dimarts, 17 de maig del 2016

"Un Llagostera amb més vides que un gat". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un Llagostera amb més vides que un gat

El Llagostera guanya el Còrdova per la mínima en un partit que va saber controlar a còpia d'intensitat i esforç defensiu

Els d'Oriol Alsina es van avançar (Imaz, 14') en l'única ocasió clara de gol

Tot i la victòria, els llagosterencs continuen a quatre punts de la permanència

Jesús Imaz controla una esfèrica davant la pressió d'Eddy Foto: J.C. / ICONNA.
1
Pitu es va treure de la màniga una genialitat que Imaz va aprofitar per fer l'1-0
El Llagostera va superar per la mínima el Còrdova (1-0). El conjunt dirigit per Oriol Alsina va poder segellar per primera vegada la segona victòria consecutiva del curs per sumar tres punts vitals i seguir viu en la lluita per la permanència. En una tarda en què els resultats eren poc propicis, els llagosterencs no podien fallar de cap manera, i és que, guanyar només atorgava als gironins continuar a quatre punts del gran objectiu, això sí, amb una jornada menys. Perdre enviava gairebé a segona B un bloc que va demostrar que creu de totes totes que pot afegir una nova gesta a la col·lecció. El gol de Jesús Imaz, després d'una gran passada de Pitu Comadevall va ser suficient per vèncer; la resta, suor, llàgrimes i molt treball defensiu d'un equip solidari que té la missió d'estrenar-se a fora, a l'estadi d'Anduva.
El Còrdova va sortir d'allò més concentrat en els primer minuts de l'enfrontament. El conjunt dirigit per José Luis Oltra va portar la iniciativa en l'inici, conscient que el Llagostera, com a local, sol pressionar els rivals a còpia de físic i joc directe. El conjunt andalús va fer endarrerir més del compte els gironins, tancats a la seva àrea els primers deu minuts. De fet, el Còrdova va disposar en aquests minuts de sis córners, gairebé consecutius, a més de dues clares ocasions, la primera a través d'un cop de cap de Nando, després d'una centrada de Cisma (1'), i la segona, encara més clara, de Fidel, que va enviar la pilota als núvols quan ho tenia tot a favor.
La màgia de Pitu
Ofegats, amb angúnia, pressionats i estressats. Així se sentia el Llagostera en el 14', quan Pitu Comadevall es va treure de la màniga una genialitat de les que trenquen els partits. El saltenc va rebre una pilota en camp propi i va fer un canvi de joc precís i mil·limètric a Imaz. El de la Terra Ferma va fer un control exquisit, va encarar Razak sol, el va driblar i va fer pujar l'1-0 al marcador. Oxigen del més pur, això és el que li va donar al Llagostera la diana d'Imaz, que de retruc, va abaixar els ànims de l'equip visitant, que ja no ho va tenir tan clar a l'hora d'atacar la defensa blaugrana. I és que, la solidesa defensiva dels llagosterencs al Palamós-Costa Brava ha donat molts punts, sobretot en la segona volta del campionat.
El Còrdova va mostrar el seu potencial ofensiu amb comptagotes. Quan ho feia, però, Florin i Xisco pel centre de l'atac, i Nando i Fidel per les bandes feien anar de bòlit els defensors locals, que amb molta solidaritat intentaven evitar qualsevol fuita. En el 28', una gran combinació, precisament entre Xisco i Florin, demostrant un nivell d'entesa brillant, va acabar amb la pilota als peus del primer, que va encarar René però el seu xut va ser refusat per l'andalús, la jugada va continuar i Fidel ho va tornar a intentar des del vèrtex. De nou, el porter del Llagostera va aturar la rematada i, novament, es va convertir en un element providencial.
El tram final de la primera meitat va acabar amb els dos equips rebaixant la pressió i la insistència per buscar el gol. Només la pilota aturada i algun xut des de lluny, de Pitu i Natalio, va mig inquietar Razak.
Aguantar com sigui
La segona meitat va començar amb la mateixa poca intensitat que va acabar la primera. De fet, aquest ritme més pausat, amb el resultat a favor, anava la mar de bé al Llagostera.
Els minuts passaven i el control llagosterenc cada vegada era més evident. Tot i que el Còrdova va buscar l'empat en els primers instants –Nando va provar la centrada (48'), però René va aturar en dos temps–, la claredat i la fluïdesa cordovesa era molt diferent de la mostrada en el primer tram de la primera meitat. La possessió era, sense cap mena de dubte, per al Còrdova, fet que no atemoria el Llagostera, acostumat a aquesta situació en molts partits. La prioritat dels gironins va variar a mesura que passaven els minuts. El bon posicionament i el rigor tàctic eren dos elements innegociables pels jugadors dirigits per Oriol Alsina, que mantenien a ratlla els andalusos i, el més important, allunyats de l'àrea, sobretot amb l'entrada de Tito Ortiz. El de Santa Coloma de Gramenet va sortir per Juanjo Expósito, fet que va avançar a Tébar a la mitjapunta, evidentment, sense ser tan ofensiu com el cantàbric. La mena de trivot va solidificar més l'equip blaugrana, que no volia endarrerir molt les línies.
Amb més cor que cap, el Llagostera també va intentar arribar a la porteria rival –cap xut en la segona meitat– i en el 73', una jugada de Tébar, que va arribar fins a la línia de fons gairebé va sorprendre el Còrdova. La centrada la va controlar Natalio, que va cedir a Fofo. Desgraciadament al balear se li va fer de nit i un defensor va rebutjar el perill. Cada minut i cada jugada de perill desfeta pels llagosterencs era celebrada per l'afició, que sabia els resultats de la jornada i la necessitat de sumar els tres punts. Tan esgotats físicament veient els futbolistes, que per art de màgia, en el 81' va començar a animar com no ho havia fet.
Aguantar el resultat començava a convertir-se en una gesta, i és que el Còrdova va avançar línies, tot i que tímidament, i el físic dels jugadors d'Alsina minvava proporcionalment als minuts que passaven. Conscients que s'havia de patir, el xiulet del col·legiat va fer esclatar el nerviosisme, la pressió i l'alegria de tot l'ambient, en un final no apte per a cardíacs.

CÒRDOVA: Razak, Stankevicius, Deivid, Rodas, Cisma (De Tomás, 75'), Eddy Silvestre (Markovic, 65)',
Caballero, Fidel, Nando
(Pineda, 56'), Florin Andone i Xisco.

LLAGOSTERA: René Román, Edu Oriol, Escassi, Chus Herrero, Tébar, Pitu, José Carlos (Fofo, 72'), Imaz (Ríos Reina, 82'), Juanjo
(Tito, 56') i Natalio.

INICI TREPIDANT

El Còrdova va ofegar els gironins en els primers minuts i hauria pogut avançar-se
1' Centrada de Cisma per l'esquerra que remata Nando amb el cap. La pilota acaba centrada i tova a les mans de René.
3' Nova centrada de Cisma que Tébar refusa a córner. Jugada assajada del Còrdova que acaba amb una mala rematada de Florin Andone.
5' Córner favorable al Còrdova. Després de tres refusos, Caballero engalta un fort xut des de la frontal que surt llepant el pal dret de la porteria.
8' Gran jugada personal de Xisco, s'escapa de dos defensors, cedeix a la banda a Nando, que fa la centrada, Florin no remata però Fidel sí, des de la segona línia. Quan ho tenia tot a favor envia la pilota als núvols.
9' Nou córner, el sisè, a favor del conjunt andalús que Eddy remata des del punt de penal. Per sort, les cames d'un defensor llagosterenc refusen.
14' Pitu Comadevall fa una assistència meravellosa, que controla de manera magnífica Imaz. El lleidatà dribla Razak i fa l'1-0.
24' Pitu fa la centrada amb la dreta. Juanjo, al vèrtex de l'àrea petita, remata forçat i la pilota se'n va fora per la línia de fons.
26' René treu amb la punta dels dits una centrada enverinada que es colava dins de la porteria de l'andalús.
28' Bona combinació entre Xisco i Florin. El primer encara René però el porter refusa. El refús cau a les botes de Fidel, que ho prova i el porter del conjunt llagosterenc bloca la pilota.
33' Tímid xut de Natalio des de la llarga distància. La pilota es perd desviada molt per damunt de la porteria de Razak Brimah.
46' Passada llarga a Imaz, molt semblant a la del gol. Aquesta vegada, el futbolista llagosterenc intenta escapar-se de Razak amb un control orientat amb el pit però el porter reacciona i envia la pilota a córner.
47' Centrada de Nando per la dreta que René pot aturar en dos temps i evitar així la rematada de Florin.
59' Passada a l'espai a Florin, que engalta un xut de primeres que topa amb les cames d'Escassi.
63' Combinació entre Xisco, Nando i Florin, que acaba amb una centrada de l'últim sense perill.
73' Gran jugada de Tébar, que arriba a la línia de fons, cedeix a Natalio, que veu l'arribada de Fofo. El balear controla, condueix, però és massa lent a l'hora d'executar i Deivid li pren la pilota.
74' Pilota que li cau a Pineda. L'extrem controla, però xuta desviat.
81' Fidel ho prova des de la llarga distància. L'extrem fa un xut sec i potent i René Román rebutja amb els punys a córner.
90' Falta servida per Caballero. Rodas pentina i la pilota surt desviada per poc a servei de porteria.
91' Ríos Reina s'ho creu i prova un xut creuat des del vèrtex de l'àrea que es perd fora per ben poc.
GOLS: 1-0 (14') Jesús Imaz.
ÀRBITRE: Trujillo Suárez (col·legi tinerfeny). T.G.: als locals Tébar (32'), Juanjo (56'), Álex Cruz (67') i Edu Oriol (90'); als visitants Cisma (60') i Rodas (88'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 3.568 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

LA PRIMERA, A DINS

Una passada de Pitu a l'espai va ser aprofitada per Imaz, que va fer l'1-0 definitiu

A MENYS

El gol va fer mal als visitants, que van abaixar el ritme i no van disposar d'ocasions

CONTROL

Tot i no tenir la pilota i inquietar el porter rival, els llagosterencs no van patir molt

UNA ALTRA

Els blaugrana van assolir l'onzena victòria del curs a casa, que suposa el 36è punt