diumenge, 17 d’abril del 2016

"Dos mals prou coneguts per no enlairar-se". Article de @educiu a @lesportiucat

Dos mals prou coneguts per no enlairar-se

El Llagostera torna a quedar perjudicat per les nombroses ocasions fallades i un penal inexistent que gairebé el condemna al camp del Numància

Natalio, que anteriorment havia fallat tres gols cantats, iguala amb golàs ‘in extremis' (92') la diana de Julio Álvarez des dels onze metres (84')

Natalio en una acció del duel disputat a Los Pajaritos Foto: AGENCIA LOF.
1
El Llagostera continua sense guanyar fora de casa (3 punts de 54 possibles)
Ahir tampoc va poder ser i el Llagostera encara no sap què és guanyar a fora aquesta temporada (3 punts de 54 possibles) després d'empatar al camp del Numància en un partit que va tenir de tot (1-1). El conjunt llagosterenc va tornar a patir dos dels grans handicaps de l'equip aquest curs a camp contrari, la falta de punteria i un arbitratge perjudicial, dos aspectes que van tenir una incidència determinant a Los Pajaritos. Els gironins van merèixer guanyar el partit, però es van fer un tip de fallar ocasions clamoroses abans que el col·legiat s'inventés un penal per mans de Querol –va tocar la pilota amb el cap– que Julio Álvarez va transformar (84'). I encara sort que Natalio, que anteriorment havia fallat tres un contra un, ho va mig arreglar en l'últim instant amb un golàs contra el seuexequip (92'). Al final el Llagostera va sumar un empat que intentarà fer bo la setmana vinent contra el Nàstic a Palamós, però la sensació és que ahir els d'Oriol Alsina van deixar escapar una oportunitat d'or a Sòria en la lluita per la salvació.
Un primer temps avorrit
El Llagostera va sortir al camp disposat a tenir el control de la pilota i ho va aconseguir en els primers minuts. El joc era fluid i els jugadors llagosterencs arribaven amb assiduïtat a la porteria defensada per Munir, però sense tenir ocasions clares de gol, tret d'un xut tímid d'Imaz només de començar. El Numància, per la seva part, apostava més pels contraatacs i la qualitat individual de Julio Álvarez, que no va tardar a inquietar els gironins en les accions a pilota aturada, mentre que Marc Mateu va tenir l'1-0 a les seves botes quan René li va regalar un pilota que l'extrem no va saber aprofitar amb una vaselina que va sortir alta. El duel anava avançant i l'empenta inicial del Llagostera es va anar diluint a poc a poc, amb el Numància que cada vegada es trobava més còmode damunt del camp i combinava a pler. Els papers s'havien capgirat en un vist i no vist, els locals eren els dominadors de la situació però tampoc aconseguien mossegar, mentre que els llagosterencs les veien venir i abusaven massa de les passades llargues cap a Juanjo i Natalio, massa sols al davant.
Entre uns i altres van provocar els primers xiulets de l'afició de Los Pajaritos, que a més d'haver d'aguantar un clima fred i una pluja intermitent estava veient un partit d'allò més ensopit entre dos equips intensos però que de bon futbol en practicaven ben poc. Tot i així just abans del descans Natalio, que ahir va tornar per primera vegada a Los Pajaritos com a rival, va disposar de la millor ocasió de la primera meitat. El davanter va rebre una bona passada de Pitu i la va engaltar amb intenció des de dins l'àrea, però es va trobar amb una gran intervenció de Munir. I així es va arribar al descans, amb empat a zero i tot obert amb vista a la segona meitat. El Llagostera no havia patit en excés en els primers quaranta-cinc minuts, però tampoc havia mostrat l'ambició en atac d'un equip que és penúltim i que està amb l'aigua al coll.
Natalio i Figueroa Vázquez
En el descans el Llagostera va fer el primer canvi donant entrada a David Querol, que va substituir Aimar al lateral dret tot buscant més profunditat. Tot i així va ser el Numància qui primer va arribar a l'àrea rival amb tres rematades pràcticament consecutives d'Aquino (2) i Regalón, que va tenir a tocar l'1-0 amb una rematada de cap a la sortida d'un córner que va rebutjar providencialment René. Mentrestant el Llagostera va passar d'estar aculat al seu camp a tenir una gran ocasió, altra vegada mitjançant Natalio, que va tornar a fallar tot sol davant del porter.
Llavors el partit va entrar en una fase avorrida que va anar acompanyada de més xiulets de l'afició numantina, al mateix temps que Benja substituïa Juanjo en l'atac llagosterenc. Poc després Natalio va fallar la seva tercera ocasió clamorosa quan va enviar als núvols un un contra un amb Munir. I de Natalio a Imaz, que va voler calcar el seu company i també va fallar tot sol. Desesperant. El Llagostera havia fet un pas endavant i arriscava en atac, arribava a l'àrea rival amb valentia –José Carlos ja era al camp– però li tornava a faltar el gol, com gairebé sempre a fora, mentre que el Numància semblava conformar-se amb l'empat a zero a mesura que passaven els minuts –els de Jagoba Arrasate estan còmodament instal·lats a mitja taula.
I quan el partit semblava que acabaria amb empat a zero l'àrbitre es va inventar un penal per mans de Querol, que només va posar la cara en la centrada de Nach, i Julio Álvarez no va perdonar. Encara quedaven uns minuts i el Llagostera, enmig del diluvi que va començar a caure a Los Pajaritos, va treure l'orgull i va empatar en el temps afegit. Va ser Natalio, ahir el gran protagonista del partit, que es va rescabalar de les ocasions fallades fent un golàs per l'escaire que no va voler celebrar excessivament. Al final 1-1, un resultat que no deixa satisfets els llagosterencs però que els manté en vida per als últims vuit partits.

LLAGOSTERA: René, Aimar (Querol, 45'), Álex Cruz, Chus Herrero, Escassi,
Marcos Tébar, Pitu, Edu Oriol (José Carlos, 72'),
Jesús Imaz, Juanjo Expósito (Benja, 66') i Natalio.

NUMÀNCIA: Munir, Unai Medina, Regalón, Callens, Luis Valcarce, Gaztañaga, Pedraza (Nacho, 63'), Pablo Valcarce (Dalmau, 76'), Julio Álvarez, Marc Mateu i Aquino (Álex Alegría, 66').

BON COMENÇAMENT

El Llagostera va tenir la possessió en l'inici, però sense generar perill real
MINUT A MINUT:
1' En la primera jugada del partit Jesús Imaz es troba una pilota morta a la frontal de l'àrea, però el seu xut surt desviat per damunt del travesser.
3' Pablo Valcarce engalta un xut des de dins l'àrea a la sortida d'un córner que se'n va fora.
5' Julio Álvarez ho prova de falta amb una rematada amb rosca que surt fora.
8' René s'equivoca en un rebuig i regala la pilota a Mateu, que intenta una vaselina que no entra per molt poc.
13' El Llagostera reclama penal per mans dins l'àrea, però l'àrbitre decideix no assenyalar res.
13' Pitu ho prova amb un xut llunyà que s'estavella en la defensa numantina i que acaba atrapant el porter Munir.
18' Callens no aconsegueix impactar un córner servit per Julio Álvarez que hauria significat l'1-0 per al Numància.
25' Marc Mateu ho intenta des de molt lluny amb la cama dreta, sense cap problema per a René.
27' Julio Álvarez assisteix Pablo Valcarce, que remata ras a la dreta de la porteria llagosterenca.
39' Mateu desborda per la banda dreta, però la seva centrada surt defectuosa.
43' Unai Medina progressa per la banda dreta i intenta la passada de la mort, fet que provoca la intervenció de René, molt atent.
44' Natalio rep una passada de Pitu, l'engalta dins l'àrea i fa lluir-se Munir.
47' Aquino remata amb el cap una bona centrada però la pilota surt per damunt del travesser.
51' Regalón és a punt de marcar l'1-0 amb una rematada de cap a la sortida d'un corner, però René ho evita amb una gran aturada.
52' Aquina, altra vegada de cap, remata dins l'àrea llagosterenca, però continua amb la punteria desafinada.
57' Natalio torna a disposar d'una bona ocasió, però torna a errar tot sol contra el porter.
59' Pitu executa una falta directa amb la cama esquerra, però el seu xut surt fregant el travesser.
63' Regalón torna a superar la defensa llagosterenca a la sortida d'un córner, però la seva rematada surt alta.
66' Acció calcada a l'anterior, amb Regalón rematant de cap una pilota que surt fora.
70' Natalio torna a fallar una acció clamorosa en un un contra un amb el porter.
75' Ara és Imaz qui falla tot sol davant Munir, enviant la pilota als peus del porter.
83' Penal del Llagostera per mans de Querol dins l'àrea. En la repetició es veu com Querol toca la pilota amb la cara.
84' 1-0 Julio Álvarez no falla des dels onze metres.
92' 1-1 Natalio es rescabala de les anteriors ocasions fallades i marca un golàs que suposa el definitiu 1-1.
GOLS: 1-0 (84') Julio Álvarez, de penal. 1-1 (92') Natalio.
ÀRBITRE: Figueroa Vázquez, del col·legi andalús. T.G.: Als locals Aquino i Unai Medina i als visitants Querol i Natalio. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 2.531 espectadors a l'estadi de Los Pajaritos.

LA PRIMERA PART

El Numància va ser qui més va xutar, però Los Pajaritos va xiular el seu equip

PERDONA

Natalio va fregar el 0-1 just abans del descans amb un xut que va fer lluir-se Munir

TOT IGUAL

En la represa els gironins van seguir fallant ocasions clares, com tres
un contra un

NO ÉS EL PRIMER COP

L'àrbitre va indicar mans a Querol
–la va tocar amb el cap– i Álvarez no va perdonar (84')
Natalio es va rescabalar de les ocasions fallades amb un golàs per l'escaire (92')