dimecres, 18 de novembre del 2015

El Llagostera, la creu del Nàstic

Article de @lesportiucat

Tot i haver jugat tan sols sis partits oficials entre ells, el club blaugrana s'ha convertit en un malson per al Nàstic

Els d'Alsina han guanyat dos partits, però són els més importants

Eloy Gila lluita amb Bezares en el duel jugat l'abril del 2013 Foto: ICONNA.
1
Tant el Nàstic com el Llagostera tenen en la memòria rivals contra els quals s'hi han enfrontat un munt de vegades, i fruit de molts enfrontaments i del pas dels anys s'ha anat generant una certa rivalitat. En el cas dels grana, és ben conegut el derbi del Camp de Tarragona contra el Reus i els enfrontaments contra clubs com el Sabadell i el Sant Andreu, duels que al llarg de la història s'han repetit més d'una trentena de vegades. A Llagostera, la història recent de l'entitat va lligada a partits contra l'Hospitalet i el Prat, clubs amb els quals entre lliga i copa s'han trobat una desena de cops. Pel que fa al partit d'aquesta setmana entre tarragonins i llagosterencs, tan sols s'han enfrontat en competició oficial en sis ocasions, i els cara a cara tot just es remunten a fa tres cursos. Així doncs, és evident que la rivalitat que existeix no s'ha creat per les vegades que s'han trobat, sinó per la intensitat dels xocs.
I és que el Llagostera, en la seva curta història en el futbol estatal, s'ha convertit en una verdadera creu per al Nàstic. En aquestes sis vegades que s'han vist les cares, l'equip grana ha aconseguit guanyar tres partits, un va acabar amb empat i tan sols dos s'han decantat a favor dels llagosterencs. Això sí, les dues victòries del club gironí han estat decisives i han obert una bona ferida en el record de l'afició del Nàstic.
Per a tothom és ben recordat el que va passar el 21 de juny del 2014, en què el conjunt d'Oriol Alsina va posar fi a una ratxa de disset partits sense perdre del Nàstic –entre lliga i fase d'ascens– per sumar un triomf que els enviava a 2a A. El malson tarragoní a Llagostera, però, ja havia tingut un primer capítol un any abans.
L'ascensor s'atura
Javi Salamero, actual secretari tècnic del Llagostera juntament amb Gerard Escoda –també exNàstic–, va començar el curs 2012/13 sent la mà dreta d'Oriol Alsina en la direcció esportiva llagosterenca. A l'octubre, Salamero va rebre la trucada del Nàstic per fer-se càrrec d'un equip que no acabava d'arrencar en la lliga. Mitjançant l'extècnic del Girona, el conjunt grana va aixecar el vol i amb una espectacular ratxa de vuit victòries consecutives va passar del dotzè lloc –a 18 punts de la fase d'ascens– a situar-se sisè a només dos punts del quart classificat quan encara quedaven sis jornades per a la fi del curs: “Vam canviar algunes coses tàctiques, però sobretot van arribar els bons resultats i, quan això passa, tots els missatges arriben amb més facilitat. La ratxa era el fruit d'una gran pinya”, recorda Salamero, que té un magnífic record d'aquella època: “És una de les etapes més enriquidores de la meva vida esportiva i, a més, vam tenir bons resultats al terreny de joc.”
Aquella ascensió, però, va quedar aturada en la jornada 37 a causa d'una derrota al camp del Llagostera. L'afició grana, convençuda que la feina més difícil de remuntar des de la zona baixa ja s'havia fet, va donar suport en massa al seu equip i més de 500 nastiquers van presenciar el duel en directe. El partit va ser tens, i al final el va acabar decidint un gol d'Enric Pi des del punt de penal: “Del partit recordo que va ser molt travat i que vaig acabar expulsat. Considerava que mereixíem més. Vam arribar al partit molt justos de forces, amb molts jugadors tocats físicament, però tot i així vam competir”, remarca Salamero, que també recorda que la derrota va ser una bona patacada: “La derrota va ser força traumàtica, ja que després d'una gran ratxa ens vam veure frenats i, de fet, ja no vam aixecar el cap en la resta de lliga”, recorda l'exentrenador grana, conscient que aquell partit va ser el punt final a les aspiracions de jugar la fase d'ascens a la 2a divisió A.
Amb bones sensacions
Salamero va acabar el curs a Tarragona, però no va renovar pel conjunt grana: “Per les sensacions amb què vaig acabar la lliga i per les converses que tenia amb els directius, hauria renovat, però vaig entendre perfectament que amb l'entrada de Promosport en la gestió esportiva del Nàstic jo no hi tenia cabuda. Ho vaig acceptar i vaig marxar com un senyor.”
Per a Javi Salamero, el duel de diumenge també serà un retrobament i espera que, a banda del gran ambient que hi pugui haver, la rebuda hostil no vagi a més: “Tothom té tot el dret de fer el que consideri que s'ha de fer, i més a casa seva. Jo crec que escalfar molt l'ambient és un error, però estic segur que més enllà de l'animació que hi pugui haver no passarà res més. L'afició del Nàstic em va ensenyar que és exemplar, i confio que ho mantindrà aquesta setmana”, explica el que va ser tècnic dels grana.

EL PROTAGONISTA

A Llagostera recordo un partit molt travat, i que em van expulsar perquè reclamava que el meu equip mereixia alguna cosa més

LA DADA

Escalfar molt l'ambient no crec que sigui bo. L'afició del Nàstic sol ser sempre exemplar
Javi Salamero
sec. tècnic del llagostera
Estàvem en ratxa i la derrota va ser traumàtica. No vam aixecar el cap fins al final i no vam poder assolir l'objectiu del curs
6
duels
han jugat el Nàstic i el Llagostera: 3 victòries per als grana, 1 empat i dos triomfs llagosterencs.
Temporada 2012/13
Nàstic - Llagostera
2 - 0
Llagostera - Nàstic
1 - 0
Temporada 2013/14 Lliga regular
Llagostera - Nàstic
0 - 0
Nàstic - Llagostera
1 - 0
Fase d'ascens
Nàstic - Llagostera
2 - 1
Llagostera - Nàstic
3 - 1
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui