diumenge, 27 de setembre del 2015

“Saben patir darrere per buscar espais”

Article de l'Esportiu / per J. Danes / X. Massachs

Pablo Machín Entrenador del Girona

Per potencial teòric, per classificació i perquè juga a casa, el Girona hauria d'assumir el paper de favorit, tot i que qualsevol condicionant és relatiu, i més en un derbi. D'entrada, els gironins s'han acostumat a rendir millor com a visitants que a Montilivi, on encadenen quatre partits oficials –els dos últims de la temporada passada i els dos primers d'aquesta– sense celebrar la victòria. “No comptem el curs passat, i crec que seria més objectiu dir que fa dos partits que no guanyem a casa. És cert que és un dels nostres objectius i motivacions oferir la nostra primera victòria a l'afició”, comenta Pablo Machín, que valora el context amb què arriben tots dos al derbi: “Si ens fixem en la classificació, és cert que nosaltres venim d'una victòria, però fa set dies estàvem d'una manera similar, mirant més cap a baix que cap a dalt. Però si en tots els partits pot passar qualsevol cosa, en un derbi encara més. A ells els anirà bé venir com llops amb pell de xai, i nosaltres ens ho hem de prendre com un partit més, amb naturalitat. Si la classificació diu que estem per sobre, ho hem de demostrar al camp.”
L'entrenador de Gómara no està descontent del tot amb els primers partits com a local –contra el Numància (2-3) i l'Osca (0-0)– però admet que falta el triomf: “Hi hem estat a prop en tots dos partits, en què hauria pogut passar qualsevol cosa. Estem en una línia força acceptable i pensem que serà en aquest partit que podrem oferir el primer triomf als aficionats.”
Quin Llagostera espera Machín? “Si et dic la veritat, m'espero que sapiguem actuar contra un rival que es tanqui i un que ataqui. Crec que el Llagostera ha de venir a aconseguir la victòria, però no sé si ho farà des del primer moment, deixant més espais al darrere, o serà més conservador i intentarà aprofitar els nostres errors o possibles contraatacs. Com que no ho sabem, fins que no obrim el meló no sabrem si és bo o dolent. Tenim l'obligació de saber què fer en cada circumstància.” Sí que té clars, pel coneixement que té del rival, els seus punts forts: “Crec que ho hem de vigilar tot. Tradicionalment, treu molt rendiment a les accions a pilota aturada. A més de faltes i córners, també serveis de banda, tant o més perillosos. I sol ser un equip força sòlid, no acostumat a dominar partits, però sí que sap patir al darrere per buscar espais i aprofitar els contraatacs.”
El tàndem d'atac
Machín va situar Jairo i Mata a Oviedo, amb la baixa de Felipe, i avui n'haurà de triar dos entre tots tres, perquè a Rubén Sobrino no el veu encara titular. “Jairo i Mata van fer molt bona feina i van aportar coses que no ens dóna Felipe, però també el vam trobar a faltar molt. És valorable formar parella amb qualsevol dels tres.”

EL PLANTEJAMENT

“Hem de saber actuar contra un rival que es tanqui i un que ataqui. No sabem què faran”

GUANYAR A CASA

“És una de les motivacions. Hi hem estat a prop i estem en una línia força acceptable”

CONDICIÓ DE FAVORIT

“A ells els anirà bé venir com llops amb pell de xai. Si som superiors s'ha de demostrar”
 
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui