dissabte, 2 d’abril del 2016

Convençuts d´aixecar el vol ? . Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Convençuts d´aixecar el vol ?

El Llagostera confia a donar continuïtat a l'embranzida agafada amb el 4-0 contra l'Alcorcón aquesta tarda al camp d'un rival directe com el Ponferradina De los Reyes, Querol i Escassi, baixes destacades per buscar el primer triomf a fora

02.04.2016 | 00:00
Natalio, envoltat de companys que el feliciten, serà la gran arma ofensiva del Llagostera a Ponferrada.
Natalio, envoltat de companys que el feliciten, serà la gran arma ofensiva del Llagostera a Ponferrada.
Traient l'estrena a Bilbao (4-2) i la darrera jornada a Oviedo (3-0),?l'arribada de Fabri González en substitució de José Manuel Díaz va servir per aturar una sagnia de resultats que els va fer caure en picat de la part alta cap a les posicions més perilloses. Les dues victòries contra Numància (1-0) i Osca (2-1) van evitar que els del Bierzo caiguessin en llocs de descens i que els nervis entressin definitivament al Toralín. Amb dos punts de coixí, sobre el 19è, Fabri considera que el partitd'avui no és «cap final» per al Ponferradina. «El Llagostera té molta més pressió però sap conviure-hi millor que nosaltres amb aquestes situacions», deia. Fabri no va voler aclarir qui seran els encarregats de suplir les absències del sancionats Casado i Berrocal. Aquest darrer va ser castigat amb quatre partits per insultar l'àrbitre contra l'Oviedo. Tot i això, sembla clar que el lateral esquerre serà per a Samuel Camille.?En canvi, en punta d'atac el tècnic gallec té més dubtes. Un dels candidats a ser titular és l'internacional sub12 serbi Luka Djordjevic ja recuperat d'una lesió. Podria ?acompa?nyar-lo William Jebor que dijous va reincoporar-se després de fer tres gols amb la seva selecció, Libèria, en el triomf contra Djibouti (5-0). També podria recuperar el seu lloc a l'equip l'exporter del Girona Roberto Santamaría un cop ha deixat enrere una lesió al turmell, en el lloc del romanès Dinu Moldovan. ddg ponferrada

Si el Llagostera aquesta tarda (18 h) copia la imatge oferta al darrer desplaçament a Valladolid (3-0) té molts números de tornar cap a la Costa Brava amb les mans buides. Ara bé, si els d'Alsina són l'equip que n'hi va clavar 3 al Mallorca o 3 a l'Alcorcón en els dos darrers partits a Palamós, tindran molt a prop la proesa de sumar per primera vegada els tres punts a domicili. El contrincant d'aquesta tarda és un rival directe que es troba a 7 punts, la qual cosa afegeix encara més transcendència a la primera final fora de casa de la temporada. I?és que una relliscada seria fatal, ja que el Ponferradina s'allunyaria a 10 punts dels llagosterencs. Els gironins són conscients que cal ventar un cop de puny damunt la taula i vèncer per primer cop a fora. Per fer-ho, però, Alsina no podrà comptar avui amb tres homes clau al seu esquema com Samu de los Reyes, sancionat, i David Querol i Escassi, lesionats. El malagueny, titular a l'eix de la defensa, va rebre un fort cop en l'entrenament de dijous i no es va poder recuperar a temps. El seu lloc a l'eix central l'ocuparà, en principi, Tito Ortiz tot i que Aimar i Ruymán també tenen opcions. Alsina també podria donar entrada a l'onze a a Emilio Sánchez al mig del camp en el lloc de Pitu Comadevall. Rafa Chumbi i Jorge García no van viatjar mentre que Jordi López, Quesada i José Carlos segueixen de baixa per lesió.
«Respectem molt la Ponfe i sabem que la dificultat serà extrema perquè a casa presenten un dels millors números.?Tot i això, estem en un bon moment de joc. Nosaltres arriscarem i a veure si d'una vegada guanyem a fora», deia Alsina. Per l'entrenador maresmenc els seus jugadors es mereixen guanyar a fora «des de fa temps perquè traient la taca del dia de Valladolid, estem fent un bon joc». Els del Bierzo han guanyat els dos darrers partits a el Toralín i, potser per aquest motiu, Alsina va explicar abans d'emprendre el viatge que no veuria amb mals ulls un empat. «La mentalitat és de guanyar, però un empat no seria un mal resultat. En canvi, si perdem, la Ponfe marxaria d'aquesta lluita per evitar el descens». Per aquest motiu, alsina considera que el d'avui és «un dels partits més importants dels que hem jugat darrerament».
La d'avui és la primera de les onze finals que esperen al conjunt blaugrana. «Preguntat per l'immediat calendari i les possibilitats de sumar un bon grapat de punts, tenint en compte que la setmana vinent visita l'estadi palamosí el cuer Bilbao Athletic, Alsina no és desvia ni un mil·límetre del tòpic discurs del partit a partit. «No mirem més enllà del Ponferradina. Quan l'acabem ja pensarem en la final davant el Bilbao Athletic, que està fent bons partits a fora».
Del rival d'avui que dirigeix Fabri González, Alsina adverteix que l'empresa «no serà gens fàcil perquè a casa són forts, el míster és competitiu i intenta inculcar el seu caràcter intens i agressiu als seus jugadors». El tècnic d'Arenys de Mar assegura que el vestidor «està mentalitzat i sap que cada jornada quedaran menys oportunitats, per això hem de retallar distàncies per arribar amb vida al final de la Lliga». Tot i que la Ponferradina no té el cartell que pot tenir un Valladolid, per posar un exemple de l'útim rival a fora, Alsina no se'n refia gens ni mica. «Per mi és igual de difícil i d'històric que els altres rivals. Si és en aquesta categoria és per ?mereixement propi i ja hi és des de fa anys». El missatge que Alsina vol transmetre als seus homes davant la transcendència del matx és que «serà vital mantenir el zero a la porteria, però, el més important és sortir amb confiança, ser forts psicològicament i saber que tant individualment com col·lectivament ens hi juguem molt».
L'equip va marxar ahir a la tarda des de l'aeroport del Prat cap a la Corunya, des d'on es va desplaçar fins a Ponferrada amb autocar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui