diumenge, 27 de setembre del 2015

Una lluita no tan desigual

Article de l'Esportiu / per J. Danés / X. Massachs

El Girona i el Llagostera avaluen les forces en un duel amb molta menys pressió i transcendència que l'anterior a Montilivi però amb prou al·licients en joc

Els d'Alsina hi arriben cuers, però els gironins s'han encallat a casa

Juanjo i Lejeune , en plena lluita, durant el Girona-Llagostera del 24 de maig (1-0) Foto: MANEL LLADÓ.
1
El context és incomparable respecte al de l'anterior derbi, perquè va arribar tardíssim i amb uns al·licients que difícilment es podran repetir. Quatre mesos i tres dies després de viure un duel transcendental i de molta càrrega emotiva, el Girona i el Llagostera es retroben al mateix escenari. D'al·licients, encara que sigui tot just la sisena jornada, sempre n'hi ha, en un derbi, perquè per més recent que sigui, la rivalitat entre els dos representants gironins de la Lliga de Futbol Professional existeix. I ni uns ni altres pensen treure el peu de l'accelerador en un duel que, malgrat que teòricament hauria de tenir el Girona com a favorit clar, es presenta força equilibrat i de resolució del tot imprevisible.
El Llagostera arriba a Montilivi amb l'etiqueta de cuer de segona A, després de la dolorosa derrota contra el Tenerife, però en aquest punt del campionat la classificació és encara força insignificant. De fet, abans de fer un cop d'autoritat al Carlos Tartiere, els gironins tenien només un punt més que els llagosterencs i també havien de mirar molt més la part baixa que la zona noble. A més, el conjunt que prepara Pablo Machín té pendent encara celebrar la primera victòria com a local, després d'una derrota i un empat.
La força de les àrees
Hi pot haver ben pocs secrets entre uns i altres, perquè es coneixen prou bé i perquè tenen estils molt ben definits. El Girona és fidel al patró de joc de Machín, amb tres centrals i dos carrilers, i el Llagostera aposta per un bloc de molt treball que mira de desplegar-se amb rapidesa a l'atac. La circulació pel mig del camp no és cap senyal d'identitat ni dels gironins ni dels llagosterencs, que solen buscar sense manies pilotes directes des del darrere cap als homes més avançats. Amb aquests paràmetres, la inspiració a les àrees és fonamental. Els llagosterencs estan tenint problemes per veure porteria: ha acabat de buit quatre dels cinc partits de lliga, ja que els tres gols que ha fet es van concentrar en el duel contra l'Alavés. El Girona va aconseguir remuntar a Oviedo, després d'haver encadenat dues jornades (contra el Nàstic i l'Osca) sense batre el porter.

Més incògnites en l'onze inicial local que en el visitant

Pablo Machín sol ser partidari de fer pocs retocs quan l'equip rendeix bé, però avui hi ha més d'una incògnita en l'onze inicial. Javi Álamo no s'ha entrenat amb normalitat en tota la setmana i, pendent d'una operació per corregir el problema al menisc, la seva presència al carril dret no és clara. L'altre titular habitual que no estava fi les últimes hores és Eloi Amagat, tot i que si el té a punt, el tècnic l'alinearà d'inici. Al davant, Mata sembla tenir el lloc garantit, i Jairo i Felipe es juguen l'altra plaça. Al Llagostera, l'onze és força previsible, tot i que Alsina no va descartar alguna sorpresa. Benja i Mosquito es disputen un lloc en punta.
 
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui