Els d’Alsina treuen un punt d’or a Anduva, gràcies a un gran René

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
És curiós com és el futbol. A les 17:00 de la tarda, als aficionats del Llagostera i a la plantilla, només els hi valia guanyar. Dues hores després, aquests mateixos, van sortir de l’estadi amb la sensació que han guanyat un punt que pot valer una permanència.
Tal i com va acabar la primera meitat, es podria pensar que el Llagostera podria guanyar el partit. Però a la segona meitat, el matx va canviar completament. Els de la Costa Brava es van veure superats en totes les línies de joc, i van haver d’aferrar-se a René.
De menys a més
Aprofitant el factor camp, el Mirandés va sortir amb una alta intensitat. Volia avançar-se al marcador aviat i va estar a punt de fer-ho. Una centrada des de la banda, es va passejar per l’àrea petita de René, sense trobar rematador.
El Llagostera estava imprecís, i no mostrava gaire joc. Poc després del quart d’hora, Natalio cedia per Ímaz però aquest no aprofitava l’assistència. Oyarzun (19’), posteriorment, col·locava una gran passada per a Ion Vélez, però el davanter es trobava amb René, qui desviava a córner.
En la següent jugada, el Mirandés va gaudir de la millor oportunitat de la primera meitat. Néstor enviava un fort xut i, altre cop, René aturava el remat. A partir d’aquest moment, es va veure a un Llagostera diferent. El conjunt blaugrana va fer-se amb el domini de la pilota, i les ocasions no van tardar en arribar. Natalio, d’assistent, i Ímaz, com a rematador, van ser els dos jugadors que més perill van crear pels visitants; però no van poder perforar la porteria local.
La segona meitat, pels ‘Jabatos’
A la represa, el partit va canviar totalment. Al primer quart d’hora, cap dels dos equips va controlar el domini de la pilota; amb conseqüència, no es va gaudir de cap ocasió clara de gol.
El Mirandés, es va bolcar sobre la porteria visitant. A prop del minut 70’, els de Carlos Terrazas van poder obrir el marcador, però la centrada de Eguaras no va trobar qui finalitzés la jugada. Alsina va intentar donar aire a l’equip amb la entrada de Pitu, però res va canviar. Tot el contrari; el Mirandés va tenir els millors minuts de tot el partit i, en més d’una ocasió, es va poder posar per davant.
Oyarzun (78’) va avisar de falta directe però René, ben col·locat, va desviar el xut a córner. Una pilota desviada a la frontal, va estar a punt de ser aprofitada per Provencio, però el porter llagosterenc va tornar a fer mostra del seu gran nivell. La exhibició del porter gadità va acabar amb una de les últimes ocasions del matx: Abdón Prats (85’) obria la pilota per Alex García, però el lateral esquerrà es tornava a trobar amb René. Ja a les acaballes, després d’un servei de córner, la pilota es va estavellar al travesser i la defensa blaugrana va refusar el perill.
Tal i com ha anat la jornada, podríem concloure que l’empat és un resultat que li val al Llagostera. Abans del partit, no valia res més que els tres punts. La derrota de la Ponferradina fa lleu la ferida i el punt és benvingut.
Tres jornades per buscar la permanència, a tres punts. La bona notícia pel Llagostera? Dos partits a casa i un a fora. La dolenta? Els rivals. El conjunt d’Oriol Alsina haurà de suar sang en cada un dels partits restants. El dimecres, la primera final davant l’Almeria.
39ª JORNADA – LIGA ADELANTE
CD Mirandés: Raúl, Galán, Álex Ortiz, Corral (Álex García, 66’), Eguaras (Provencio, 76’), Rúper, Néstor, Kijera Sangalli, Ion Vélez (Abdón Prats, 56’), Oyarzun.
UE Llagostera: René, Maso, Escassi, Chus Herrero, De los Reyes, Tito, Tébar, Emilio (Pitu, 75’), Natalio, Benja (Fofo, 46’), Imaz (José Carlos, 67’).
Àrbitre: Eiriz Mata (Col·legi de Galicia).
Targetes: Masó i Chus Herrero per part del Llagostera.
Estadi: Municipal d’Anduva.