dijous, 26 de novembre del 2015

Un llast interminable

Article de @lesportiucat

El Llagostera, com ja li va passar el curs passat, no està tenint sort amb les lesions i en cada jornada ha tingut com a mínim tres baixes

Oriol Alsina espera recuperar Juanto i Chus Herrero, però ja sap que no podrà disposar dels lesionats Emilio i Ruymán, a banda dels sancionats Fran Cruz i Escassi

Escassi, quan va ser retirat en llitera en el partit contra el Valladolid Foto: MANEL LLADÓ.
1
Que el Llagostera hagi acabat el primer terç de lliga (14 jornades) com a penúltim classificat amb només tretze punts s'explica per diversos factors. El primer i principal culpable dels mals llagosterencs és el pobre rendiment que ha ofert l'equip a domicili (el Llagostera és, juntament amb l'Athletic B, el pitjor equip de segona A a camp contrari amb un sol punt), un handicap que s'ha afegit a la poca consistència defensiva (els blaugrana són l'equip més golejat de la categoria amb 23 gols en contra), a la poca pólvora en atac i també al gran nombre de baixes que ha arrossegat l'equip des de principi de temporada.
El Llagostera no està tenint gens de sort amb les lesions, un inconvenient que també va patir el curs passat, el del debut a segona A. Pel que fa a aquesta temporada, el conjunt llagosterenc ha tingut, com a mínim, tres baixes en cada jornada, i és que dels 26 jugadors que conformen la primera plantilla blaugrana qui més qui menys ha tingut problemes físics en alguna ocasió.
El cas més especial és el de Ruymán Hernández, que encara s'està recuperant d'una lesió de lligaments encreuats que va tenir la temporada passada i que el mantindrà apartat dels terrenys de joc fins després de les festes nadalenques (el central canari i Enric Pi, en aquest cas per decisió tècnica, són els únics dos jugadors de la plantilla que encara no han debutat).
Que s'acabi ràpid
“No estem tenint gens de sort amb les lesions, n'hem patit unes quantes. Moltes han estat traumàtiques, que són factors que no pots controlar, mentre que de musculars crec que estem dins de la normalitat. El que també ens ha perjudicat és que moltes vegades s'han ajuntat les lesions en una mateixa posició; quan hem tingut un pivot lesionat al darrere seu n'han vingut un o dos més, i el mateix passa ara amb els centrals. Per sort, la plantilla és llarga i podem suplir les baixes”, explica Eduard Bardera, fisioterapeuta del Llagostera, que tot i així confia que el malefici s'acabarà ben aviat: “Ruymán a banda, si no hi ha cap altre contratemps esperem que la infermeria es buidi entre aquesta setmana i la que ve, així que creuem els dits. Aquest any hem incorporat un treball de prevenció i sembla que de moment funciona, ja que les lesions musculars han disminuït respecte al curs passat, així que el continuarem aplicant”.
A curt termini
El Llagostera rebrà aquest dissabte l'Osca (a les 18 h) en un partit vital entre dos rivals directes en la zona baixa de la taula. Com ja és habitual, el Llagostera tindrà més d'una baixa. Per primera vegada, aquest curs el conjunt dirigit per Oriol Alsina té dos jugadors sancionats, Fran Cruz (cinc grogues) i Alberto Escassi (expulsat la jornada passada al camp del Nàstic per doble amonestació, a la qual el club ha decidit recórrer), a més de diversos jugadors amb problemes físics. Qui segur que no jugarà és Emilio Sánchez, que encara no ha fet net de la contusió que es va fer entrenant.
D'altra banda, Juanto Ortuño i Chus Herrero seran dubte fins a última hora. Tots dos van fer carrera contínua ahir a la pista d'atletisme de l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell i avui podrien començar a integrar-se en la dinàmica de grup. Alsina confia poder-los recuperar per dissabte, especialment Chus, i és que amb les baixes de Ruymán, Fran Cruz i –previsiblement– Escassi, el Llagostera té la posició de central sota mínims. Si Chus no arribés, el cos tècnic hauria de reconvertir un jugador –Tito o Aimar– per acompanyar Jorge a l'eix de la defensa.

LES REACCIONS

J. 1: Llag.-Osasuna (0-2)
3
Ruymán, Jordi López i Eloy Gila.
J. 2: Lugo-Llag. (1-0)
3
Ruymán, Jordi López i Eloy Gila.
J. 3: Llag.-Alavés (3-0)
4
Ruymán, Jordi López, Emilio i Chus.
J. 4: Albacete-Llag. (1-0)
4
Ruymán, Chus, Samu i Chumbi.
J. 5: Llag.-Tenerife (0-2)
4
Ruymán, Samu, Chumbi i René.
J. 6: Girona-Llag. (2-2)
5
Ruymán, Chumbi, René, Emilio i Gila.
J. 7: Llag.-Elx (4-1)
4
Ruymán, René, Emilio i Gila.
J. 8: Mallorca-Llag. (1-0)
5
Ruymán, René, Emilio, Gila i Querol.
J. 9: Llag.-Valladolid (3-1)
4
Ruymán, René, Gila i Querol.
J. 10: Alcorcón-Llag. (6-1)
3
Ruymán, René i Gila.
J. 11: Llag.-Ponfe (0-1)
5
Ruymán, René, Gila, Querol i Imaz.
J. 12: Athletic B-Llag. (2-0)
5
Ruymán, Imaz, Escassi, Chumbi i Juanto.
J. 13: Llag.-Numància (2-1)
3
Ruymán, Imaz i Juanto.
J. 14: Nàstic-Llag. (2-0)
3
Ruymán, Juanto i Emilio.
J. 15: Llag.-Osca (diss, 18h)
?
Ruymán i Emilio (lesionats) i Fran Cruz i Escassi (sancionats). Chus Herrero i Juanto Ortuño estan tocats i seran dubte fins a última hora.

FIX A L'INFERMERIA

El treball de prevenció funciona, les lesions musculars han baixat respecte al curs passat
Eduard Bardera
Fisioterapeuta del llagostera
No estem tenint sort amb les lesions. Moltes han estat traumàtiques, que no ho pots controlar, i també s'han ajuntat en alguna posició

EL QUE FALTAVA

Ruymán està en el tram final de la seva recuperació d'encreuats i no se l'espera fins després de nadal
1ra
Jornada
que el Llagostera té sancionats aquest curs: Fran Cruz (cinc grogues) i Escassi (expulsat al camp del Nàstic)
Darrera actualització ( Dijous, 26 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui