agafin color. Abans del partit contra el Valladolid el Llagostera farà la presentació dels equips de formació i Alsina comenta que hi ha molts al·licients per apropar-se avui al camp: "Vindran 300 nens i entre el partit de Copa més la golejada en l'últim partit a casa, el 4 a 1 davant l'Elx, esperem una bona entrada, a més el rival té cartell perquè no oblidem que és d'aquells que està més a prop de Primera que de Segona A".
En el capítol de baixes, el Llagostera no pot comptar amb Eloy Gila, David Querol, Ruymán ni René. El Llagostera es trobarà un Valladolid que necessita sumar punts. Inmers en una crisi de resultats, que ja fa que es qüestioni l'entrenador Gaizka Garitano, el Valladolid buscarà a Palamós un canvi de rumb. De fet, el tècnic s'emporta tots els 19 efectius que té a disposició. Això obligarà l'entrenador basc a descartar a un jugador abans del partit. Tot i les crítiques pels últims resultats, Garitano assegura que està tranquil i diu que "treballa per guanyar i que no pensa en altres coses", en clara referència al fet que una derrota avui a Palamós podria deixar contra les cordes l'entrenador del Valladolid, que cauria en zona de descens.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui