dimarts, 23 d’agost del 2016

"Els handicaps dels canvis". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Els handicaps dels canvis

2a divisió B. Les múltiples cares noves i una proposta de joc força diferent de la de les últimes temporades obligaran el Llagostera a anar de menys a més i tenir molta paciència d'entrada

Rubén Martínez rep penal d'Andrés, en una acció clau del duel contra l'Espanyol B Foto: L. SERRAT.
1
Tranquil·litat i molta paciència. Això és el que haurà de tenir la parròquia del Llagostera amb els seus jugadors. Si bé la pretemporada del conjunt que dirigeix Oriol Alsina ha estat fructífera pel que fa a l'acoblament de les noves peces, el fet d'anar incorporant jugadors de mica en mica i en un estat de forma diferent entre ells ha deixat al descobert símptomes de debilitat en el que tot just era el primer partit de lliga, contra l'Espanyol B (1-1).
L'equip blaugrana està acoblant les múltiples cares noves –de la plantilla del curs passat només continuen els dos porters, José Moragón i Nico Ratti, a més de Jordi Masó i Nando Quesada, que es recupera d'una greu lesió al genoll– i, també, un nou estil de joc. Més acurat, amb la pilota com a protagonista i la combinació entre els pivots i els atacants, la proposta és molt diferent de la que els gironins van aplicar en els darrers dos anys a segona A i també en els cursos competint a la mateixa segona B, en què el municipal de Llagostera, per dimensions i superfície, convidava a practicar un joc molt més directe i estratègic: “La proposta que volem fer i els jugadors que ha contractat el club són una declaració d'intencions. Som jugadors que volem tocar la pilota des del darrere, construir a través de l'esfèrica. Marc Martínez, Álex Colorado, entre d'altres, són homes de qualitat que volen associar-se. Tenir la possessió i, a través d'aquesta, generar ocasions és l'objectiu”, comentava el central Diego Jiménez, conscient, com el tècnic i la resta de companys, que l'equip necessita un rodatge mínim: “Estem tot just en el primer partit, l'equip és nou i anirem a més. Treballem molt bé, el grup es compenetra i es porta bé, per això, i per moltes raons més, creiem que farem una bona temporada”, explicava Álex Colorado, que en el primer partit de lliga va ocupar la mitja punta de l'atac per darrere de la referència, Rafa Jordà, inèdit i desconnectat.

MÉS PILOTA

El Llagostera aposta per jugar l'esfèrica des del darrere i tenir així més possessió

ARGUMENTS

A casa, amb espais, centrals tècnics i mitjos de precisió, el joc és molt més fluid

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui