diumenge, 16 d’octubre del 2016

"Per llepar-se les ferides ". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El Llagostera va sumar tres punts del tot revitalitzants contra el Cornellà. El conjunt llagosterenc va mostrar la seva millor versió en l'inici de la segona part, quan en dos minuts d'una efectivitat brutal va fer dues dianes que van estabornir el rival. Rubén Martínez, amb dues assistències de luxe, i Manel Martínez, amb dos gols de killer, els protagonistes. Els primers compassos de l'enfrontament van ser força ensopits. El Llagostera, segurament encara atordit després de la dolorosa derrota contra el Mallorca B (4-0), no va voler assumir cap mena de risc, sobretot defensiu. El Cornellà, que sabia com fer mal als llagosterencs, de seguida va buscar aprofitar i imposar respecte a través de la pilota aturada. No s'havien disputat ni tres minuts i els del Baix Llobregat ja havien disposat de dos córners, ben defensats pels blaugrana, que en el 5' ja van aconseguir el primer xut a la porteria rival quan Rubén Martínez va rematar de manera acrobàtica una centrada de Valentín des de la sacada de banda. El conjunt dirigit per Jordi Roger es va mostrar força expeditiu en els primers minuts intentant trenar alguna jugada entre Ahmed, sempre elèctric, i Enric Gallego, el futbolista referència de l'atac. L'exjugador de l'Olot va fer un desplegament constant baixant i disputant múltiples pilotes aèries amb els centrals Rodri i Samu. El Llagostera, d'altra banda, intentava ser profund a través de les bandes. Les curses de Robert Simón i Marc Fernández, ben ajudats per Albarrán i Valentín, que sempre que podien doblaven els seus companys, eren els mecanismes més eficaços per avançar terreny i disposar de les primeres arribades, com per exemple una de Marc Fernández, que va intentar un xut des del vèrtex que Marcos va refusar amb els punys (23'). El matx va entrar en una fase d'ensopiment que, sense dubte, beneficiava el conjunt visitant, còmode en defensa i amb cap mena de pressa per posar la pilota en joc o atacar amb insistència. La somnolència es va trencar en el 37', quan el Llagostera va disposar d'una bona ocasió. El Cornellà va arriscar en un córner a favor, Robert va robar la pilota i va iniciar el contraatac. La pilota va acabar a Rubén Martínez, que va punxar-la i va decidir fer la centrada de la mort en comptes del xut. Per desgràcia un defensor va refusar mentre els aficionats es lamentaven i el col·legiat, poc minuts després, xiulava el final de la primera meitat.
Rubén Martínez assisteix
La segona meitat va començar amb un punt més d'intensitat. Ja en el primer minut, Robert Simón no va poder aprofitar una centrada de Manel, ja que en última instància Ñoño va evitar la rematada de l'extrem. Pocs minuts després, Marc Fernández ho va provar en jugada individual però el seu xut va acabar a l'exterior de la xarxa. El domini, sense sotmetre el rival, es va traduir amb dos gols gràcies a dos minuts d'inspiració. En el 52', una passada a l'espai de Rubén Martínez va acabar a les botes de Manel, que va retallar Lulu i va treure's del barret un xut creuat que va superar Marcos. L'afició llagosterenca encara celebrava la primera diana, quan Manel va pentinar una pilota aèria que va aprofitar Rubén Martínez per tornar a assistir, en aquest cas Robert Simón, que sol des de la frontal va engaltar la pilota, que va tornar a colar-se dins de la porteria de Marcos. Quan el Cornellà va intentar aixecar-se després de rebre les dues patacades, Manel Martínez va guanyar una disputa aèria a Lulu, tot coratge va sobreposar-se per encarar sol com un mussol el porter rival i, amb temps per aixecar el cap i tot, va establir el 3-0 que seria definitiu quan quedava encara un quart d'hora de joc.

DOS MÉS LLAGOSTERA 3 CORNELLÀ 0

Manel Martínez
va fer un doblet demostrant que és un substitut de luxe de Rafa Jordà LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Rodri (Eloi Zamorano, 70'), Samu, Valentín, Masó, Marc Martínez (Setti, 79'), Robert Simón, Marc Fernández (Pol Calvet, 63'), Rubén Martínez i Manel Martínez.
CORNELLÀ: Marcos, Sierra, Borja, Lulu (Pelegrín, 76'), Ñoño, Sergi Gómez, Pep Caballé, Marc Caballé, Ahmed (Ripoll, 61'), Lucas Gafarot (Abraham, 55') i Enric Gallego.
GOLS: 1-0 (52') Manel Martínez. 2-0 (54') Robert Simón. 3-0 (74') Manel Martínez.
ÀRBITRE: Navarro Collados. T.G.: als locals Rubén Martínez (35') i Samu (46'), i a Oriol Alsina, entrenador del Llagostera (37'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 1.022 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.
COMENTARI: Abans de l'inici del partit el Llagostera va presentar tots els seus equips del futbol de base, que van ocupar bona part de la tribuna. En l'acte es va retre homenatge a Quim Carbó.

UN NOU ELEMENT

Pol Calvet, que havia jugat en la copa i en la copa Catalunya, va debutar en la lliga