diumenge, 28 de febrer del 2016

"Granell decideix el derbi gironí". Article de @elconvocat

Un penal més que dubtós sobre Mata a les acaballes dóna els tres punts el Girona i deixa molt tocat un Llagostera que ha tornat a donar una bona imatge al Municipal de Palamós

Javier Pericet Enríquez

Javier Pericet Enríquez

Col·laborador
‘En el descompte i de penal’. Qui més qui menys, en un món com el del futbol eminentment resultadista, hauria signat prop d’un centenar de vegades guanyar d’ aquesta forma quan les pròpies circumstàncies no l’haguessin permès una victòria més lluïda. La sentència és tan utilitzada com inhabitual és que succeeixi. No obstant, avui s’ha materialitzat per afavorir el conjunt de Pablo Machín al Municipal de Palamós, on un orgullós Llagostera ha fet mèrits per endur-se com a mínim un punt davant un Girona amb bones prestacions. Àlex Granell ha transformat la pena màxima més que dubtosa sobre Mata amb el temps reglamentari pràcticament esgotat. El migcampista, que ha executat el llançament amb serenor i l’ha celebrat amb certa resignació pel seu passat blaugrana, ha permès els capitolins fer un nou pas en la contrarellotge per apropar-se a la promoció d’ascens mentre deixa ben tocats els blaugrana en la seva lluita per la permanència: sis punts a falta dels partits de demà i del Osca-Mallorca aplaçat pel temporal d’aigua i neu.
En un derbi amb més ocasions que futbol, no havien passat tres minuts que Pons i Natalio ja havien enfilat porteria aliena. El Girona s’ha palplantat amb més prestància sobre la gespa, amb un tarannà més dominador de la possessió fruit del trivot de migcampistes Pons, Granell i Amagat, però els locals s’han mostrat més punyents amb l’esfèrica. L’únic problema del Llagostera ha estat la manca d’instint assassí… un cop més. Els d’Oriol Alsina s’han resguardat bé al darrera i, amb un mig del camp gairebé testimonial en la construcció, han tingut les millors ocasions del partit aprofitant passades llargues a l’espai. Becerra, un dels jugadors més destacats, i el pal han evitat la mobilitat del seu caseller. El porter ha aturat amb el peu la més clara de la primera a Querol, que havia aprofitat un llançament d’àrea a àrea de René (32’). Mata, amb una relliscada inoportuna, i Herrera, amb una xilena massa alta, han malbaratat les millors ocasions visitants per moure el marcador en l’afegit del primer acte. Al Girona tampoc no li cauen els gols de les butxaques.
En una segona meitat molt més moguda que la primera i amb el punt d’èpica que sempre aporten les pluges torrencials, el Girona ha intensificat a estones el seu domini. Sobretot arrel de l’entrada de Borja García, en qui Herrera ha trobat el millor aliat per a la combinació en curt. El davanter canari, que s’ha tornat a mostrar més perillós en la distribució del joc d’atac que en la definició, destapa les millors essències quan no albira porteria. El Llagostera, incòmode amb el domini visitant, ha introduït Benja en la punta d’atac per desfogar l’equip amb la seva potencia en el cos a cos. I a fe que ho ha aconseguit. El davanter ha complicat la vida al reaparegut Richy i ha tingut, a més, l’un a zero amb un xut en boca de canó que ha tornat a topar en un incommensurable Becerra (83’). Els atacs esporàdics dels locals en la represa han estat a punt de germinar per fi en una centrada enverinada de De Los Reyes que ha topat amb el pal. El rebuig, a dos metres de porteria, l’ha enviat Chus Herrero forçat als núvols (72’). Pel Girona, insistent des de l’esquerra, Mata s’ha quedat amb el motlle en una centrada d’Herrera quan es trobava a l’interior de la petita (64’) i, més tard, a Borja García se li han apagat els llums, precipitant-se a rematar a la mitja volta una assistència de Clerc que el deixava tot sol al balcó de la petita (80’).
Amb el partit camí del zero a zero, la intervenció del col·legiat andalús en la caiguda de Mata (87’) ha decantat la balança a favor del Girona, castigant en excés un Llagostera que no està tenint sort amb els arbitratges. El gol, tant a les acaballes, ha deixat sense temps de reacció un conjunt llagosterenc que, amb tot, ha buscat un empat més que merescut tancant a l’àrea l’equip visitant en el descompte però sense concretar cap ocasió de gol.
UE Llagostera: René, Escassi, Chus Herrero, Aimar, Samu, Tébar (Tito, 54’), Imaz (Fofo, 67’), Pitu, Querol, Juanjo i Natalio (Benja, 60’).
Girona FC: Becerra; Aday, Kiko Olivas, Lejeune, Carles Mas (Richy, 46’), Javi Álamo (Clerc, 74’), Pere Pons, Granell, Eloi Amagat (Borja García, 53’), Mata i Cristian Herrera.
Àrbitre: José Luis Munuera Montero (Col·legi Andalús).
Targetes:  Grogues per a Escassi (69’), Juanjo (69’), Querol (76’) del Llagostera i Borja García (70’), Clerc (82’) i Mata (90’) del Girona.
Gols: 0-1 Granell (87’).
Camp:  Municipal de Palamós-Costa Brava – 2.628 espectadors.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui