diumenge, 10 d’abril del 2016

"Tornen a la vida en dos minuts màgics". Article de @educiu a @lesportiucat

Tornen a la vida en dos minuts màgics

El Llagostera es fa fort a Palamós, obté una victòria vital contra el Bilbao Athletic i se'n va a dormir a tres punts de la zona de permanència

El filial basc es va avançar amb una obra d'art d'Aketxe (49'), però els gironins van treure l'orgull i van remuntar en dues jugades gairebé seguides (68' i 70')

Els jugadors del Llagostera, celebrant un gol ahir contra el Bilbao Athletic Foto: J.R/ICONNA.
1
Benja va tornar
a marcar 23 jornades després del seu últim gol amb el Llagostera
El Llagostera no llança la tovallola. El conjunt gironí viu al límit i sense marge d'error des de fa moltes jornades, però ahir va salvar un nou match ball i va deixar molt clar que lluitarà fins al final amb l'esperança de salvar la categoria. Els d'Oriol Alsina van confirmar el bon moment de l'equip a Palamós (tres victòries en els últims cinc partits) i van superar un rival directe com el Bilbao Athletic, el cuer, un triomf treballat que va permetre als blaugrana anar a dormir a tres punts de la permanència, en espera del que faci avui l'Osca –si guanya deixarà els llagosterencs a cinc punts de la salvació–. Va ser un partit emocionant en el qual el filial basc va agafar avantatge amb un golàs d'Aketxe en la segona meitat (49'), una diana que va fer treure l'orgull al Llagostera, que va remuntar gràcies a dos gols en dos minuts màgics obra de Yeray (en pròpia porteria en el 68') i Benja (70') que van tornar a la vida els gironins. La mala noticia va ser la lesió de Fofo, que podria haver-se trencat els lligaments encreuats.
Dos lesions i poc futbol
En els primers minuts els dos equips es van repartir la possessió i les arribades a l'àrea, inclòs un xut marca de la casa de Pitu des del mig del camp que va sortir lleugerament desviat per sobre del travesser. Tot i així ni catalans ni bascos aconseguien crear perill real, fins que a partir de la mitja hora de joc (després que Juanjo, amb un cop al cap, va ser substituït després de reclamar un penal) el Bilbao Athletic va començar a combinar amb fluïdesa i a posar en problemes la defensa llagosterenca. Els extrems Seguín i Guarrotxena i el mitjapunta Aketxe desbordaven cada vegada amb més assiduïtat, però sempre es van trobar un René inspirat. Semblava que ahir no era el dia del Llagostera, i més quan els blaugrana van haver de fer el segon canvi obligat tot just en el minut 35 per la lesió de Fofo. Llavors el conjunt llagosterenc va millorar en el tram final de la primera part, amb ocasions de Pitu i Benja que Remiro va rebutjar providencialment. I d'aquesta manera es va arribar al descans, amb empat a zero i tot obert.
La qualitat d'Aketxe
La segona meitat va començar de la pitjor manera possible per al Llagostera, és a dir, encaixant un gol. Va ser un golàs d'Ager Aketxe, que es va inventar un potent xut des de molt lluny amb la cama esquerra que va entrar per tot l'escaire (49'). Tot i la clatellada els llagosterencs no es van arronsar i tot seguit Jesús Imaz va enviar la pilota al pal en una rematada des de fora l'àrea. La sort no acompanyava els gironins, que van reclamar un altre penal, aquesta vegada sobre Natalio, que l'àrbitre tampoc va assenyalar. Llavors el partit va entrar en una fase de descontrol i de constants anades i vingudes que va provocar diferents contraatacs del Bilbao Athletic, que va perdonar el 0-2 en més d'una ocasió –Villalibre i Seguín en van fallar tres de molt clares–. També la va tenir Aketxe, que va tornar a demostrar la seva qualitat enviant una falta al travesser amb un llançament enverinat i amb efecte.
Dos minuts ho canvien tot
I del possible 0-2 es va passar al 2-1 en només dos minuts, dos gols que van fer esclatar el Palamós Costa Brava. Primer José Carlos, que havia entrat al camp feia poc, va fer un magnífic control dins l'àrea i va provocar, amb la passada de la mort, que Yeray s'introduís la pilota a la seva pròpia porteria (68'). Just després, quan el Bilbao Athletic només havia pogut servir des del mig del camp, Benja va recuperar una pilota a la frontal de l'àrea, va regatejar l'últim defensa basc i va definir a la perfecció amb un xut ras que va superar Remiro (2-1). El davanter marcava el seu tercer gol del curs i de passada es treia l'espina davant de porteria –no marcava des del 18 d'octubre–, mentre que el Llagostera remuntava el partit en un vist i no vist i es carregava de moral. Tot i així als llagosterencs els esperaven uns últims vint minuts de partit exigents per assegurar el triomf, una fita que va començar a agafar forma quan els visitants es van quedar amb un home menys per l'expulsió d'Óscar Gil (83'), que va veure dues targetes grogues pràcticament consecutives.
Al final el Llagostera no va patir excessivament i va sumar tres punts d'or que el mantenen viu en la lluita per la permanència. El pròxim pas serà intentar sumar la primera victòria de la temporada a fora dissabte vinent a Sòria (18 h), un repte que ja no pot esperar més.

BILBAO ATHLETIC: Remiro, Ramalho, Gil, Yeray, Iriondo (Santamaría, 80'), Vesga, Guarrotxena (Córdoba, 72), Unai López (Iturraspe, 89'), Aketxe, Seguín i Villalibre.

LLAGOSTERA: René, Masó, Chus Herrero, Escassi,
Samu de los Reyes, Tébar, Pitu, Ríos (José Carlos, 61'), Fofo (Imaz, 35'), Juanjo (Benja, 27') i Natalio.

MALASTRUGANÇA

En el 35' el Llagostera ja havia fet dos canvis
per les lesions
de Juanjo i Fofo

EL FILIAL NO REMATA

MINUT A MINUT: 7' L'exjugador del Girona Ramalho progressa per la banda dreta i fa una bona centrada, però el porter René s'anticipa i bloca la pilota.
14' Guarrotxena engalta amb el cap una centrada per la banda esquerra que tampoc ocasiona problemes al porter llagosterenc.
15' Pitu prova un xut marca de la casa des del mig del camp que està a punt de sorprendre Remiro. La pilota, però finalment surt per sobre del travesser.
16' Ríos intenta un córner directe que Remiro desvia amb els punys. Pitu agafa el rebot i xuta des de fora l'àrea, però la rematada surt desviada.
23' Després d'una jugada embolicada
el Llagostera reclama penal sobre Juanjo, que ha de ser atès i posteriorment substituït per un cop al cap, però el
col·legiat De la Fuente Ramos no assenyala res. Com a mínim era joc perillós.
26' Aketxe roba la pilota a Masó, regateja Escassi i xuta des de dins de l'àrea, fet que obliga René a lluir-se..
28' Seguín intenta la passada de la mort per la línia de fons i Escassi apareix providencialment per rebutjar el perill.
27' Vesga executa un llançament de banda que connecta amb el cap d'Aketxe, que remata amb el cap i obliga René a fer una altra intervenció de mèrit.
32' Benja entra dins l'àrea però, molt forçat, només té temps de centrar tímidament amb la cama esquerra. Sense problemes per a Remiro.
35' Guarrotxena remata amb la cama dreta, un xut que surt fregant el pal llagosterenc.
42' Remiro fa dues parades providencials, primer a xut de Pitu Comadevall en una falta lateral i després blocant una rematada amb el cap de Benja a la sortida d'un córner.
46' Samu rebutja en última instància una pilota que havia quedat morta dins l'àrea després d'una centrada d'Iriondo.
47' Vesga ho prova des de fora i la seva rematada surt molt alta.
50' 0-1 Aketxe Golàs del mitjapunta, que s'inventa una rematada des de molt lluny amb la cama esquerra que supera René i entra per l'escaire.
52' Imaz remata al pal amb un xut des de fora l'àrea.
53' El Llagostera reclama el segon penal, aquesta vegada sobre Natalio, que l'àrbitre tampoc assenyala.
54' Villalibre xuta tot sol des de dins l'àrea amb la cama esquerra i René rebutja amb els peus.
56' Seguín ho prova des de dins l'àrea i torna a topar amb el porter llagosterenc.
57' Villalibre perdona de nou en no engaltar la passada de la mort.
66' Aketxe torna a demostrar la seva qualitat enviant al travesser una falta directa.
69' 1-1 Yeray (p.p). Juan Carlos fa un magnífic control dins l'àrea, fa la passada de la mort i provoca que Yeray es marqui el gol en pròpia porteria.
71' 2-1 Benja. El davanter s'endú la pilota a la frontal de l'àrea i defineix a la perfecció amb un xut ras.
76' Yeray envia als núvols un rebuig de René, que havia topat amb Villalibre.
78' Córdoba ho prova amb un xut fluix que fa intervenir el porter local.
83' El Bilbao Athletic es queda amb un home menys després de l'expulsió per dues targetes grogues consecutives del central Óscar Gil.
84' Natalio ho intenta amb una vaselina que surt alta.
GOLS: 0-1 (49') Aketxe. 1-1 (68') Yeray, en pròpia porteria. 2-1 (70') Benja.
ÀRBITRE: De la Fuente Ramos, del col·legi de Castella i Lleó. T.G.: Als locals Tébar, Chus Herrero i Masó, i als visitants Unai López, Guarrotxena, Vesga, Ramalho i Jon Ander. T.V.: Per doble targeta groga al visitant Óscar Gil (83').
PÚBLIC: 3.156 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.