dimarts, 17 de maig del 2016

Unió Esportiva Palamós-Costa Brava

Unió Esportiva Palamós-Costa Brava

Aliança. El Llagostera i el Palamós tenen ideat un projecte per fusionar-se en un únic club a partir de la temporada que ve. L'acord, però, haurà de ser ratificat pels socis del club palamosí

Foto: MANEL LLADÓ.
1
Al Llagostera i el Palamós, arran de l'ascens a segona A del primer, fa gairebé dos anys que els uneix una estreta relació que podria ser definitiva en qüestió de setmanes. I és que les dues entitats tenen entre mans un projecte de fusió de cara a la temporada que ve que uniria els dos clubs en un de sol amb el nom d'Unió Esportiva Palamós-Costa Brava. L'acord, a tres bandes entre el Palamós, el Llagostera i l'Ajuntament palamosí, es va concretar a finals de la setmana passada després de dies i dies de negociació i serà demà quan el club degà de Catalunya farà una reunió informativa per a socis i simpatitzants en què exposarà el projecte. El Palamós espera rebre un feedback positiu per part de la seva gent, però tot i així no es descarta que s'hagi de recórrer a una votació en assemblea extraordinària per acceptar o no l'acord. Si es donés el cas, la votació s'hauria de fer abans del 30 de juny per ser a temps de fer les inscripcions per al curs que ve.
El Llagostera, sense nom
Amb la nova denominació d'Unió Esportiva Palamós-Costa Brava, el Llagostera perdria el nom del poble i s'assentaria definitivament a Palamós, mentre que el club palamosí continuaria a casa amb l'afegit que ara tindria la seguretat econòmica de la SAE del Llagostera o, el que és gairebé el mateix, de la família Alsina-Tarragó. Cal recordar que des de la seva arribada a Palamós, el Llagostera pagava anualment 40.000 euros al consistori i uns altres 40.000 al degà per poder utilitzar les instal·lacions de l'estadi, unes quantitats que van ser rebaixades aquesta última temporada arran del canvi de gespa del terreny de joc, del qual es va fer càrrec el club llagosterenc.
Un projecte global
Amb la fusió, el curs vinent el nou club comptaria amb un equip a segona A o segona B (depenent de si el Llagostera baixa o no), un altre a tercera divisió (el Palamós es va salvar en l'última jornada) i un últim gairebé segur a primera catalana, ja que el filial llagosterenc està a un pas de pujar de categoria (té quatre punts de marge respecte al segon classificat quan només queden dues jornades per al final). És a dir, que l'UE Palamós-Costa Brava tindria un equip A, un B i un C.
El nou projecte comú entre el Llagostera i el Palamós també englobaria tot el futbol de base dels dos clubs sota el mateix paraigua, la qual cosa permetria controlar gairebé la totalitat dels jugadors de la Costa Brava i, de retruc, faria augmentar la competència directa amb el Girona FC en les categories de formació.

S'ENTENEN

L'acord entre els clubs i l'Ajuntament de Palamós va arribar al final de la setmana passada

A, B I C

El nou club tindria un equip a 2a A o
2a B, un a tercera i un altre gairebé segur a 1a catalana

GRANS I PETITS

Tota l'estructura del futbol de base també quedaria englobada sota el mateix paraigua

CANVIS

El Llagostera perdria el nom
del poble i s'assentaria del tot a Palamós

El projecte també inclou una nova ciutat esportiva

El Llagostera fa molt de temps que té entre cella i cella construir la seva pròpia ciutat esportiva, una aspiració que continua ben viva en cas que la fusió amb el Palamós arribi a bon port. Al llarg de l'últim any, el Llagostera ha temptejat diversos pobles i seus per tal d'establir-s'hi (la idea és construir-hi camps de gespa natural i artificial per poder entrenar-se i encabir-hi el futbol de base), com ara Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Llagostera mateix, tot i que també s'està estudiant la possibilitat que finalment la nova ciutat esportiva sigui a Palamós. En tot cas, fins que l'acord no estigui totalment ratificat no es farà cap pas definitiu i es continuaran sospesant totes les opcions mentre madura el projecte.
Darrera actualització ( Dimarts, 17 de maig del 2016 18:44 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui