divendres, 4 de desembre del 2015

JOSÉ VERDÚ NICOLÁS, ‘TOCHÉ':“El Llagostera mereix tenir més punts dels que té”. Article de @lesportiucat

JOSÉ VERDÚ NICOLÁS, ‘TOCHÉ'  DAVANTER DE L'OVIEDO

“El Llagostera mereix tenir més punts dels que té”

“Volem continuar forts a casa, però no ens serveix l'estadística que diu que el Llagostera està malament a domicili”

“Encara estem en procés de creixement, però volem estar a dalt”

Toché fa una rematada durant l'enfrontament d'aquest curs contra l'Athletic B Foto: EL COMERCIO.

L'equip ataca amb molta alegria i això ens va bé als de dalt. Som quatre i la competència per jugar és molt gran
Tot i haver marcat sis gols aquest curs (cinc en la lliga i un en la copa) Toché no té, ni de bon tros, la titularitat assegurada en l'Oviedo, un equip amb molta pólvora –Linares (4), Susaeta (7), Koné (1)...–. El davanter murcià, de 32 anys, va arribar al conjunt asturià l'estiu passat del Deportivo (1a divisió), seduït pel projecte del Grupo Carso, que té ficat al cap fer tornar l'Oviedo a l'elit a curt o mitjà termini. Toché, amb experiència en la Champions League en la seva etapa en el Panathinaikòs, es mostra ambiciós amb els objectius del seu nou equip, però vol anar pas a pas, començant pel pròxim partit contra el Llagostera, un equip del qual no es refia gens ni mica.
Tot i l'última derrota contra el Còrdova (2-1), l'Oviedo continua a prop a les posicions de ‘play-off' d'ascens. Com ho valora?
L'equip està bé, encara estem en procés de creixement, però volem guanyar aquest cap de setmana per continuar en els llocs de dalt de la taula.
L'Oviedo competia a segona B el curs passat, però des de l'entrada al club del Grupo Carso l'objectiu és clarament que l'equip torni a primera divisió d'aquí a pocs anys. Es veuen preparats per fer el salt aquest mateix curs?
La nostra intenció és assentar l'equip a la categoria, i si al final de temporada ens trobem a dalt, doncs anirem a buscar l'ascens; però hem de recordar que aquest equip la temporada passada estava jugant a segona B.
Ara reben el Llagostera, un equip amb uns altres objectius.
Segur que serà un partit molt complicat, com tots els de segona A. Segur que ells vindran aquí a posar-nos les coses molt difícils; nosaltres hem d'aprofitar que a casa estem fent bons partits per sumar tres punts més.
Com bé diu, a casa fa quatre partits que no perden, mentre que els visita el pitjor equip de la categoria a domicili. Aquest partit no se'ls hauria d'escapar si es té en compte això, no?
Aquestes estadístiques no ens serveixen. El Llagostera té un bon equip. Nosaltres hem de continuar sent l'Oviedo que s'està veient últimament, jugar les nostres cartes i anar a buscar el triomf.
El que sí que tenen a favor és la gran i nombrosa afició del Carlos Tartiere, que sempre ajuda.
Sí, tenim la sort de tenir un gran estadi i una gran afició, i això ens beneficia. Ens estan donant molt de suport, i nosaltres intentarem portar l'equip als primers llocs perquè estiguin contents.
Com definiria el Llagostera?
És un equip ben treballat i molt complicat de guanyar. Estan tenint problemes, però crec que es mereixen tenir més punts dels que tenen. Tot i així esperem que d'aquí no s'emportin res.
Els 22 punts que suma l'Oviedo estan molt ben repartits entre els sumats a casa (12) i a camp contrari (10). És bo això?
Sí, tant a casa com a fora estem sent regulars. Un equip ha de ser regular, sobretot a casa, d'on no es poden escapar punts si volem estar amunt en la classificació.
Són dels equips més golejadors de 2a A, amb 22 gols a favor. La pólvora de l'Oviedo, amb jugadors com ara Koné, Linares, Susaeta i vostè mateix, fa por.
Estem tenint una gran eficàcia de cara a porteria, l'equip ataca amb molta alegria i això ens va bé als davanters.
Tot i haver marcat sis gols (5 en la lliga i 1 en la copa) només ha estat set vegades titular en la lliga, fet que demostra la gran competència que hi ha en atac.
Sí, és molt complicat jugar; som quatre davanters i qualsevol ho pot fer bé. Amb més motiu sabem que ho hem de donar tot per jugar, hem d'estar al 100% per poder estar en l'onze titular.
Després d'acabar el curs passat en el Dépor (1a divisió) va fitxar per l'Oviedo, de 2a A. Com va anar?
Em va fer decidir sobretot el gran projecte del club. L'equip té aspiracions d'estar amunt i vaig venir aquí perquè m'il·lusionava molt el projecte del Grupo Carso, que té il·lusionada tota la ciutat. Tant de bo l'encertin i l'Oviedo pugui tornar a la primera divisió.
Va jugar la Champions League en la seva etapa en el Panathinaikòs grec. La millor experiència de la seva carrera?
Sí, havia jugat a 2a A i vaig tenir l'oportunitat de fer-ho en un gran equip com és el Panathinaikòs, i la vaig voler aprofitar. Va ser una experiència molt bonica, vaig poder jugar l'Europa League i la Champions, i això per a qualsevol jugador és el màxim. Guardo grans records d'aquella etapa.
Amb 32 anys, creu que li queda corda per a estona?
Això ho dirà el temps; de moment vaig firmar un contracte d'un any amb opció a un altre amb l'Oviedo. Ara mateix et diria que crec que em queda corda per a estona, però mai se sap. La meva intenció és anar any a any i, sobretot, il·lusionar-me. Si la temporada que ve puc continuar aquí o en un altre projecte, doncs estaré molt feliç.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui