dilluns, 14 de setembre del 2015

Amb menys perill que una formiga

Article de l'Esportiu / per Edu Ciurana

El Llagostera es mostra del tot inofensiu al Carlos Belmonte i cau per la mínima contra un Albacete dominador

Tot i ser molt superiors, els locals només van poder marcar gràcies a un penal dubtós transformat per Jona

Amb la derrota, els d'Alsina tornen a caure en zona de descens

Jona, de l'Albacete, celebra el gol de penal que va ser decisiu Foto: LOF.
1
Partit per oblidar del Llagostera, que es va veure superat des del primer moment per un Albacete que es va prendre la revenja de l'eliminació en la copa del dimecres passat (els llagosterencs es van imposar en la pròrroga per 2-1) amb una victòria per la mínima al Carlos Belmonte (1-0). El resultat va ser molt curt pel que es va veure al terreny de joc, i és que el conjunt dirigit per Luis César es va fer un tip d'arribar a l'àrea rival i només la falta de punteria i les aturades de René Román van impedir una golejada dels locals, que en van fer prou amb un gol de penal –molt dubtós– transformat per Jona.
En canvi, el Llagostera, que venia de marcar cinc gols en els dos partits anteriors (en la lliga havia golejat l'Alavés per 3-0), va oferir una imatge força preocupant en l'aspecte ofensiu, sobretot en una primera part en què els visitants no van crear el més mínim perill al porter Dorronsoro, que perfectament hauria pogut anar a disfrutar de la Feria de Albacete sense patir pel seu equip. En la segona meitat els d'Oriol Alsina van millorar mínimament –fins i tot Mosquito va tenir l'1-1 a les seves botes– però això no els va servir per esgarrapar cap punt. Amb la d'ahir, el Llagostera suma la tercera derrota en els primers quatre partits de lliga (3 punts de 12 possibles) i torna a estar en descens, concretament en la penúltima posició, una situació que el conjunt de la Costa Brava intentarà capgirar la setmana vinent amb la visita del Tenerife, el cuer de segona A.
La pilota, de l'Albacete
El partit va començar com era d'esperar, amb l'Albacete tenint el control de la pilota i el Llagostera esperant la seva oportunitat al contraatac. El conjunt llagosterenc es va apropar amb dues rematades inofensives de Querol, però l'equip local dominava a plaer i ben aviat va gaudir de dues bones ocasions per inaugurar el marcador. Primer, amb un gol anul·lat per fora de joc a Portu, que havia afusellat la porteria blaugrana amb una volea (13'), i després mitjançant Jona, que va enviar la pilota al travesser amb un cop de cap quan ho tenia tot de cara per marcar –René ja estava venut– (21').
El Llagostera, molt aculat, només feia que defensar-se i no aconseguia passar de mig camp, superat en tot per l'Albacete. Finalment el conjunt dirigit per Luis César va obtenir la recompensa quan faltaven pocs minuts per arribar al descans. Portu va caure dins l'àrea ena lluita frec a frec amb Alberto Escassi i l'àrbitre va xiular un penal, com a mínim, dubtós. Jona no va errar des dels onze metres (38').
Després del gol, Munuera Montero no va tardar a assenyalar el túnel de vestidors, donant per finalitzat un primer temps en què l'Albacete va fer mèrits per gaudir d'un avantatge més ampli, al mateix temps que el Llagostera va mostrar tenir menys perill que una formiga i massa respecte al rival.
Només ho intenten
En la represa el Llagostera tenia 45 minuts al davant per intentar canviar radicalment la pèssima imatge oferta en la primera meitat. Sense haver fet cap canvi en el descans, els llagosterencs van sortir al terreny de joc més motivats i buscant camp contrari amb més assiduïtat, amb una primera gran ocasió d'Aimar dins l'àrea que no va entrar per poc.
Al minut seixanta de joc el Llagostera va fer un doble canvi per intentar fer reaccionar l'equip, i va donar entrada a Mosquito i Imaz per uns desafortunats Benja i Ríos, respectivament. Però ni així se'n va sortir, i és que els de la Costa Brava seguien sense trobar la manera de perforar la porteria rival. A poc a poc l'Albacete va anar recuperant la possessió de la pilota i el perill ofensiu de la primera meitat. Els locals van tenir el 2-0 ben a prop en dues ocasions, primer amb una rematada de Mario Ortiz que va aturar providencialment René (63') i poc després amb un xut de Santi Jara, també sol, que va sortir per sobre del travesser (67').
Quedava poc més d'un quart d'hora per al final del partit i el Llagostera continuava encallat, amb poques idees, mentre Portu, elèctric, feia anar de corcoll la defensa llagosterenca, que suava sang per aturar la velocitat del jugador de l'Albacete. El Llagostera semblava físicament tocat, però tot i així va gaudir d'una immillorable ocasió per empatar el partit. Mosquito es va quedar la pilota després d'una errada de Pulido, però el davanter brasiler no va encertar en l'execució i el porter Dorronsoro li va endevinar la vaselina. Els llagosterencs van buscar l'empat amb més cor que no pas cap fins als últims instants, però ahir no era el dia dels blaugrana, que se'n van anar a casa amb les mans buides després de completar un partit bastant decebedor.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Fran Cruz, Escassi, Masó, Tito, Pitu (Emilio, 65'), Ríos (Imaz, 60'), Querol, Juanjo i Benja (Mosquito, 60').

ALBACETE: Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Núñez, Paredes, Edu Ramos, Diego Benito (Ortiz, 57'), Adrià Carmona (Samu, 52'), Portu, Santi Jara i Jona (Rubén Cruz, 65').

MASSA RESPECTE

El Llagostera va cedir des de l'inici tota la iniciativa a l'Albacete, que va jugar a gust

CAP AVALL

MINUT A MINUT:
1' Internada per la banda dreta d'Antoñito, que aconsegueix centrar la pilota a dins l'àrea sense que cap company aprofiti la jugada.
9' Santi Jara centra un córner i està a punt de sorprendre René, que rebutja en última instància per sobre del travesser.
10' Després d'una jugada embolicada Querol rep un rebuig dins l'àrea i xuta amb l'esquerra, però la rematada l'atura Dorronsoro sense problemes.
13' Diego Benito posa una centrada mil·limètrica als peus de Portu, que afusella René, però en fora de joc.
14' Querol xuta alt després d'una assistència amb el cap de Benja.
19' Portu, de l'Albacete, torna a rebre dins l'àrea, però aquesta vegada la seva rematada surt fora.
21' Jona remata amb el cap i envia la pilota al pal, quan René ja estava batut.
25' Santi Jara xuta des de fora l'àrea, sense problemes per a René.
31' Falta perillosíssima a favor de l'Albacete. Santi Jara l'executa i supera la tanca, però René rebutja la pilota amb els punys.
35' Nova centrada de Santi Jara, que troba el cap de Paredes, però aquest envia la pilota fora fregant el pal.
37' Portu cau dins l'àrea en una disputa amb Escassi i Munuera Montero assenyala un penal, com a mínim, dubtós.
38' 1-0 Jona no falla des dels onze metres.
44' Jona engalta una volea amb la dreta que atrapa René.
54' Després d'un córner, Aimar es troba amb la pilota dins de l'àrea, però la seva rematada amb la cama esquerra surt massa alta.
56' L'Albacete reclama penal de Fran Cruz sobre Portu, que l'havia superat per velocitat. L'àrbitre no xiula res.
63' Mario Ortiz, que feia poc que havia entrat al camp, remata tot sol davant René, que salva miraculosament el seu equip del 2-0.
63' Edu Ramos rep el rebuig del xut d'Ortiz i ho prova des de fora l'àrea, però el porter del Llagostera torna a mostrar-se molt segur sota els pals.
65' Jesús Imaz xuta amb rosca des de dins l'àrea, però la seva rematada surt molt desviada.
67' Portu serveix una excel·lent assistència a Santi Jara, que remata alt.
75' Mosquito es queda sol davant Dorronsoro, que li endevina la vaselina i bloca la pilota.
76' Mosquito torna a rebre en carrera, però aquest cop la seva rematada surt alta.
80' Rubén Cruz remata fora amb el cap.
83' Portu arriba molt forçat a un un contra un amb René, que cobreix bé la porteria amb el cos i atura la rematada del jugador de l'Albacete.
84' El local Samu ho prova des de fora l'àrea, sense èxit.
GOLS: 1-0 (38') Jona, de penal.
ÀRBITRE: Munuera Montero. T.G.: Als locals Paredes, Portu i Samu, i als visitants Ríos, Aimar, Escassi i Masó. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 5.913 espectadors al Carlos Belmonte.

ELS LOCALS, A PUNT

Un gol anul·lat per fora de joc a Portu (13') i un pal de Jona (21'), els primers avisos

ES VEIA VENIR

L'àrbitre va xiular penal en una lluita frec a frec entre Escassi i Portu. Jona no va fallar

PETITA MILLORA

El Llagostera va començar el segon temps més concentrat, però no s'ho va creure

INTERCANVI DE COPS

Ortiz i Jara van tenir a tocar el 2-0, i Mosquito, l'1-1, amb una vaselina ineficaç
Els d'Alsina van buscar l'empat fins al final amb més cor que no pas cap ni cames
Els 3 punts de 12 en la lliga deixen el Llagostera en la penúltima posició de la taula