dilluns, 5 d’octubre del 2015

Que també arrelin les bones sensacions

Article de l'Esportiu

El Llagostera fa el partit més complet fins ara de la temporada i supera clarament l'Elx gràcies a una arrencada letal i a una intensitat molt alta en totes les zones del camp

La gespa col·locada 24 hores abans va respondre a la perfecció i no va ser cap inconvenient per veure un bon partit

Imaz celebra el segon gol del Llagostera en el duel d'ahir a Palamós Foto: J.S.
1
La prèvia del duel entre el Llagostera i l'Elx va generar molts maldecaps a l'entitat de la Costa Brava: d'una banda, l'equip que dirigeix Oriol Alsina tenia molt clar que no se li podien escapar més punts del seu estadi per així començar a escalar posicions i no quedar enfangat en la zona de descens, i, d'una altra banda, els jugadors, directius i cos tècnic estaven ben pendents del temps i de les tasques de col·locació de la nova gespa per saber en quin estat es podria disputar el duel. Tenint en compte que el nou verd es va acabar de posar ni 24 hores abans, la reacció de la superfície va ser molt bona. La de l'equip, encara ho va ser més, i amb poc menys de 20 minuts ja va quedar clar que els tres punts no s'escaparien de Palamós.
La nova gespa ja ha començat a arrelar al terreny de joc i sembla que les bones sensacions i el bon joc llagosterenc també ho volen fer.
Si el Llagostera va acabar amb molt bones sensacions el duel de Montilivi, la imatge es va mantenir en l'arrencada del partit d'ahir contra l'Elx. Els d'Oriol Alsina van fer els millors primers minuts del curs i van deixar gairebé noquejat un Elx que ni la va veure passar en els primers compassos. De fet, només va fer falta poc més d'un minut de joc per veure la primera ocasió clara dels locals: Imaz va encarar el porter il·licità però el xut li va quedar massa tou. El lleidatà, actiu a l'inici, es va tornar a plantar davant de Javi Jiménez però no va poder xutar amb prou potència per superar-lo (4'). L'assetjament blaugrana va tenir continuïtat amb una arribada de Giva (8'), i finalment, després de tanta insistència, es va aconseguir el premi del gol.
El golejador va ser Juanto, que per segona setmana consecutiva va perforar la porteria rival confirmant que passa per un moment dolç tot i no disposar fins ara de gaires oportunitats. El manxec va fer un bon control a la frontal, va fer un forat per connectar el xut i la pilota va acabar al fons de la xarxa (8').
L'Elx, sense capacitat de reacció, es veia superat tant en les accions defensives com quan intentava atacar, ja que de l'única manera que podia generar perill era en accions de pilota aturada, i la resposta local era un equip sense fissures en defenses. Amb el resultat a favor i una gespa en perfecte estat, el Llagostera es va atrevir a jugar més pel terra, i de nou va saber treure profit de la mobilitat dels jugadors d'atac.
Fa baixada
La intensitat, superat el primer quart d'hora, no va baixar, i en una acció poc afortunada de la defensa rival Imaz es va convertir en el més murri de la classe, va prendre la pilota al defensa i va superar Javi Jiménez (18'). El 2-0 feia justícia al que s'estava veient sobre el terreny de joc, i amb el resultat a favor i el partit controlat del tot cal destacar el treball defensiu dels d'Alsina, que no van tenir cap ensurt clar en els primers 45 minuts.
Si la primera part ja era bona, podria haver estat perfecta per als interessos llagosterencs si en el temps afegit el col·legiat hagués castigat unes mans clares que va cometre Ilie aturant un xut potent d'Imaz que anava entre els tres pals. L'acció, si s'hagués castigat, molt probablement hauria suposat l'expulsió del defensa il·licità, que ja tenia una targeta groga.
L'Elx va sortir en el segon temps conscienciat que havia de fer un pas endavant, i, de fet, el va fer. Els de Rubén Baraja ja havien acabat el primer temps amb un domini total però estèril de la possessió, i en els primers compassos de la represa l'equip il·licità es va voler estirar en atac. Els verd-i-blancs, però, no van ser capaços de connectar en cap moment amb un Sergio León desesperat, ben marcat i molt sol en atac.
El foc, ben apagat
El Llagostera es mantenia ferm en defensa però sí que començava a notar massa l'alè al clatell encara amb molts minuts per jugar. Davant aquesta situació, l'estocada definitiva dels locals va arribar per mitjà d'un Juanto que cada vegada que tocava la pilota feia que passés alguna cosa: el manxec va lluitar un pilota al límit de la línia de fons i es va inventar una centrada perfecta al segon pal, on Giva només va haver de col·locar el cap per marcar el tercer gol (63') i posar fi així a qualsevol possibilitat de reacció del rival.
Malgrat el resultat del tot favorable als llagosterencs, el duel no va baixar d'intensitat, ja que l'Elx volia com a mínim maquillar el resultat i els jugadors d'Oriol Alsina mantenien la motivació al màxim. Nikos Vergos va aprofitar una petita desconnexió en defensa per marcar el gol de l'honor dels visitants (77') però la diana va quedar en una anècdota.
Qui no va voler que la seva participació fos anecdòtica va ser Benja, que va saltar al camp en el minut 80 i cinc minuts després va arrodonir una jornada perfecta marcant el quart gol del Llagostera. L'equip de la Costa Brava va aconseguir la xifra més alta de gols a favor des que participa en la 2a divisió A, i aquest glop de confiança en forma de bon joc també li ha servit per no quedar encallat en la zona de descens abans de visitar un estadi complicat com és el del Mallorca.

ELX: Javi Jiménez; Cifu, Hugo Álvarez, Armando, Isidoro (Nono, 61'); Mandi, Ilie; Espinosa, Àlex Moreno (Liberto, 46'); Sergio León (Niko, 72') i Héctor.

LLAGOSTERA: Moragón; Masó, Fran Cruz, Jorge, Samu de los Reyes; Escassi, Pitu (Jordi López, 70'); Giva, Imaz (Ríos Reina, 87'), Juanto; Juanjo (Benja, 80').

INICI EFECTIU

Abans del minut 20 de partit, Juanto i Imaz ja havien encarrilat la victòria
MINUT A MINUT:
2' Imaz guanya una pilota a la zona de mitjos i encara el porter il·licità però el xut li queda massa tou.
4' Imaz torna a quedar-se sol davant del porter de l'Elx i no xuta amb prou encert.
7' Giva es planta davant de Javi Jiménez però xuta a les mans del porter il·licità.
8' 1-0 Juanto fa un bon control a la frontal de l'àrea, fa un forat per connectar el xut i supera Javi Jiménez.
11' Falta lateral que executa Espinosa directe a les mans de Moragón.
18' 2-0 Imaz aprofita una indecisió de la defensa visitant i aconsegueix rematar i creuar la pilota lluny de l'abast del porter il·licità.
21' Nova falta perillosa a la frontal a favor de l'Elx. Xuta León i l'impacte de la pilota a la cara de Jorge tomba el davanter llagosterenc.
23' Primer córner del partit per l'Elx que no genera perill.
25' L'Elx disposa d'un nou córner que acaba amb un xut d'Àlex Moreno sense perill.
29' Falta lateral pel Llagostera que executa Pitu i sense que ningú la toqui posa en problemes el porter Javi Jiménez, de l'Elx.
30' L'Elx pot crear perill amb una falta lateral però Moragón i la defensa són ràpids i aconsegueixen rebutjar abans que León remati.
37' L'equip il·licità torna a picar un córner però la defensa local es mostra molt segura.
45+1' Córner molt tancat que executa Pitu i Juanjo remata bé però fent falta al seu defensor.
46' Juanto busca un xut de falta lateral directe però no genera perill a la porteria de l'Elx.
47' Xut de Juanto després d'una bona jugada de combinació de tot el bloc.
52' Bona entesa entre Juanto i Giva que acaba amb una centrada xut del primer des de la línia de fons que atura Javi Jiménez.
60' Oportunitat claríssima per a l'Elx amb una primera rematada de Nono que salva Masó en un primer moment, i torna a intervenir en una segona acció de León.
63' 3-0 Giva acaba amb una rematada de cap una gran centrada de Juanto des de l'esquerra.
65' Fran Cruz fa una sessió a Moragón que castiga el col·legiat. Sergio León xuta a la tanca.
68' Falta a la frontal favorable al Llagostera que Pitu xuta per sobre de la porteria.
77' 3-1 Niko controla a l'interior de l'àrea i fa dues rematades. La segona acaba al fons de la xarxa.
78' Moragón refusa amb els punys una centrada perillosa d'Isidoro.
84' Vergos disposa d'una ocasió clara amb un contraatac i el seu xut es perd per poc a prop de l'escaire de Moragón.
85' 4-1 Benja caça una pilota a l'àrea i connecta un xut imparable.
90+2' Córner favorable al Llagostera que no genera perill.
GOLS: 1-0 (8') Juanto. 2-0 (18') Imaz. 3-0 (63') Giva. 3-1 (77') Niko. 4-1 (85') Benja.
ÀRBITRE: Arcediano Monescillo (col·legi manxec). T.G.: A Juanjo (71') i Imaz (80'), del Llagostera, i a Illie (25'), Armando (68') i Nono (71'), de l'Elx.
PÚBLIC: 1.328 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MOBILITAT I FORÇA

L'entesa entre els atacants va ser de nou molt bona, i al darrere no hi
va haver fissures

CAP ENSURT

Quan l'Elx va estirar-se en atac, la resposta va ser el tercer gol local, obra de Giva (63')