dissabte, 17 d’octubre del 2015

De Mestalla a Riazor

Article de @lesportiucat

El rival ·

El Llagostera jugarà contra el Deportivo de la Corunya l'eliminatòria dels setzens de final de copa

L'anada serà a casa el 2 de desembre, i la tornada el dia 16 a Riazor, un dels grans estadis del futbol estatal

Una panoràmica de Riazor, a on el Llagostera hi jugarà aquest desembre Foto: L.V.G.
1
Sense tantes càmeres ni tant desplegament mediàtic com fa tres anys, quan el petit club jugava a segona B, però amb la mateixa il·lusió i motivació per trobar-se amb un equip de primera divisió. El Llagostera va saber ahir al migdia, quan tot just acabava d'arribar de Saragossa, que el seu camí en els setzens de final de la copa del Rei passa per la Corunya i pel Deportivo. De Mestalla, on el club de la Costa Brava es va donar a conèixer al gran públic, a Riazor. I és que, si bé és cert que el conjunt gallec no passa el millor moment de la història –el Superdépor va triomfar a principi dels noranta i l'Eurodépor va plantar cara a tot el continent tot just canviar de segle–, l'equip que dirigeix l'exfutbolista Víctor Sánchez del Amo era un dels rivals que feien més il·lusió a la plantilla llagosterenca. “De tots els candidats, era un dels que ens agradaven més. Per al Llagostera és un orgull jugar contra un històric de primera divisió, rebre'l a casa i jugar a Riazor. És un gran club amb una gran ciutat al darrere. Serà una gran oportunitat per continuar creixent des del punt de vista esportiu i també social”, va analitzar Alsina, conscient que el Deportivo és un dels clubs amb més temporades en la màxima categoria del futbol estatal, amb 43 participacions.
Fa tres cursos, quan el Llagostera també va assolir els setzens de final de la competició, el València va encarrilar el passi a quarts en una plujosa jornada de finals d'octubre. Els gols dels valencianistes Jonás i Valdez van ser un càstig massa dur per a un equip que va plantar cara i fins i tot va fallar un penal. En la tornada, jugada a Mestalla, el conjunt blaugrana va tornar a oferir una bona imatge, però l'únic premi que es va poder emportar va ser el fet de marcar un gol en un estadi de primera (3-1).
En aquesta ocasió, i amb l'equip militant en el futbol professional, el Llagostera intentarà fer-la grossa contra el Deportivo. “Contra el València també volíem passar, però es va imposar la lògica i ens van eliminar. Ara ho tornarem a intentar, serà complicat però en futbol pot passar tot, i més si hi ha el Llagostera pel mig”, comenta Oriol Alsina.
Al calaix, de moment
La plantilla llagosterenca va rebre amb eufòria la notícia que s'haurien d'enfrontar al Deportivo, però el tècnic, Oriol Alsina, és conscient de quina és la prioritat immediata de l'equip. “Durant el viatge i en l'entrenament de després hi havia un gran ambient. Això és positiu, però hem de girar full ràpidament, ser conscients que la copa no la juguem fins d'aquí a més d'un mes i centrar-nos en la lliga i en el Valladolid”, va remarcar el tècnic, que espera que el desgast de dijous i la falta d'entrenament durant la setmana no passin factura a un conjunt llagosterenc que necessita punts en la lliga per sortir de la zona baixa. De fet, en els cursos en què s'han combinat diverses eliminatòries de copa amb la lliga –en les temporades 2011/12, 2012/13 i enguany– sempre ha costat arrencar en la competició de lliga, un fet que el preparador de l'equip de la Costa Brava espera que no es produeixi aquest curs, en què disposa d'una plantilla llarga.
Una reacció ben freda
Ahir també va comparèixer el tècnic dels gallecs, Víctor Sánchez del Amo, que va ser força concís a l'hora de valorar l'emparellament amb el Llagostera. “Hem posat nom al pròxim rival de la copa però ni hi penso, ja que fins al desembre no ens trobarem i pel mig tenim molts partits importants”, va explicar el tècnic, que està preparant el duel de demà contra l'Athletic de Bilbao.
El que sí que va comentar Sánchez del Amo és que intenta seguir de ben a prop la categoria de plata del futbol estatal, i en concret el Lugo, un dels rivals que ja s'han enfrontat al Llagostera en aquest inici de curs: “Milla és un bon amic, i el dia que el Llagostera els va visitar vaig veure el partit. És l'única referència que tinc.” En la plantilla destaquen tres jugadors catalans: Fernando Navarro, Lopo i Oriol Riera.

ELS PROTAGONISTES

De tots els rivals, era un dels que ens agradaven més. Per al Llagostera és un orgull jugar contra un històric de la primera divisió
Hem posat nom al rival dels setzens però falta molt per jugar-hi i encara no hi pensem
Víctor Sánchez del Amo
entrenador del deportivo
Intentarem passar. Serà difícil però en el futbol tot pot passar, i més si hi ha el Llagostera pel mig
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Dissabte, 17 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui