diumenge, 27 de setembre del 2015

“Tenen el sistema molt memoritzat”

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina en l'últim partit contra el Tenerife Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
El Llagostera arriba al duel gironí contra el Girona en l'última posició de la classificació. Encara amb la tranquil·litat per bandera, quan tot just s'han disputat cinc jornades del campionat, l'entrenador del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina, és conscient que, a més dels tres punts en joc, el derbi pot suposar una dosi de confiança per als seus en cas de guanyar: “El derbi és una bona oportunitat, ja que si poguéssim puntuar al camp del Girona es magnificarien molt més els punts. Un resultat positiu a Montilivi seria una alenada de moral, confiança i adrenalina per seguir millorant”, comenta Alsina, que insisteix a no dramatitzar la situació que passa el seu equip: “No agrada anar últim, però això acaba de començar. El més important és que al final del partit els jugadors em puguin mirar als ulls i jo sàpiga que s'hi han deixat la vida. Si tots aconseguim això, som un equip competitiu i tenim possibilitats contra qualsevol equip en qualsevol camp. Aquest és l'objectiu immediat partint de la base que som l'equip petit. Per sort, però, en el futbol, el petit pot guanyar el gran.”
Lloances a l'estil Machín
El Girona s'ha caracteritzat per obtenir resultats positius des de l'arribada de Pablo Machín a la banqueta. I és que el sistema de joc que fa servir el de Gómara és, per a molts, una de les claus de l'èxit: “Al Girona és complicat atacar-lo i defensar-lo. Estan molt compensats i costa fer-los gols. Tenen pólvora, tot i que aquest any no s'han destapat. La varietat d'opcions en atac és àmplia: per fora, per dins, estratègia, jugadors potents, etc. És estrany que en un partit el Girona es quedi sense marcar i, si volem puntuar, haurem d'estar molt concentrats”, diu Oriol Alsina, que afegeix: “La igualtat serà la nota predominant, però ells tenen el factor que nosaltres no estem acostumats a jugar contra un sistema com el seu. Ells, en canvi, sí que estan acostumats a jugar contra rivals com nosaltres. De totes maneres, és un derbi, pot passar qualsevol cosa, tot i que els favorits són ells. Tothom coincideix en això, ja que arribem al duel amb el porter titular [René], el mig organitzador [Emilio Sánchez] i un dels davanters titulars [Chumbi] lesionats”, afirma.
Oriol Alsina té clar que la clau de l'èxit del seu equip és l'esforç col·lectiu i la intensitat en les dues àrees. Per això, l'elecció de l'onze adequat determinarà les possibilitats de guanyar dels llagosterencs: “Són tres punts importants i intentarem triar el millor equip possible. No puc fallar i no pot faltar que tothom competeixi al camp. Després podem guanyar o perdre, però tots els que participin en l'enfrontament han d'estar endollats, deixar-se la vida i treballar com mai”, explica el d'Arenys de Mar, sempre sabedor que el d'avui serà un duel complicat.

LA FILOSOFIA

“Si tots treballem al màxim, som competitius contra qualsevol equip en qualsevol camp”

3-5-2

“Al Girona és igual de difícil atacar-lo que defensar-lo. Tenen moltes opcions en atac”

EL FAVORIT

“El Girona és el favorit. Tothom coincideix en això. Tenim baixes clau i juguen a casa”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui