dijous, 25 de febrer del 2016

"El Llagostera permetrà que una persona tingui la majoria de les accions". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

El Llagostera permetrà que una persona tingui la majoria de les accions

Canvi. En l'inici de la conversió en SAE, es va limitar en els estatuts que ningú tingués més del 10% del capital social, una mesura que ara es desfarà

D'esquerre a dreta, Vilanova, Esteba, Alsina, Tarragó i Mestres, tots ells accionistes Foto: J.S.
1
Tot i que des de l'entitat s'assegura que no es fa per cap motiu en concret, en l'ordre del dia de la junta general d'accionistes del Llagostera, que es farà el 23 de març a la una del migdia, al pavelló d'esports de la població hi destaca el punt que tractarà la modificació dels estatuts per posar fi a la limitació que impedeix que una sola persona tingui el 10% del capital social de l'entitat. Aquesta mesura es va aprovar encara no fa un any –el 24 d'abril– en l'assemblea que servia per engegar el procés cap a la conversió en Societat Anònima Esportiva (SAE) i que comportava l'obligació d'haver aconseguit un capital social d'1,9 milions d'euros: “Ho vam fer perquè no volíem que el club quedés en mans de gent de poca confiança”, destaca la presidenta Isabel Tarragó, que també comenta que ara, amb el capital col·locat entre accionistes del cercle més proper de la família Alsina-Tarragó, ja no té massa sentit.
Aquesta opció obre la porta al fet que en un futur una sola persona obtingui la majoria de l'accionariat i això faci que tingui la capacitat per fer i desfer en les decisions que afecten el club: “Pot passar però no passarà. Per fer-ho, ens haurien de comprar un gran paquet d'accions i entre l'actual consell d'administració hi ha prou confiança com perquè no passi”, explica.
Es dobla el consell
Més enllà d'aquest canvi, en la junta general també s'aprovarà l'entrada de cinc nous membres en el consell. Així doncs, es passarà dels cinc actuals –Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba– a la desena amb l'arribada de Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Èdgar Alsina, Toni Beneito i Oriol Alsina.
Per participar en la junta general s'hauran de tenir com a mínim dues accions, i tot fa preveure que l'actual presidenta, Isabel Tarragó, serà designada com a nova consellera delegada del club.

LA PROTAGONISTA

Perquè algú tingués la majoria d'accions ens les haurien de comprar, i entre els accionistes hi ha prou confiança perquè no passi
Vam prendre la mesura perquè no volíem que el club quedés en mans desconegudes
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui