dimarts, 25 d’agost del 2015

Dues zones regenerades

Article de l'Esportiu / per Joel Sebastian

Les principals novetats. Les posicions en l'eix central de la defensa i la punta d'atac del Llagostera en el partit inaugural contra l'Osasuna van estar formades per quatre dels jugadors nouvinguts aquest estiu

Chumbi intenta contactar amb l'esfèrica en una acció del partit contra l'Osasuna Foto: LLUÍS SERRAT.

El Llagostera va caure derrotat en la primera jornada del campionat de lliga contra un Osasuna que va evidenciar més rodatge i millor preparació física que els llagosterencs. Reconegut pels mateixos jugadors i cos tècnic del conjunt gironí, els navarresos van merèixer el triomf en un matx en què van quedar al descobert mancances dels d'Oriol Alsina, que tenen feina i marge de millora per rectificar i tornar a mostrar una versió més sòlida en cada una de les àrees. Pel que fa a les novetats que va aplicar l'entrenador i director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, en l'onze inicial, dues de les línies més importants per a qualsevol equip, l'eix central de la defensa i la punta d'atac van experimentar canvis significatius respecte a la temporada anterior, la primera a segona A. Alberto Escassi i Chus Herrero van formar parella a l'eix i van evidenciar falta de rodatge en aquesta posició. Els atacants de l'Osasuna van fer anar de bòlit els defensors llagosterencs, i és que, si bé Alberto Escassi ha jugat tota la pretemporada en aquesta posició, el malagueny ha exercit habitualment en la seva carrera com a migcampista defensiu. Tot i que sembla que la demarcació de central és l'assignada a Escassi, el jugador necessitarà un període d'adaptació per habituar-se als mecanismes defensius de la posició. La parella de l'andalús contra l'Osasuna, Chus Herrero, també va evidenciar falta de rodatge en competició. L'aragonès ha disputat 28 enfrontaments en les darreres dues temporades i, tot i que la seva experiència l'ajuda en molts aspectes del joc, la completa posada al punt és més costosa.
La davantera, nova
Les dues posicions d'atac en l'esquema tàctic 4-4-2 proposat per Alsina també van ser ocupades per dos futbolistes nouvinguts aquest estiu al club llagosterenc. Chumbi, lleugerament més endarrerit, i Benja Martínez van ser els escollits en les demarcacions ofensives. Chumbi va haver de barallar-se amb els defensors navarresos, que, tot i ser físicament més potents que ell, van suar per guanyar-li pilotes aèries. El murcià no va generar ocasions de gol en els 64 minuts que va jugar, però va aportar uns intangibles que seran agraïts en el joc del Llagostera. Pel que fa a Benja, l'atacant va disputar els 90 minuts del matx inaugural contra l'Osasuna. Sobretot en la primera meitat, el català va tenir alguna ocasió per inaugurar el marcador del seu equip –la més clara va ser un xut que es va estavellar al travesser–. Benja va anar de més a menys, i és que les energies es van anar apagant a còpia de pressió i lluita sobre la parella de centrals rivals. El de Sant Cugat va disputar tot just el tercer partit complet des que es va lesionar defensant la samarreta del Girona, el 24 de febrer del 2013, però, tot i haver demostrat que la greu lesió que es va fer al genoll està oblidada, la millor versió apareixerà amb el temps i amb l'acumulació de minuts en la competició.
Les úniques posicions de la columna vertebral de l'equip que no van variar respecte al curs passat van ser la porteria, amb René Román com a titular indiscutible, i el doble pivot, que va estar format per Tito Ortiz i Pitu Comadevall. Precisament en aquesta demarcació el joc llagosterenc va tenir una millora significativa amb l'entrada d'Emilio Sánchez, que va demostrar galons i va oxigenar una zona que, abans de la seva entrada –va substituir Pitu en el minut 57–, havia passat desapercebuda a conseqüència de l'abús del joc directe i les pilotades.

EMILIO SÁNCHEZ

El migcampista també va debutar en partit oficial i va oferir molt bon rendiment

‘MOSQUITO'

Ja amb el resultat en contra va córrer i barallar-se amb els defensors, però sense gaire sort

MÉS TREBALL

L'equip dirigit per Oriol Alsina va evidenciar una manca de rodatge respecte al rival

OPTIMISME

El Llagostera va tenir un inici de matx bo, però no va materialitzar les ocasions de gol

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui