dissabte, 7 de novembre del 2015

Dels camps de sorra a la Catedral

Article de @lesportiucat

El Llagostera visitarà dilluns que ve un estadi que tot i ser de nova construcció continua tenint una mística molt gran en el món del futbol

En grans estadis, el Llagostera hi sol fer bones actuacions

Una panorámica de San Mamés Foto: L'ESPORTIU.
1 2 3 4
Fa una dècada, el Llagostera estava a punt d'afrontar un duel al seu terreny de joc contra el Tordera en l'extingida primera regional. L'equip que ja dirigia Oriol Alsina va superar clarament l'equip del Maresme per 3-1, amb gols d'Alberto, Fàbregas i Pablo, segons explicava la crònica que firmava Quim Carbó en aquest mateix diari. El Llagostera confirmava d'aquella manera un gran inici de curs, en què després de vuit jornades, els blaugrana no havien perdut cap partit. Aquells tres punts es van sumar sobre la sorra del municipal llagosterenc, una superfície que no es va substituir fins al 2008. Així doncs, en un període de deu anys el Llagostera ha passat de jugar en camps de sorra en les categories regionals a poder-ho fer, aquest dilluns, en un dels terrenys de joc amb més màgia i mística del futbol estatal com és San Mamés, escollit recentment com a millor estadi del món en els premis World Architecture Festival de Singapur.
Cremant etapes
La temporada 2005/06 el Llagostera va disputar la primera regional, en què els desplaçaments més destacats van ser a ciutats com ara Olot i Lloret o a terrenys de joc com ara el de l'Amer i l'Anglès per la bona trajectòria dels rivals. Amb l'ascens meteòric de categories, el club dirigit des de la banqueta per Oriol Alsina ha anat cremant etapes a diferents nivells: en primer lloc debutant en estadis de poblacions importants de la demarcació gironina com podien ser el del Guíxols o el del Peralada entre d'altres, i més tard, presentant-se en estadis destacats del futbol català. En l'etapa a tercera i 2a divisió B, el Llagostera ha conegut terrenys de joc com ara el Nou Sardenya (Europa), el municipal de Manlleu i l'estadi del Palamós, que recentment també s'ha convertit en la seva casa. En la categoria de bronze del futbol estatal, la dimensió dels escenaris també va créixer, i entre els que van poder trepitjar cal destacar noms com ara El Collao d'Alcoi, el Camp d'Esports de Lleida, el Nou Estadi de Tarragona i diverses ciutats esportives d'equips de primera divisió.
Una estrena de primera
Tot i jugar en camps amb història o fins i tot amb passat a primera divisió, el primer gran escenari que va trepitjar el Llagostera va ser Mestalla, en la tornada de l'eliminatòria de copa que es va jugar el novembre del 2012. Semblava que el club gironí havia tocat sostre jugant en un escenari de Champions, però els blaugrana van continuar fent història i trepitjant camps de primer nivell.
En l'aspecte competitiu, un dels estadis que quedaran marcats en la història del Llagostera és El Sardinero. Malgrat jugar-s'hi l'ascens a 2a divisió A, en la visita a terres càntabres va quedar ben demostrat el passat de primera divisió tant del Racing de Santander com de la seva afició, que va omplir amb més de 21.000 espectadors el feu verd i blanc rememorant les millors nits d'aquest terreny de joc.
Hi treuen profit
La temporada passada, en què el Llagostera va debutar en la 2a divisió A, la competició estava plena de clubs històrics del futbol estatal, i la petita entitat de la Costa Brava va poder visitar un munt d'estadis de primer nivell amb l'objectiu de competir-hi i sumar-hi punts. Més enllà de les primeres jornades, en què la imatge no va ser bona ni a Las Palmas ni al camp del Recreativo –l'equip de Huelva és el més antic de l'Estat–, el rendiment del conjunt llagosterenc en grans escenaris va ser molt positiu. La primera gran actuació en un camp de gran envergadura es va produir a El Molinón contra un Sporting de Gijón que aleshores encara no coneixia la victòria. Els de Carrillo i Alsina hi van sumar un punt de molt mèrit, després d'un empat a zero.
Els partits per recordar, però, es van produir en la gran segona volta del Llagostera. A El Sadar (0-1), el club blaugrana va començar el seu idil·li amb els terrenys de joc de més nivell en la lliga, una col·lecció que es va ampliar a La Romareda de Saragossa (2-2), Son Moix de Mallorca (0-1) i El Sardinero de Santander (0-2). Una de les tardes que més es recordaran, però, és la del 2 de maig al Benito Villamarín contra el Betis, en un escenari en què el Llagostera va aconseguir esgarrapar un punt (2-2) contra tot pronòstic.

LA LLISTA S'AMPLIA

L'equip ja ha jugat en grans escenaris, com ara El Molinón, Son Moix i El Sadar

EVOLUCIÓ

El Llagostera fa pocs anys jugava en un camp de sorra i dilluns ho farà a San Mamés

La plantilla, amb la motivació al màxim

El Llagostera afrontarà el sisè desplaçament del curs amb l'objectiu d'assolir el primer triomf a domicili, i el que sembla clar és que l'escenari ajudarà força perquè la motivació sigui ben alta: “Guanyar a fora és la nostra assignatura pendent, i ara visitem un camp on tots els futbolistes volen jugar. És un dels millors estadis d'Europa. Hem tret bons resultats en bons camps i ho volem repetir”, va explicar Benja. En la valoració també hi coincideix Chus Herrero: “És un gran camp, molt nou, i serà una passada jugar-hi”. I Emilio hi afegeix: “Jugant a San Mamés es donen tots els condicionants per il·lusionar-se i motivar-se. Segur que ganes de fer un bon partit no en faltaran.” El nou San Mamés, a pocs metres d'on hi havia el vell, va ser inaugurat a l'inici del curs 2013/14. Al nou estadi s'hi mantenen tradicions com ara oferir un ram de flors al bust de Rafael Moreno Pichichi el primer cop que s'hi juga. El Llagostera, però, no farà aquesta ofrena ja que només la fan els equips que visiten l'estadi per jugar contra la primera plantilla.
Darrera actualització ( Dissabte, 7 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui