dissabte, 13 d’agost del 2016

"Una nit qualsevol d'estiu". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Una nit qualsevol d'estiu

El Girona guanya el Llagostera en un duel típic de pretemporada, pla i, per moments, avorrit

Una bona jugada entre Portu i Herrera va ser suficient per decantar la balança en el penúltim test abans de l'inici de lliga

Cristian Herrera, autor de l'únic gol del partit, pressionat per Mainau en el partit d'ahir Foto: JOAN SABATER.
1
El Girona va vèncer per la mínima el Llagostera en el penúltim test amistós dels dos equips (0-1). Un solitari gol de Christian Herrera, que va resoldre de meravella una excel·lent assistència de Portu (59') va ser suficient per a l'equip dirigit de Pablo Machín per sumar la segona victòria en la pretemporada, les dues consecutives.
Els equips que van disposar sobre el terreny de joc els dos entrenadors va ser una declaració d'intencions d'altura per a l'inici del duel. Competitius i amb jugadors íntegrament del primer equip –al Llagostera només un futbolista del filial, Mainau, va sortir des de l'inici– la intensitat i el ritme de l'enfrontament va ser elevat. El Girona va dominar en els primers compassos, amb molta possessió de pilota i combinant sense parar, els futbolistes dirigits per Pablo Machín van tenir les primeres aproximacions, sobretot, per la banda dreta. Cifu era el que més desequilibri creava, i és que, en perfecta sintonia amb Portu, va trenar jugades de perill. L'exjugador de l'Albacete va disposar d'un un per un en el minut 12, però, lent, va perdre l'esfèrica quan es disposava a xutar. Sandaza i Christian Herrera van intentar fer mal a la parella de centrals del Llagostera formada per Rodri i Diego, que, ben plantats, no es van ni immutar per cap de les arribades.
El Llagostera ho tenia clar. L'ordre tàctic i el replegament contra els atacs del Girona era la màxima prioritat. Això i intentar aprofitar alguna passada a l'espai cap als homes més avançats era la fórmula triada per Oriol Alsina. L'ocasió més clara per als llagosterencs va arribar en el minut 25, quan una gran passada de Rubén Martínez va deixar sol Marc Fernández. Potser incrèdul, pel fet d'encarar sense oposició René, l'extrem es va adormir i Juanpe li va pispar la pilota i va refusar i allunyar el perill.
La intensitat del matx va anar decreixent, però el Girona, per insistència i gràcies al joc constant en camp rival, va tornar a disposar d'ocasions de gol. Les més clares, a les botes de Sandaza, que en el 36 va enviar a fora una rematada després d'una passada de Portu, i també a través d'un xut sec i fort de Coris, després d'una deixada de Christian Herrera (42'). Entre les dues ocasions, Machín es va veure obligat a fer el primer i únic canvi per la lesió de Kiko Olivas, que va rebre una entrada d'un rival que li va regirar el turmell.
La segona part va continuar amb la mateixa tònica. El Girona menjava terreny al Llagostera i les aproximacions queien pel seu propi pes. Sandaza ho va intentar dues vegades amb dos xuts des de la frontal, però la punteria del davanter de Toledo ahir estava esbiaixada.
Quan més pla era el joc i menys aproximacions hi havia, Portu va tornar a mostrar la seva qualitat després de conduir l'esfèrica a tres quarts de camp i assistir a la perfecció Christian Herrera, que va definir al pal curt davant la sortida del porter Jose Moragón (59').
Amb el gol blanc-i-vermell, l'ambient i la intensitat es van anar apagant exponencialment amb el pas dels minuts. El cansament va pesar a les cames dels jugadors del Girona, que van patir per evitar el joc més profund del Llagostera. Els d'Alsina van disposar d'alguna aproximació, però en cap moment van inquietar gaire la porteria defensada per René Román, que, això sí, va posar la mà de rigor per aturar una pilota que gairebé empata el partit.

GIRONA: René Román, Ramalho, Kiko Olivas (Alcalá, 39'), Juanpe, Cifu, Sebas Coris, Alcaraz, Granell, Portu, Christian Herrera i Fran Sandaza.

LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Rodri, Diego (Eloi Zamorano, 81'), Mainau (Barnils, 45'), Jordi Masó, Marc Martínez (Gelmà, 81'), Colorado (Soufiane, 72'), Marc Fernández (Robert Simón, 45'), Rubén Martínez (Pablo Sánchez, 63') i Rafa Jordà (Carlos Cano, 72').

EL JOC PER BANDES

Cifu i Coris van poder arribar fins a la línia de fons diverses vegades en la primera part

LA MALA NOTÍCIA

Kiko Olivas, que va rebre una entrada al turmell, va marxar lesionat en el minut 39

PORTU, ASSISTENT

Incansable a la mitja punta va assistir molt bé Herrera, que va establir el 0-1

SENSE FEINA

René va haver d'intervenir poc en el partit que va suposar el seu retorn a Palamós
GOLS: 0-1 (59') Christian Herrera.
ÀRBITRE: Fernández Pérez.T.G.: als locals Masó (36') i Simón (65'); als visitants Alcaraz (52') i Cifu (65') T.V.: cap.
PÚBLIC: 900 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.