dimecres, 4 de novembre del 2015

«La victòria a San Mamés és més necessària que mai»

Article del @diaridegirona

Chus Herrero, que va tornar a l'onze titular dissabte passat, considera que el Llagostera donarà un cop de puny sobre la taula si guanya a Bilbao

04.11.2015 | 08:16
Chus Herrero i Escassi intenten treure la pilota a Jesús Berrocal, en presència de Yuri.

El defensa del Llagostera, Chus Herrero, va tornar a la titularitat a la Lliga en el partit del passat dissabte davant la Ponferradina (0-1). El central aragonès fitxat el passat estiu procedent del Valladolid, havia estat titular en els dos primers enfrontaments de la competició domèstica davant l'Osasuna a Palamós (0-2) i en el següent partit a l'Anxo Carro de Lugo (1-0). Una lesió patida a terres gallegues el va obligar a deixar el lloc a Aimar pocs minuts després de començar la segona part (min.50) quan en aquells moments el resultat era d'empat a zero. Finalment, en el temps de descompte el local, Molinero, va fer l'únic gol del partit al minut 93. Vuit partits sense tornar a ser titular exceptuant el parèntesi de la Copa del Rei de molt bon record on va tornar a l'equip a Saragossa (1-2).
L'exdefensa del Girona durant dues temporades, del 2012 al 2014, però, després del partit a Lugo no havia tornat a formar part de l'onze titular en les posteriors vuit jornades de Lliga. Dissabte passat, va tornar a saltar d'inici davant la Ponferradina però com en les dues darreres presències a l'onze, el resultat va tornar a ser negatiu. Chus Herrero que acumula amb la samarreta blaugrana un total de 237 minuts disputats, tenia una barreja de sentiments després de la setena derrota en onze jornades del seu equip.?D'un costat estava satisfet de tornar a aparèixer a l'equip titular però fastiguejat per l'enèssima derrota que els condemna a viure al pou. «Espero agafar més nivell, confiança, ritme i minuts. He tornat a jugar després de molts partits d'absència i estic content».
El jugador nascut a Saragossa va actuar els 90 minuts davant la Ponferradina i creu que el futbol no va ser just amb el Llagostera. «Vam jugar bé i tenir ocasions, però, no van voler entrar».?Segons Chus Herrero, a diferència del 6 a 1 encaixat en el darrer desplaçament, la imatge i actitud mostrada davant la Ponferradina va ser la correcta. «El camí és el bo perquè vam competir i aquesta setmana treballarem per evitar les errades. Si no ens entren les ocasions, hem de fer que no ens marquin perquè així almenys empatarem».
L'obsessió de no encaixar
Copiar la solidesa defensiva del Llagostera de la temporada passada i complir amb la demanda d'Alsina és el gran repte de l'equip. «Evitar gols és feina de tot l'equip i no ho estem aconseguint». En l'exercici passat, els gironins van fonamentar la permanència, gràcies, sobretot, a mantenir el zero a la pròpia porteria. De fet, fins a 19 ocasions, els llagosterencs no van rebre cap gol i aquesta seguretat defensiva combinada amb mínimes victòries per 1-0 i 0-1, van permetre els gironins, sumar una bona quantitat de punts. Un any després, les coses són ben diferents ja que en la present Lliga, en les onze jornades disputades els del Gironès sempre han encaixat gols, exceptuant el partit de la tercera jornada davant l'Alabès (3-0).
San Mamés, un nou repte
A la sisena ha d'anar la vençuda i Bilbao seria un escenari perfecte per estrenar-se. Amb un pobre balanç d'un empat i quatre derrotes en les cinc sortides del Llagostera, Chus Herrero, és conscient que cal canviar la dinàmica negativa de l'equip quan viatja lluny de la Costa Brava. «La victòria a San Mamés és més necessària que mai i a més volem demostrar-nos a nosaltres mateixos que a domicili sabem competir com ho fem a casa». Tot i la derrota davant la Ponferradina (0-1), la imatge del Llagostera va ser bona i en cap moment es va mostrar inferior al rival. Com ve essent habitual els d'Alsina arrisquen i volen portar la iniciativa quan actuen a casa. Aquests aspectes ara els volen traslladar lluny de Palamós.«A casa ens sentim forts, els hi posem molt difícil als rivals. En canvi, a domicili és la nostra assignatura pendent perquè només hem sumat el punt de Girona».