dijous, 17 de novembre del 2016

"El descens, difícil de pair ". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

El descens, difícil de pair

2a divisió B. En els últims deu cursos només sis equips han tornat a 2a A l'any següent de baixar. El Llagostera no hi renuncia, tot i ser conscient de la dificultat

Un descens sol ser un drama per a la gran majoria de clubs, tant des del punt de vista esportiu com econòmic, institucional, etc., un maldecap que s'accentua quan el descens es produeix des del futbol professional, és a dir, de segona A cap avall. Pel que fa al tema purament esportiu, els equips que baixen de segona A saben que recuperar la categoria l'any següent és molt complicat. De fet, només cal donar una ullada a les estadístiques de les últimes deu temporades per veure com n'és de difícil el repte, i és que només sis equips van recuperar la categoria de plata en una sola temporada. Fins i tot n'hi va haver tres que van tornar a baixar (en el cas del Xerez ho va fer de tercera divisió, ja que prèviament va viure un descens administratiu).
Plantilles dissenyades pràcticament des de zero, falta d'adaptació a la nova categoria, igualtat extrema en la competició, dificultats econòmiques..., són molts els handicaps que es troben els equips que baixen a segona B, tal com reconeix Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, aquesta temporada l'únic representant gironí en la categoria de bronze. “Pujar de segona B a segona A és molt complicat. No n'hi ha prou de quedar primer, després has de jugar un play-off d'ascens d'una dificultat extrema. Ara mateix en el nostre grup hi pot haver 14 o 15 equips que poden jugar tranquil·lament la promoció, perquè no hi ha gaire diferència entre els uns i els altres, i això demostra la dificultat de tot plegat”, explica Alsina, que valora com està vivint el seu equip aquesta situació. “Crec que hauríem de tenir més punts [el Llagostera és desè amb 18 punts], en moltes jornades que havíem de guanyar no ho vam fer i per això estem més a prop del descens que no pas del play-off. Estem creixent, tot i que encara podem fer-ho molt més, i també esperem tenir més sort amb les lesions, ja que fins ara tampoc ens han deixat mostrar tot el nostre potencial. Sabem que la competició és molt dura i tot costa molt, però després del descens teníem clar que volíem fer un projecte a dos o tres anys de vista, tot i que no renunciem a res. En aquesta lliga si guanyes dos partits seguits et pots situar en zona de play-off, i si els perds pots entrar en descens, la línia entre la victòria i la derrota és molt fina.”

LES REACCIONS

Pujar de 2a B a 2a A és molt complicat. No n'hi ha prou de quedar primer, després has de jugar un ‘play-off' d'una dificultat extrema

ELS HANDICAPS

Hauríem de tenir més punts, però estem creixent i encara podem fer-ho molt més
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Plantilles molt noves, falta d'adaptació a la nova categoria, igualtat extrema en la competició...

Diego i Pol Calvet, amb el grup

El Llagostera va fer ahir un entrenament al municipal llagosterenc amb la mirada posada en el pròxim partit al camp del cuer, l'Eldenc (diumenge a les 17 h). Pel que fa a la infermeria, a poc a poc el conjunt llagosterenc va rebent bones notícies. Si la setmana passada Oriol Alsina ja va poder disposar de Rodri, Vivi i Nando Quesada, tot indica que per a aquest cap de setmana ja estaran a punt Pol Calvet i Diego Jiménez, que ja han fet net dels seus respectius problemes físics. Qui encara haurà d'esperar una mica més és Rafa Jordà; tot i fer passes endavant el club no vol forçar la seva reaparició, que podria produir-se la setmana vinent contra el Badalona al Palamós-Costa Brava.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui