dijous, 20 d’agost del 2015

“El primer dia sempre tens una mica de neguit”

ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER    E. CIURANA /G. FREIXA

“Sóc la figura que uneix l'àrbitre i l'equip”

“El primer dia sempre tens una mica de neguit”

“És una gran oportunitat. Ara viuré el futbol des d'una altra visió, la d'un club”

“Sóc la figura que uneix l'àrbitre i l'equip”

Després de sis anys amb César Barrenechea de delegat, dissabte el també exàrbitre Víctor Sánchez li agafarà el relleu en aquesta posició. Fisioterapeuta de professió, afronta el repte amb moltes ganes.
Dissabte debuta com a delegat del Llagostera en la 2a divisió A. Què espera del primer dia?
Espero acompanyar els àrbitres perquè se sentin tan bé com sigui possible a Palamós. També espero ajudar amb la meva experiència pel que fa a l'arbitratge i resoldre tots els dubtes o problemes que sorgeixin entre el meu club i els col·legiats.
Es prepara d'una manera especial el debut? Hi ha nervis?
Nervis no, perquè no seré jo qui jugarà el partit, però sí que tinc una mica de neguit perquè el primer dia tot surti bé.
Quines tasques haurà de fer?
Bàsicament, gestionar tot el que està relacionat amb els àrbitres. Acompanyar-los als vestidors, veure si necessiten alguna cosa, etc. També cal establir un vincle entre l'equip, en aquest cas el Llagostera, i els col·legiats. Gestionar les llicències perquè arribin als àrbitres, marcar qui jugarà i qui no, qui hi haurà a les banquetes... El delegat és la figura que fa de vincle entre l'àrbitre i el club. Durant el partit també cal informar tant el club com els col·legiats d'informacions com ara les substitucions, el temps de descompte, aclarir algunes coses que no quedin clares...
Què va fer que decidís acceptar la proposta del Llagostera?
Era una gran oportunitat. Feia divuit anys que em dedicava a l'arbitratge, i va arribar un punt que aquesta tasca no m'oferia el camí que desitjava. El Llagostera m'ha ofert una nova visió del futbol i també de l'arbitratge: un equip des de dins i una gran família com és el Llagostera.
Ha parlat amb el seu antecessor, en César Barrenechea?
A en César el conec de fa temps perquè també havia sigut àrbitre i està molt vinculat amb aquest món. Tot i això, no hem pogut parlar del relleu, ell també està molt ocupat amb el seu nou càrrec i no ens hem pogut trobar.
Una de les funcions del delegat és posar pau quan hi ha protestes a l'àrbitre des de la banqueta. Creu que tindrà feina amb Oriol Alsina?
No. L'Oriol té molta experiència i sap com s'han de tractar els àrbitres. Les vegades que he estat amb ell, tant el tracte amb els àrbitres com amb l'altre equip ha sigut excel·lent. Molts entrenadors haurien d'aprendre d'ell. És normal que en un partit algú es pugui enfadar o que reclami el que considera que és seu, però en aquest cas l'Oriol se centra molt en la seva feina, el seu equip, i considera l'àrbitre un esportista més.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui