diumenge, 23 d’agost del 2015

Un nou curtcircuit fatal

Article de l'Esportiu  / per Guillem Freixa

El Llagostera fa una bona primera part, però encaixa dos gols molt seguits després de la represa i no pot reaccionar contra un bon Osasuna

Igual que l'arrencada del curs passat, a Palamós es va veure un equip amb intencions, però que no materialitza

Ríos Reina condueix la pilota davant de diversos rivals Foto: LLUÍS SERRAT.

El Llagostera va finalitzar la pretemporada sense haver perdut cap partit, i en aquests duels de preparació del conjunt de la Costa Brava es van poder veure diverses coses que es van repetir en el primer enfrontament oficial del curs. Contra l'Osasuna, l'equip d'Oriol Alsina va tornar a fer una bona primera part, en la qual, per ocasions generades, segurament no mereixia arribar al descans amb el zero en el marcador. En la segona, però, i tal com ha passat en la majoria dels partits de preparació de l'estiu, el Llagostera va tenir un curtcircuit. Aquest cop, i amb tot un històric com l'Osasuna al davant, la desconnexió no va ser anecdòtica, sinó que va acabar suposant la derrota. El club llagosterenc va tenir minuts de bon joc, i algunes actuacions individuals han de fer pensar en positiu, però també és cert que, igual que el curs passat, al nou Llagostera encara li queden moltes coses per polir per ser del tot competitiu.
El Llagostera va començar el partit amb un repte important en dues de les zones clau del terreny de joc: Alsina va decidir posar d'entrada una parella de centrals totalment nova, ja que la formaven Escassi i Chus Herrero. De la mateixa manera, en atac també hi van actuar dos jugadors nouvinguts, Chumbi i Benja. En els primers compassos del duel, la defensa va tenir molt més protagonisme que l'atac, ja que l'Osasuna va sortir amb força i de seguida va disposar d'un parell de córners consecutius i d'una falta llunyana que els homes d'Oriol Alsina van defensar amb encert.
L'aproximació més clara dels locals en els primers compassos del partit va ser una falta que Pitu va servir ràpidament, Chumbi va controlar a l'esquerra i la seva centrada la va poder rematar massa forçat Querol (7') a la dreta de Nauzet, que no va haver d'intervenir.
Ja s'entenen
El Llagostera es va començar a estirar en atac i va començar a dominar l'enfrontament en el minut 20. Els protagonistes d'aquesta reacció van ser la parella formada per Chumbi i Benja, als quals es va unir l'incansable Querol. La insistència del reusenc, la potència de l'exjugador del Girona i l'aparició i oportunisme de Chumbi van propiciar els millors minuts dels llagosterencs, que van tenir molt a prop el gol. De fet, només va faltar la rematada final, ja que en la primera arribada, l'exjugador de l'Albacete va posar a prova Nauzet, però l'acció ja estava invalidada (18') i en la segona va ser Benja qui amb la cama ja armada per connectar un llançament va veure com la defensa rebutjava a córner (20').
Cap al minut 30 de joc, el duel va viure les dues millors ocasions per part dels dos equips: Roberto Torres va executar una falta des de gairebé el mig del camp que ningú va tocar i es va acabar estavellant al pal (26'), i deu minuts després va ser Benja qui va caçar un rebuig a l'àrea, però el seu xut va sortir llepant el travesser per acabar a fora (37').
Desconnexió i càstig
En el tram final de la primera part, l'Osasuna ja havia acabat millor sobre la gespa de Palamós i en l'inici de la segona part els d'Enrique Martín van sortir decidits a continuar amb el pes del partit. Tot i això, el Llagostera no va deixar de plantar cara, i l'intercanvi de cops era constant. El càstig, però, va arribar ben aviat, ja que, en el minut 8, una paret de manual entre Nino i Pucko va deixar clavada la defensa local, i l'atacant eslovè va afusellar René sense compassió per fer el 0-1. El gol va descentrar els llagosterencs, i l'Osasuna va collar una mica més l'equip de la Costa Brava fins al punt que, en el 61, Chus Herrero va tocar la pilota amb les mans dins l'àrea i l'àrbitre va xiular penal. Roberto Torres, que va fer una gran actuació, no va desaprofitar l'oportunitat per fer el segon del seu equip.
Amb el segon gol encaixat, el Llagostera va buscar amb insistència la porteria contrària, i això va fer que l'equip d'Alsina, lògicament, es desendrecés al darrere. L'Osasuna va tenir a prop el tercer gol, mentre que els de la Costa Brava només van aconseguir acostar-se a la porteria de Nauzet a pilota aturada tot i acabar jugant amb tres defenses. L'aproximació més clara va ser un intent de córner buscant el gol olímpic que va anar al travesser.
La temporada comença amb el mateix resultat que el curs passat, però el conjunt blaugrana ha d'haver après la lliçó per, en una lliga de 42 jornades, tenir paciència i créixer.

OSASUNA: Nauzet Pérez; Javi Flaño, Miguel Flaño, Unai Garcia, David Garcia, Buñuel (Álex Beranger, 86'); Oier (José García, 73'), Mikel Merino; Roberto Torres (Adrián Cruz, 79'), Nino i Pucko.

LLAGOSTERA: René; Samu de los Reyes (Juanjo, 72'), Chus Herrero, Escassi, Aimar; Pitu (Emilio, 58'), Tito; Ríos Reina, Querol; Chumbi (Mosquito, 65') i Benja.

EN NEGATIU

MINUT A MINUT:
2' L'Osasuna executa de manera consecutiva dos córners seguits. El primer des de la dreta i el segon des de l'esquerra.
3' Falta a la zona de tres quarts favorable a Osasuna. Roberto Torres la col·loca a l'àrea i rebutja la defensa.
7' Pitu treu una falta ràpidament des de camp propi, Chumbi controla i fa la centrada i Querol remata amb el cap però desviat.
12' Oier remata amb el cap, però fluix, i René atura amb comoditat.
15' Querol arriba a la línia de fons amb una situació còmoda per centrar. Col·loca la pilota a l'àrea però la defensa rebutja amb contundència.
16' Querol torna a aparèixer i força un fora de banda quan buscava una nova centrada.
18' Una altra ocasió clara de Chumbi, que remata amb el cap des de l'àrea petita però en fora de joc.
20' Benja arma la cama des de l'interior de l'àrea i, quan ja rematava, la defensa l'envia a córner.
21' El Llagostera disposa de tres córners consecutius, però no aconsegueix finalitzar cap dels tres.
26' Torres executa una falta des de la zona de tres quarts que no remata ningú a l'àrea i s'acaba estavellant a la creueta de la porteria de René.
30' Doble oportunitat que protagonitzen Pucko i Nino, però en els dos casos rebutja la defensa.
31' Buñuel remata de nou des de l'àrea però l'esfèrica marxa a escassos centímetres de la porteria de René.
33' L'Osasuna serveix un córner molt tancat, tant, que René acaba sent objecte de falta.
35' Roberto Torres connecta una volea des de fora l'àrea que René atura sense problemes.
37' Falta lateral favorable al Llagostera que acaba amb un intent de rematada d'Escassi. La pilota cau als peus de Benja, que remata i la bimba surt llepant el travesser.
40' Xut escorat de Pucko des de l'interior de l'àrea que René atura sense problemes des de terra.
45' Córner a favor de l'Osasuna amb el temps complert que René para bé.
47' Pitu prova un xut llunyà que es perd per sobre de la porteria de Nauzet.
50' Roberto Torres executa una falta a la zona de tres quarts sense perill per als jugadors llagosterencs.
53' 0-1 Pucko afusella René després d'una bona paret amb Nino.
56' Querol lluita per una pilota, l'aconsegueix, treu la centrada, però cap jugador blaugrana pot rematar.
60' Torres torna a col·locar una bona pilota a l'àrea que acaba a córner.
61' 0-2 Torres transforma el penal que havia comès Chus Herrero per mans a l'àrea.
64' Benja es queda a escassos centímetres de rematar la pilota després d'una bona deixada de Chumbi.
66' Emilio prova el gol olímpic i la pilota acaba al travesser.
69' Mosquito intenta acabar una jugada embolicada a l'interior de l'àrea, però ho fa amb una rematada massa tova.
76' Merino obliga René a fer una gran estirada per enviar a córner un xut llunyà.
80' José García treu una falta lateral, però Escassi rebutja amb un gran esforç.
82' Ríos Reina té l'oportunitat de xutar una falta lateral, però l'acció no comporta perill a l'àrea dels navarresos.
85' Nova falta lateral per al Llagostera que tampoc genera perill en els dominis de Nauzet.
88' Córner per al Llagostera que acaba amb falta sobre Nauzet.
90' Falta des de la zona de tres quarts que executa Ríos i acaba amb un contraatac i un xut de l'osasunista Nino.
91' Córner per a l'Osasuna amb el temps ja exhaurit. José renuncia a la centrada i l'aguanta al córner.
GOLS: 0-1 (53') Pucko. 0-2 (61') Roberto Torres de penal.
ÀRBITRE: Arias López (col·legi cantàbric) T.G.: a Emilio (59') i Chus Herrero (61') del Llagostera, i a Aitor Buñuel (37') i Merino (90') de l'Osasuna.
PÚBLIC: 2.103 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

EN POSITIU

El Llagostera no va intimidar el rival un cop el resultat
ja li era desfavorable
La desconnexió en la segona part va ser clau. El rival va marcar dos gols en deu minuts
En el primer temps, el domini va ser altern, però les millors arribades van ser dels locals
La parella Chumbi-Benja va deixar bons detalls en atac, però els va faltar definir