divendres, 22 d’abril del 2016

XISCO CAMPOS:“Amb el Llagostera queda una rivalitat atractiva”. Article de Jesus Jordi a @lesportiucat

XISCO CAMPOS  CAPITÀ DEL NÀSTIC

“Amb el Llagostera queda una rivalitat atractiva”

Xisco Campos, que diu que ja es van treure l'espina del 2014 tornant a segona A, preveu un duel molt difícil demà a Palamós

“Passi el que passi, la temporada és molt bona”, afirma

Xisco Campos, fotografiat sobre la gespa del Nou Estadi Foto: JOSÉ CARLOS LEÓN.
1
Hem de viure i disfrutar el present, perquè el que fa l'equip és per valorar-ho. Hem d'aprofitar aquesta possibilitat que tenim
Pocs jugadors poden valorar com es mereix el moment actual del Nàstic com Xisco Campos (Binissalem, 10-03-1982). El capità grana ha viscut a Tarragona el descens a segona B i la dura travessia de tres anys per la categoria de bronze. El retorn a segona A, tal com admet, va permetre a l'equip tarragoní treure's espines, com la de la polèmica eliminatòria d'ascens del 2014 contra el Llagostera, rival dels grana demà a Palamós. Xisco Campos espera un duel complicat i de rivalitat sana en el camí del Nàstic, forjat, segons el mallorquí, en l'esforç, la humilitat i la regularitat, i que té l'ascens com a nou objectiu.
Fa tres partits que el Nàstic no guanya. Cada cop és més difícil?
Això diu molt de la igualtat que hi ha en la competició, qualsevol rival et pot guanyar. Però l'equip demostra que és competitiu, molt regular i que té bons números. Sabem que la igualtat és màxima i que en els últims partits tothom s'hi juga molt, els objectius es veuen més propers, i tot costa més. Tenim clar que hem de sortir al màxim en cada partit, que és el que ens ha portat fins aquí.
La petita ratxa de partits sense guanyar posa més pressió al Nàstic en el duel de Palamós?
No, l'important és que tenim confiança en el que fem, sempre ho fem tot per guanyar i a vegades són els petits detalls els que ens priven d'aconseguir-ho. Hem d'estar tranquils, perquè si mantenim la dinàmica i el bon joc els resultats arribaran.
Esperen un partit dur contra el Llagostera?
Ells s'hi juguen molt, com tots els equips, i sempre és complicat. A més, hi ha una rivalitat competitiva que si es queda al camp és atractiva per a tothom.
Queda lluny ja aquella eliminatòria d'ascens del juny del 2014?
Sí, jo crec que pujant a segona A ens vam treure qualsevol espina que tinguéssim clavada dels anys anteriors. Aconseguint l'ascens s'oblida tota la resta, el record tan bonic tapa les dificultats viscudes. Queda aquesta rivalitat atractiva, que fa que el partit sigui més interessant. A més, sempre que jugues contra un altre equip català té aquest punt de derbi. Això és bo i positiu, sempre que sigui una competitivitat sana i esportiva.
A més, hi haurà ambient, amb molta afició tarragonina...
Estic segur que la gent farà costat a l'equip, tal com està fent cada cop més. Això és d'agrair, estem molt contents amb l'afició i continuarem treballant i donant el màxim perquè disfrutin i continuïn fent-nos costat.
Amb tants partits en la recta final contra rivals directes, els duels contra els equips de baix són més perillosos?
Si ho veus de fora i mires la classificació, et pots enganyar. Cap equip és fàcil, els de baix tampoc. La necessitat fa que surtin més endollats i siguin més perillosos. No hi ha cap equip despenjat, tots tenen potencial. Això fa la categoria bonica i difícil, d'igualtat extrema, de petits detalls. Tots els partits són a vida o mort, sobretot perquè hi ha molts equips implicats en les dues lluites.
Encara que no fos l'objectiu inicial, seria una decepció no disputar almenys la fase d'ascens?
Ho hem de pensar a final de temporada, però de moment és molt bona. Passi el que passi, l'esforç i l'honradesa de l'equip són de deu, i és la base per guanyar. Després depèn de detalls, de si la pilota entra, però l'equip s'ho deixa tot i és el que se li pot demanar.
Quina és la clau de l'èxit?
Estar centrats, entrenar-nos bé. Tant els que participen més com els que no, treballen bé, amb esforç i honradesa. Si hi ha unitat en la feina, en el dia a dia, els resultats arriben, tal com està passant aquests últims anys.
Com es troba en la temporada del retorn a segona A?
Molt content. És el millor moment de la meva carrera futbolística, mai havia estat tan amunt a segona A, i més després d'haver baixat i tornat a pujar. Ho estic intentant disfrutar al màxim des de la humilitat i l'esforç.
Què és el que ha canviat entre el Xisco Campos que va arribar al Nàstic el 2010 i el d'ara?
Moltes coses, tres filles més... [riu] Vaig arribar encara jove en un vestidor amb gent amb molt de recorregut i de seguida t'intentes fixar en ells, perquè arriba el moment en què ets dels veterans i has de saber què has de fer i on estàs. Els més veterans tenim més recorregut, més aprenentatge, i hem d'estirar el grup.
Es fa plantejaments de futur?
Visc al dia. Ara ens hem entrenat i penso a dinar i recuperar-me bé. Hem de viure i disfrutar el present, perquè el que fa l'equip és per valorar-ho. Ho hem d'esprémer al màxim i aprofitar aquesta possibilitat que se'ns ha presentat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui