diumenge, 17 d’abril del 2016

"Natalio fa justícia al 92′". Article de Raul Sanz a @elconvocat

El Llagostera treu un bon punt de Los Pajaritos, després de que el Numància s’avancés gràcies a un penal inexistent

Raül Sanz

Raül Sanz

Redactor
Al futbol no sempre guanya el millor, o aquell qui té més ocasions. Són petits detalls, petits instants, els que decanten el marcador d’una o altra banda. Avui a Sòria, Numància i Llagostera s’han enfrontat a la trenta-quatrena jornada de la Liga Adelante. Tot i que als primers minuts semblava que el temps aguantaria, la pluja no ha donat treva als jugadors, i el partit ha estat passat per aigua.
A la primera meitat, el Numància ha dut el pes del partit. No ha gaudit de gaires ocasions, però l’ha tingut controlat en tot moment. Només una aproximació de Pablo Valcarce, amb un xut ras, que ha sortit desviat. El Llagostera només ha gaudit d’un fluix xut de Natalio, després d’una bona desmarcada, que ha aturat sense problemes Munir. Tot i això, ha pogut reclamar un penal per una possible mà de Callens, a la sortida d’una pilota penjada. Poc joc i poca intensitat per part d’ambdós equips, en uns primers quaranta-cinc minuts espessos.
Al segon temps, el Numància ha posat una marxa més, i al Llagostera li ha costat seguir el ritme. Primer Aquino, i després Regalón gairebé sorprenen de cap a René, però el meta ho ha impedit. A partir d’aquí, amb un Numància bolcat, els catalans han sabut aprofitar els espais que deixava la defensa numantina. Després d’una jugada col·lectiva, dins l’àrea, Natalio ha enviat alt un xut. Fins aleshores, havia estat la ocasió més clara dels blaugranes, avui vestint amb la segona equipació.
Uns instants més tard, Pitu, de falta, ha enviat un fort xut que ha passat vora el travesser. Com ja vam avançar a la prèvia, Julio Álvarez és un jugador que et pot crear perill a pilota aturada des de qualsevol zona del camp. En un córner, una gran centrada del centrecampista gairebé l’aprofita Regalón per pujar el primer al marcador, però la rematada ha marxat desviada.
Arribada ja a la mitja hora de la segona meitat, Ímaz ha gaudit d’una de les més clares del partit. Després d’una passada de Benja, el davanter s’ha quedat totalment sol davant del porter, però la seva rematada l’ha aturat Munir. Uns instants més tard, Natalio ha estat àgil, i li ha robat la pilota a Callens quan aquest es disposava a controlar-la. El ‘10’ blaugrana ha arribat fins a línia de fons però la seva centrada no ha obtingut rematador.
A vuit minuts del final, ha arribat la jugada polèmica del matx. David Querol s’ha llançat al terra per tapar una centrada de Mateu, i la pilota li ha impactat a la cara. Sense dubtar ni un moment, l’àrbitre ha decidit xiular penal i Julio Álvarez l’ha transformat. En aquell moment els aficionats del Llagostera han patit un déjà vu del que porten vivint durant tota la temporada. Un setmana més, una errada arbitral llançava a les escombraries la feina de tot el partit.
Tot i aquesta polèmica jugada, els homes d’Oriol Alsina no han baixat els braços i han seguit intentant buscar l’empat. A la última jugada del partit, després d’una falta lateral botada per Pitu, Benja la deixava de cap, morta, perquè Natalio –ex-numantí– pugés l’empat al marcador. L’àrbitre xiulava el final tot just després d’aquesta acció i els dos equips firmaven l’empat.
Oriol Alsina, la plantilla i els aficionats del Llagostera, marxen de Sòria, indignats. Amb una impotència que ja estan acostumats a experimentar. No és la primera vegada que els de la Costa-Brava perden punts per un error arbitral. El mateix Alsina, deia a la roda de premsa:

‘‘El penal d’avui és de jutjat de guàrdia’’

Amb aquest resultat, el Llagostera suma un punt important a fora de casa i cada cop es més a prop de la desitjada permanència. Marxa amb el regust d’haver merescut més però encara queden 8 partits. Vuit finals on els homes d’Oriol Alsina ho han de donar tot perquè puguem seguir gaudint del Llagostera la temporada vinent a aquesta categoria. Els sorians, amb l’empat –el 16è de la temporada– es manté en zona de ningú: lluny tant dels descens, com del playoff.
FITXA DEL PARTIT
CD Numància: Munir, Medina, Regalón, Callens, Valcarce, Pedraza (Nacho, 65’), Gaztañaga, Mateu, J.Álvarez, Pablo Valcarce (Dalmau, 76’), Aquino (Alex, 66’).
UE Llagostera: René, Aimar (D.Querol, 45’), Escassi, Hererro, Cruz, Tébar, Pitu, Ímaz, Juanjo (Benja, 66’), Oriol (José Carlos,72’), Natalio.
Gols: 1-0 (J.Álvarez, 83’); 1-1 (Natalio, 90+2’).
Targetes: Medina i Aquino per part del Numància; Natalio per part del Llagostera.
Estadi: Los Pajaritos.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui